W sprawie poruszonej przez hubacza i powtórzonej przez Pyzika, powiem tyle, że owszem za daleko posunąłem sie pisząc o sprawach zaszłych i z innego forum, jeżeli poczułeś się urażony, to za to Cię Pyzik przepraszam.
Przyjmuję Twoje przeprosiny.
poza tym w kwestii tamtej dyskusji nie mam sobie nic do zarzucenia, a skoro poruszacie tą kwestię to może Pyzik też ustosunkujesz się do tego, bo ciągle brak mi odpowiedzi z Twojej strony:
Szkoda też że kolega nie odniosł się do kwestii obrażania innych użytkownikow, bo świadome zakładanie, ze ktoś robi zdjęcia bezmyślnie i nieświadomie jak to określiłeś jest daleko idącym nadużyciem, a że z tego procesu wychodza czasem gorsze zdjecia to inna sprawa, ale w każdym wypadku nie zasługująca na taki ton wypowiedzi.
A w tym przypadku już nie mogę się z Tobą zgodzić. Trudno, bym kogokolwiek przepraszał za Twój tekst, który nadinterpretuje moją wypowiedź.
Każdy, kto pokazuje zdjęcia w sieci powinien być przygotowany na przyjęcie ich krytyki, ew. krytyki sposobu w jaki powstawały. Istotne jest to, by dana osoba pokazująca zdjęcia nie przenosiła tej krytyki z automatu personalnie na siebie, bo to do niczego dobrego nie prowadzi. Podobnie zresztą jak do niczego dobrego nie prowadzi myślenie, że jeśli ktoś chwali fotki innych i wskazuje, że według jego subiektywnej opinii są to zdjęcia przemyślane, to że pozostałe są zupełnie, obiektywnie do d.
Gdyby tak było w realu to np. wykładowcy na uczelniach musieliby wkółko przepraszać studentów za to, że im stawiają dwóje i tłumaczyć, że ta dwója to nic osobistego. A już nie daj Bóg jakby w stadzie trójek pojawiła się jedna 5tka. Toż to jawny atak personalny i wskazanie, że ci co mają tróje są personalnie do niczego...
Co więcej, jeśli ktoś czegoś nie rozumie do końca, to nie oznacza od razu, że to nic zupełnie nie znaczy!
Dodam tylko że już zaraz po tej dyskusji zaproponowałem Moravowi odsunięcie mnie od funkcji moderatora, bo sam czułem niesmak całej tej sytuacji. Zatem proszę Jacek byś jeszcze raz to przemyślał, nie chcę być źródłem konfliktów i odchodzenia ludzi z tego forum. To forum jest ważniejsze niż to czy ja będę modem, czy nie.
To już jest Roby sprawa do załatwienia pomiędzy Tobą i Moravem. Mnie nic do tego.
Tak czy owak zadeklarowałem już, że na tym forum, więcej publicznie zdjęć oceniał nie będę. Skoncentruję się na krytyce przez PW i to w przypadku osób, o których wiem, że krytyką są zainteresowane. W sumie to dla forum żadna starta, bo i tak bardzo rzadko pisałem. Od czasu do czasu natomiast będę wstawiał jakieś nietuzinkowe wg mnie zdjęcie, bo to jak pokazuje historia, budziło mniej kontrowersji.