Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Propozycje projektu na plakietkę fotoprzyroda.pl

Ten temat został zarchiwizowany. Oznacza to, że nie możesz dodać do niego odpowiedzi.
608 odpowiedzi w tym temacie

#121 pTad

pTad
  • Małomówny
  • 20 postów

Napisano 09 marca 2008 - 00:50

A co z projektem morava? On mimo wszystko wydaje mi najlepszy. Odnosi się do istniejącego znaku graficznego forum, jest stonowany, prosty. Zgadzam się z sugestiami, że ptaszyna troszkę za mała. Czy dałoby się zwiększyć drapolka?

Czytałem kiedyś ksiażkę o logotypach. Było tam kilka głównych "przykazań", ;-)
Kilka z nich: prostota, łatwość skalowania, czytelność, symbolika

Patrząc na oba projekty - Mi osobiście podoba się bardziej logo znajomego Blue Duna.
Posiada pewien element, którego brakuje projektowi morava - symbol
Dłonie "kadrujące" wg mnie są bardzi ciekawym pomysłem

Projekt morava jest też ładny - ale mniej czytelny... Takie tło jak w banerku jest nie do przyjęcia w logotypach - przestaje być czytelne
a co do aparatu w wersji Atamana - uważam, że jest aż nazbyt wymowny i oklepany

pytanie czy chcemy pokazać aparat - znaczy się idea taka, że jak aparat to i fotki? chyba nie do końca prawdziwa...
czy chcemy pokazać umiejętność kadrowania, uchwycenia czegoś ulotnego - i wg mnie dłonie są tu lepszym symbolem

ps.
ale to tylko takie moje odczucia

#122 Cerberiusz

Cerberiusz

Napisano 04 maja 2008 - 14:03

Widzę, że temat umarł.
Pozdrawiam Cię [you]

www.mikolajleszczynski.pl

#123 biki

biki
  • Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 04 maja 2008 - 15:48

popieram twoje zdanie CYBERIUSZ

#124 dombek

dombek
  • Użytkownik
  • 87 postów

Napisano 04 maja 2008 - 15:51

Nie ma już Blueduna, więc trzeba inny projekt wymyślić...niestety nie mam zdolności plastycznych, ale np. na plakietce mógłby się znaleźć np. taki lekko przygarbiony człowiek w momencie kadrowania - sami wiecie jaka jest pozycja przy kadrowaniu :)
Nikon d70s,d90 + kit + tair 300/4.5 z konwerterem 2x

http://photodabrowski.pl/

#125 biki

biki
  • Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 04 maja 2008 - 16:01

Ktoś musi dać jakiś pomysł na plakat(ten stary mi sie znudził) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#126 Cerberiusz

Cerberiusz

Napisano 04 maja 2008 - 18:37

biki, nie CYRBERIUSZ a CERBERIUSZ

Przepraszam za OT
Pozdrawiam Cię [you]

www.mikolajleszczynski.pl

#127 tomek_80

tomek_80
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 11:13

Pozwolę sobie odświeżyć ten wątek ;-) , bo pomysł IMHO jest świetny. Według mnie zdjęcie nr 7 jest najbardziej trafne. Na takiej plakietce wystarczy symbol naszej strony, a symbolem jest napis Fotoprzyroda.pl i drapieżnik nad nim. Jeśli umieścilibyśmy na takiej plakietce coś innego, może symbolizowałoby to lepiej treść strony, ale nie byłoby w żaden sposób powiązane z naszym forum...
Pomysł Morava jest w 100% trafny i wydaje mi się że tego powinniśmy się trzymać.
Ewentualnie zamiast plakietki naszywka:
Dołączona grafika
Co o tym myślicie?
Tomek

#128 biki

biki
  • Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 14:01

Ewentualnie zamiast plakietki naszywka:

TOMEK_80 lepiej żeby została plakietka ,a nie naszywka :mrgreen: :mrgreen: :-)

#129 tomek_80

tomek_80
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 15:06

biki, dla mnie to bez znaczenia, chciałem tylko pokazać że IMHO projekt Morava jest najbardziej trafny, bo jest w nim symbol naszego forum...
Tomek

#130 michbet

michbet
  • Małomówny
  • 41 postów

Napisano 10 września 2008 - 12:53

Widzę że temat umarł ,moje zaznaczam lużne dwie propozycje wymagające dopracowania.
1.http://img242.imageshack.us/my.php?image=jastrzbekgotowyyv4.jpg
2.http://img242.imageshack.us/my.php?image=czapelkafp5.jpg
myslę ze fotosc mnie nie napiętnuje za to że wyszparowałem jego czapelkę z tła ale jest w cudnej pozie i nie mogłem się oprzeć.

