Moja żonka postanowiła upiec nietypowe mazurki .Składnikiem jednego z nich jest kajmak ! rewelacja do jedzenia, powaga
![:mrgreen:](http://www.fotoprzyroda.pl/public/style_emoticons/default/icon_mrgreen.gif)
Robi sie go gotując w garnku z wodą przez około trzy godziny puszkę z zagęszczonym mlekiem słodzonym ! to bardzo ważne , puszka musi być cała zalana wodą ! bo może zrobić bum , albo się źle skarmelizować , potem trezba powoli wystudzić i dopiero otwierać puszkę ( jak nie chcemy zlizywać ze ścian
![;-)](http://www.fotoprzyroda.pl/public/style_emoticons/default/icon_wink.gif)
do tego jakieś kruche ciasto posmarowac kajmakiem na wierzch orzechy , bakalie , jak kto lubi , ja odkryłem w tym roku pyszne orzechy pinii .
UWAGA !!! jedzenie palcem prosto z puszki uzależnia !
![:mrgreen:](http://www.fotoprzyroda.pl/public/style_emoticons/default/icon_mrgreen.gif)