Znajduje się tu również ANKIETA, mając na celu sprawdzenie ile orientacyjnie osób byłoby chętnych. Na razie jeszcze decyzja o miejscu i czasie nie jest podjęta i pewnie z tego powodu część za was może dziwić po co robimy taką ankietę - przecież wiadomo ze każdemu termin nie będzie pasować i ktoś się wyłamie. Jak wspomniałem ma być orientacyjna ale prosiłbym wziąć ja POWAŻNIE - mierzcie siły na zamiary - takie spotkanie będzie wymagało dla niektórych z was dłuższej podróży a więc i większe wydatki. W grę wchodzi też sama chęć

Podczas głosowania załóżcie więc że czas i miejsce wam pasują.
Ankieta polega na tym że wpisujemy się na listę i uzupełniona listę o nasz nick wpisujemy w nowym poście w tym wątku.
1. Dunadan
2. Roby
3. ... ( ty )
Poniżej podawajcie swoje propozycje co do miejsca i daty. Pamiętajcie że to powinno być jakieś naprawdę ciekawe miejsce, fajnie te gdyby była jakaś baza noclegowa. Przewidujemy że jak dobrze pójdzie to na I Zjeździe będzie ok 10-20 osób.
Moja propozycja to Rogów.
Część z was pewnie nie słyszała o tej miejscowości. Po pierwsze jest położoina w samym centrum Polski, na zachód od łodzi - dzięki temu nie będzie sytuacji że ktoś musiałby przejechać całą Polskę aby dostać się na plener.
Co tam się znajduje? chyba największe arboretum w Polsce. Arboretum to taki ogród botaniczny ale na otwartym powietrzu. Czemu to miejsce jest takie ciekawe - znajdują się tam setki czy raczej tysiące gatunków i odmian roślin z całego świata - oczywiście nie ma roślin tropikalnych bo te nie wytrzymałyby naszego klimatu ale są ze wszystkich innych zakątków świata

Arboretum podzielone jest na 3 części - arboretum właściwe gdzie rosną olbrzymie sosny pokryte pnączami, setki odmian azalii, magnolii i innych krzewów ( właściwie mogę się założyć że w czerwcu jest tam tyle kolorów że takiej ilości w nie widzieliście w życiu... ). Druga część to alpinarium czyli wielki skalniak stylizowany na rejony górskie - wszędzie płyną strumyki, są oczka wodne itp. Rosną w nim najrzadsze gatunki polskich roślin. Jest to idealne miejsce do focenia ptactwa które uwielbia się kąpać w strumykach i chętnie odwiedza to miejsce w poszukiwaniu nasion. trzecia część to część doświadczalna - czyli małe laski z przeróżnych gatunków ( klon cukrowy, sosna czarna, smołowa, cyprysiki itp ).
Arboretum w Rogowie to miejsce wielu konferencji, targów i terenówek

Poza samym arboretum jest sporo lasów dookoła, część z nich bardzo starych, część nietypowych ( lasy jodłowe, świerkowe, modrzewiowe ) bo to miejsce doświadczeń hodowlanych. Oprócz tego ten region ma, o ile się nie mylę, największe zagęszczenie zwierzyny w całym województwie łódzkim, więc jakby się wybrać gdzieś dalej to można by upolować jakieś sarenki ( mnóstwo pól ).
Podsumowując - idealne miejsce dla fanów kwiatków i roślinek ale i nie tylko

Kolejna propozycja - Biebrza.
tego miejsca chyba nie trzeba reklamować... raj dla ptasiarzy ale i botaników - widziałem tam mnóstwo ciekawych gatunków z obydwu grup

Może być nie co większy problem z noclegiem ale gdybyśmy jechali w okresie świąt wielkanocnych ( za czym jestem ) to można by spać w... szkole

Aha - można ze sobą zabrać osoby towarzyszące

Ojej... ale się rozpisałem...