#131 Roby

Roby

Napisano 10 września 2008 - 13:08

michbet, nic nie widać :-(

#132 michbet

michbet
  • Małomówny
  • 41 postów

Napisano 10 września 2008 - 13:25

Właśnie nie wiem co się dzieje obrazki 500x500 300dpi i po 80kb

#133 Monastor

Monastor

Napisano 10 września 2008 - 15:11

Widzę że temat umarł ,moje zaznaczam lużne dwie propozycje wymagające dopracowania.

1. Dołączona grafika
2. Dołączona grafika

#134 michbet

michbet
  • Małomówny
  • 41 postów

Napisano 10 września 2008 - 15:14

Wielkie dzieki Monastor :beer:

#135 nebari

nebari

Napisano 11 września 2008 - 07:20

hmmm ciekawe pomysły, a czy nie udało by się jeszcze jakoś wkomponować element foto w ten projekcik ??

https://www.facebook...s.Piotr.Majder/

|BODY - CANON EOS 450D | CANON EOS 70D | Minolta A-2 |
|SZKŁO - SIGMA 70-300 APO DG Macro | SIGMA 18-50mm F2.8 EX DC MACRO |
|INNE - system Cokin -P, pierścienie pośrednie |

#136 michbet

michbet
  • Małomówny
  • 41 postów

Napisano 11 września 2008 - 09:27

mogę czapelce zawisić jakąś puszkę na szyję tylko pytanie jakiej firmy

#137 Monastor

Monastor

Napisano 11 września 2008 - 10:45

To może byc puszka Nikona z podpiętą Canonowską L-ką, lampą Sony, paskiem od Pentaxa, dekielkiem Olympusa.... hmm, brakuje Sigmy... w takim razie na puszce Nikona można napisac sporymi literami "Foveon" :-)

A tak na serio, pomysł z aparatem na szyi IMO nietrafiony.

#138 grubel

grubel
  • Małomówny
  • 44 postów

Napisano 11 września 2008 - 11:33

Jestem tu całkiem nowy, więc nie chcę się wymądrzać, ale nie macie wrażenia, że ten ostatni projekt jest trochę zbyt "partyzancki" (Zgrupowanie AK "Czapla"? ;-)) – moro i biało-czerwona obwódka... W ogóle ja bym moro unikał, dla mnie na przykład ma ono zbyt wojskowo-myśliwskie konotacje.
40D + 17-85 IS f/4-5.6 + 70-300 IS f/4-5.6 + absolutny brak doświadczenia

#139 michbet

michbet
  • Małomówny
  • 41 postów

Napisano 11 września 2008 - 15:16

Militarystą ci ja nie nie jestem ani wielkim łowczym grubel ale wyjaśnię dlaczego taka konwencja naszywki mnie pasuje

-biało-czerwona obwódka specjalnie tak zrobiłem przynajmniej za granicami kraju będziesz rozpoznawalny no można jeszcze zmiast tego dać niebieską obwódkę i unijne gwiazdki :-) :lol: :mrgreen:
- przecierz fotografia przez nas uprawiana to w czystej postaci partyzantka rodem z ak tylko zamiast broni szklane lufy zamiast faszystów flora i fałna no i zero zabijania ale mundury podobne
-moro dlatego że patrząc na foty z forumowych plenerów większość ludków jest w leśnych barwach i moim skromnym zdaniem takie tło naszywki superowo się w nie wkomponuje.Jasne tło widać z setek metrów ptaszory poumierają ze śmiechu czarne to grabarski kolor dla mnie odpada.Emblemat ten naszyjesz sobie na plenerowy kubraczek a nie na pulower do kościoła.
muszę jeszcze pomyśleć nad jakimś symbolem foto bo zasugerował nebari rzeczywiscie jest on niezbędny. ;-)

#140 Roby

Roby

Napisano 11 września 2008 - 17:52

Najlepiej by było zrobić coś bardziej przypominające logo forum - jeżeli chodzi o tło, ale to logo i tło może wkrótce sie zmienić, bo planowane są zmiany, może zatem nieco poczekać.