Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Szczecin i okolice

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
289 odpowiedzi w tym temacie

#181 szycho (Tomasz Szyszko)

szycho

Napisano 07 października 2009 - 08:11

No panowie, zachodniopomorski piknik beze mnie... tak sobie czytam i czytam o możliwym spotkaniu i aż się łezka w oku kręci, że się z hydraulikiem na sobotę na "budowie" omówiłem :-/

#182 Drojac (Jacek)

Drojac

Napisano 07 października 2009 - 08:57

szycho, ho ho ! czyżby czatownia z bieżącą wodą i kanalizą ? :mrgreen: ale tak na poważnie, można przecież zaproponować konkretny termin i czekać na deklaracje. ani się obejrzymy a jesień sobie pójdzie w diabły a tereny mamy przecież piękne.

#183 skubi

skubi
  • Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 08 października 2009 - 19:39

no i jak.... 13 st. C i deszcz ze słońcem....?? co robimy??
SONY ALFA 350 :)

#184 Drojac (Jacek)

Drojac

Napisano 09 października 2009 - 08:22

deszcz raczej dyskwalifikuje wypad ale z tego co widzę w prognozach, zapowiadają go raczej niepewnie więc może poczekajmy do wieczora na konkretne prognozy. chyba że faktycznie zaczekamy tydzień i ekipa zrobi się większa ? Monastor powinien wyzdrowieć a i szycho może do tej pory upora się z hydraulikiem

#185 skubi

skubi
  • Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 09 października 2009 - 08:58

niestety za tydzień będę na Mazurach :)) jesli juz to za dwa ??

ale ok, może pogoda będzie znośna?... poczekajmy jeszcze do wieczora. Powinienem odezwać się ok 20-21.

#186 Monastor

Monastor

Napisano 09 października 2009 - 19:05

Ja już trochę ozdrowiałem, ale nie dostatecznie na czołganie się o świcie po mokrej trawie :-(

#187 skubi

skubi
  • Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 09 października 2009 - 20:42

słowem przekładamy na za 2 tygodnie :))

P.S. byłem wczoraj na miejscu.... w ubiegłym tyg. zaczęli przecinkę :(( w sobotę cicho i pusto.... dziki przeniosły się gdzieś dalej :(( słowem nic nie straciliście !!

#188 tomek15

tomek15
  • Małomówny
  • 36 postów

Napisano 11 października 2009 - 17:06

noo dawno nie bylo jakiegos spotkania to ja moze zrobie.W 17.10.2009 roku odbedzie sie spotkanie fotografow z szczecina organizowanie przezemnie.Na razie bede tylko ja ale moze jak cos napisze to sie zjawicie.Planer odbedzie sie na kanale kluckim o godzinie 8:00.Dokladniej w kluczu.Glownym tematem beda ptaki.Sa to tereny wlasnie w je zaopatrzone.Spotykamy sie kolo petli koncowej autobusu 64.Serdecznie zapraszam :-D
Ptaki i fotografia to moja pasja www.tomeksobecki.flog.pl

#189 Drojac (Jacek)

Drojac

Napisano 21 października 2009 - 21:01

"odgrzewam" temat pleneru, który planowany był wstępnie dwa tygodnie wcześniej i stanęło na tym, że w ten nadchodzący weekend pasować będzie większej ilości ludzi (wówczas chętnych było tylko dwóch;). w związku z tym pytanie - czy są chętni na wypad w tę sobotę lub niedzielę ?

#190 skubi

skubi
  • Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 21 października 2009 - 21:30

wstępnie... tak, ale na 100% nie mam pewności czy uda mi się pojechać. Wszystko zależy od dnia, godziny i miejsca.... wybaczcie, ale decyzję podejmę w ostatniej chwili :)

#191 nebari (Piotr)

nebari

Napisano 27 października 2009 - 11:07

to ja mam pytanko gdyż jak się nic nie zmieni to w przyszłym tygoniu będę w okolicy Szczecina i Goleniowa (wyjazd delegacyjny) gdzie warto się poszwędać aby coś pstryknąć pewnie nie będzie wiele czasu ale może coś się wygospodaruje :)

https://www.facebook...s.Piotr.Majder/

|BODY - CANON EOS 450D | CANON EOS 70D | Minolta A-2 |
|SZKŁO - SIGMA 70-300 APO DG Macro | SIGMA 18-50mm F2.8 EX DC MACRO |
|INNE - system Cokin -P, pierścienie pośrednie |

#192 Drojac (Jacek)

Drojac

Napisano 27 października 2009 - 13:37

nebari, to jak będziesz już w okolicy Goleniowa zapraszam. daj tylko znać 1-2 dni wcześniej.

#193 nebari (Piotr)

nebari

Napisano 28 października 2009 - 12:00

to będzie dwa dni pracy w Goleniowie i Szczecinie więc nie stawiam na wolne ale puszkę biorę wrazie gdyby jakiś wolny czas się znalazł. W Goleniowie lub pod będe w poniedziałek napewno w godzinach popołudniowych gdzie dojedziemy to jeszcze nie wiadomo natomiast we wtorek szczecin i okolice Gorzowa Wlkp. więc jak widzisz może być ciężko :-(

#194 Drojac (Jacek)

Drojac

Napisano 28 października 2009 - 14:14

spoko, zapytałeś więc odpowiedziałem :mrgreen: w każdym razie cały przyszły tydzień jestem na miejscu więc śmiało pisz

#195 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 28 października 2009 - 15:26

jakiś plenerek w okolicach Goleniowa oOo to może i ja wpadnę :mrgreen:

nie chcecie do mnie nad morze to widzę, że muszę do Was się wybrać :-P

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#196 Drojac (Jacek)

Drojac

Napisano 28 października 2009 - 19:55

coś z tym plenerkiem średnio wychodzi ;-) chętnych jak na lekarstwo a niedługo minie miesiąc od pierwszej wzmianki o nim. 7-8 listopada ew. 11 ? może w ten sposób łatwiej się będzie określić. co do miejsca to bez znaczenia chyba bo wszędzie blisko :) nawet nad morze.

#197 nebari (Piotr)

nebari

Napisano 28 października 2009 - 20:35

oj fajne macie tam okolice i tylko czasu brak żeby tak dłużej się tam pobawić, zazwyczaj to tylko przejazdem jestem, a w okolicy Goleniowa to jakieś jeziorko chyba widziałem więc jakby hotel się udało gdzieś załapać to i na małą przechadzkę bym się wybrał

#198 Drojac (Jacek)

Drojac

Napisano 28 października 2009 - 21:25

:) zależy w jak bliskiej okolicy i jak duże. największe oddalone o jakieś 10km to jez. Dąbskie. samo jezioro średnio ciekawe ale okolice piękne i bogate w pierzaste i futrzaste stwory. ok. 15km od Goleniowa jadąc w kierunku miejscowości Święta też ciekawe tereny z mnóstwem wody i lasów z torfowiskami, kanałami i bagnami. niemalże pierwotna dzicz - jedno z większych miejsc gniazdowania orła bielika w Polsce. zresztą co tu pisać - to trzeba zobaczyć. oczywiście najlepiej z łodzi lub pontonu ale od biedy w kaloszach można pobrodzić jeśli woda nie jest za wysoka.

#199 nebari (Piotr)

nebari

Napisano 29 października 2009 - 07:32

Drojac, dzięki za wytyczne zależy gdzie zadokujemy napewno jak będzie jak to przejdę na jakiś malutki rekonesans terenu

#200 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 29 października 2009 - 14:53

w takim razie jak są chętni na wybrzeże to weekend 7- 8 lub 11 zapraszam do siebie . Z chęcią pokażę swoje miejsca, na które ciągle brakuje mi czasu. A może pomożecie kopać czate na bieliki :-P

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife