Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Gąsienice

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1394 odpowiedzi w tym temacie

#221 brzeziu

brzeziu
  • Użytkownik
  • 704 postów

Napisano 15 września 2007 - 16:26

43,
Dołączona grafika

#222 TomekP

TomekP

Napisano 15 września 2007 - 16:33

brzeziu tak jakos niewiele dzieje sie na tym zdjęciu, chodzi mi przede wszystkim o światło, mało plastyczne, no i coś ostrość słaba; kadr jak najbardziej w porządku.
TomekP, Nikon D70s, Tamron AF 90/2,8, Nikkor 35-70/3,3-4,5, Tamron 55-200, Helios 58/2

#223 michalv (Michał Vogelgesang)

michalv

Napisano 15 września 2007 - 20:24

brzeziu, 250kB!!!

Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka

#224 BlueDun

BlueDun

Napisano 15 września 2007 - 21:22

PS. Picasso nie ma tu nic do rzeczy, chociaż nie wiem, co ludzie widzą w jego obrazach. Cóż, ludziska lubią coś "innego" co urozmaica ich szare, nudne życie. Mi takie dziwolągi do szczęścia nie są potrzebne!

muszę sie takim,stwierdzeniom przeciwstawić :-/
z całym szacunkiem , ale tekst nie daje najlepszego świadectwa o autorze :)

ja nie mam "szarego nudnego życia " :lol:
a do sztuki podchodze z szacunkiem .
pozdrawiam :bow:

#225 brzeziu

brzeziu
  • Użytkownik
  • 704 postów

Napisano 15 września 2007 - 21:38

michalv - sorki niewiem jak się to stało :shock:
C30D/BG-E2n*EF-S10-22F3,5-4,5*EF/50F1,4*EF100F2,8*430EX*M055x pro cdn
www.brzeziu.selia.pl

#226 ricosz

ricosz
  • Użytkownik
  • 2 758 postów

Napisano 16 września 2007 - 15:01

BlueDun napisał:

ja nie mam "szarego nudnego życia "

Tylko pozazdrościć!
Zastanawiam się czemu wziąłeś to tak do siebie, BlueDun?

a do sztuki podchodze z szacunkiem

Dla jednych dana twórczość może być sztuką dla innych zwykłym badziewiem, więc z tym szacunkiem to ostrożnie.

Canon SX10 + Raynox DCR-250 + dyfuzor

#227 BlueDun

BlueDun

Napisano 16 września 2007 - 19:27

ricosz
ja nie brałem nic do siebie , ja co miałem wziąść juz mam :)
nie rób z siebie przyjacielu ignoranta wiekszego niz podejrzewam- jesteś .
badziewie to słowo o pejoratywnym wydżwięku , nadużywanie jest niewskazane , bo pomyśl jakbyś sie poczuł ,gdyby ktoś Twoje fotografie nazwał badziewiem , nie wnikając w Twoje zaangażowanie w ich powstanie .
Uważam , ze porównanie Twojej twórczości z przytaczanymi prze Ciebie kanonami sztuki jest z mojej strony wielkim wyróżnieniem . :lol:
Nie odpowiadaj , w tym temacie , bo myślę ,że nie jest to portal na którym dyskutuje sie o sztuce .
pozdrawiam :blush:

#228 Dunadan

Dunadan

Napisano 16 września 2007 - 20:21

BlueDun,

że nie jest to portal na którym dyskutuje sie o sztuce

Nie no, trochę jest. Dyskutujemy tu o fotografii,a ta jest przecież sztuką ;-) To forum to nie tylko galeria ale i miejsce na krytykę i dyskusje.

:ninja:

#229 benas

benas

Napisano 16 września 2007 - 20:56

gozilla

44

Dołączona grafika

#230 ricosz

ricosz
  • Użytkownik
  • 2 758 postów

Napisano 16 września 2007 - 21:24

BlueDun, z twojej wypowiedzi wynika, że jeśli jakiś rodzaj sztuki mi nie odpowiada to jestem ignorantem. OK. Wolę to, niż wzdychać nad byle (jak już napisałem) badziewiem. Jeśli 100 ludzi będzie sikać z wrażenia przed jakimś malowidłem, a ja nie, to znaczy, że jestem ignorantem? A może poprostu trzeźwo myślę. Nie wszystko jest sztuką.
Nadal nie rozumiem coś się tak obruszył?

Uważam , ze porównanie Twojej twórczości z przytaczanymi prze Ciebie kanonami sztuki jest z mojej strony wielkim wyróżnieniem .

Wysoko się cenisz. Mam nadzieję, że ci to służy.

Co do moich fotek to nie musisz mi mówić, czy są badziewiaste czy nie. Wysokich lotów nie są. Robię na miarę możliwości i umiejętności. Najlepsze IMO zamieszczam. I jak każdego, cieszy mnie każda pochwała. Człowiek jest z natury próżną istotą.
Wyjaśnij mi tylko twoje zacietrzewienie.

Benas, jak na gozillę to strasznie owłosiona. Niezłe makro.

#231 TomekP

TomekP

Napisano 16 września 2007 - 21:29

Benas rzeczywiscie potwór, świetne zdjęcie!
TomekP, Nikon D70s, Tamron AF 90/2,8, Nikkor 35-70/3,3-4,5, Tamron 55-200, Helios 58/2

#232 michalv (Michał Vogelgesang)

michalv

Napisano 16 września 2007 - 22:16

gozilla

:yikes: :yikes: :yikes:

Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka

#233 BlueDun

BlueDun

Napisano 16 września 2007 - 22:26

44. jak z filmu obcy super !

ad vocem sztuki i fotografii , nie twierdze ,ze fotografia nie jest sztuką :)
nie jestem zacietrzewiony ( przypuszczenia :?: )

ricosz - nie każę Ci udawać zachwytu :) , razi mnie okreslanie czegoś co się nie podoba ,
albo sie tego nie rozumie badziewiem , to wszystko !
czy ksiazka napisana po łacinie jest niedobra tylko dlatego ,ze nie wiadomo co jest napisane? ( ja łaciny nie znam )

pozdrawiam :-D wcale nie zamierzam być bezkrytyczny , przede wszystkim względem własnej osoby ;)

#234 ricosz

ricosz
  • Użytkownik
  • 2 758 postów

Napisano 16 września 2007 - 22:36

BlueDun, z tą łaciną to niezbyt dobre porównanie. Nie znam jej, ale fonetycznie mi się podoba. Nie lubię niemieckiego, chociaż go znam. Określenie badziewiasty nie jest gorsze od ignoranta, którym mnie nazwałeś. Powinienem się obrazić, ale przecież masz prawo do własnego zdania, którego mi zabraniasz. Pozdrawiam

#235 benas

benas

Napisano 18 września 2007 - 19:18

45
włochacz

Dołączona grafika

#236 BlueDun

BlueDun

Napisano 18 września 2007 - 21:12

45 , rzeczywiście włochacz :-)
bardzo ładna go , i kolory
Zgodnie z punktem 7. regulaminu, ten użytkownik został usunięty z forum.

#237 Dunadan

Dunadan

Napisano 19 września 2007 - 08:01

Hehe, fajne ujęcie, zdjęcie sprawia wrażenie symetrycznego, a ta gąsienica "owinięta" wokół patyczka dodaje tylko artyzmu :-) szkoda że tło takie czorne trochę...

#238 morav

morav

Napisano 19 września 2007 - 09:08

a mi się tradycyjnie nie podobają takie zdjęcia z czarnym (prawie) tłem. Takie sztuczne to odrywanie robala od środowiska. Poza tym to kolejne zdjęcie glizdki owiniętej na patyczek. Technicznie bez zarzutu, ale nie zaskakuje niczym już takie zdjęcie, brak tego pazura, tej esencji. Jakoś nie mówią do mnie takie zdjęcia, nie powalają na kolana, szczęka nie kłapie o parkiet. Niestety nudne już są, choć zapewne autorowi sprawiają masę radochy i o to też chodzi w sumie.

#239 Dunadan

Dunadan

Napisano 19 września 2007 - 09:37

roa,

a mi się tradycyjnie nie podobają takie zdjęcia z czarnym (prawie) tłem. Takie sztuczne to odrywanie robala od środowiska.

Tu się muszę niestety zgodzić. Choć czasem bywają sytuacje że takie tło jest naturalne ;-)

kolejne zdjęcie glizdki owiniętej na patyczek.

"Kolejne zdjęcie ptaka brodzącego w wodzie", "Kolejne zdjęcie kwiatka", "Kolejne zdjęcie fragmentu płatka przy małej GO z wielkimi blikami" ;-) "Kolejne zdjęcie" to naprawdę można powiedzieć n/t każdego zdjęcia Roa... a szczerze mówiąc aż tak strasznie wielu zdjęć podobnych do 45. Benasa to ja nie widziałem...

:ninja:

#240 morav

morav

Napisano 19 września 2007 - 11:03

"Kolejne zdjęcie ptaka brodzącego w wodzie", "Kolejne zdjęcie kwiatka", "Kolejne zdjęcie fragmentu płatka przy małej GO z wielkimi blikami" ;-) "Kolejne zdjęcie" to naprawdę można powiedzieć n/t każdego zdjęcia Roa... a szczerze mówiąc aż tak strasznie wielu zdjęć podobnych do 45. Benasa to ja nie widziałem...

Możliwe. Chciałem tylko zwrócić uwagę na to że autorzy uznawani za tych co robią dobre zdjęcia jakby zatrzymują się. Przestają szukać nowych form, nowych kadrów. Prawie każde zdjęcie glizdki na kijku wygląda jak to. Różnią się przeważnie światłem i gatunkiem wspomnianej glizdki. Ale nadal są niemal identyczne. Chcę również przez to powiedzieć że niektórzy chyba przestali widzieć prawdziwy (moim oczywiście zdaniem) sens fotografii, a może nawet nie tyle fotografii jako tako co formy wyrazu, pokazać coś z niczego, pokazać coś zwykłego w sposób który wyróżni pracę, o której będzie się długo mówić. Uwierz mi widziałem setki zdjęć glizdki na kijku. Po prostu już mnie nie jarają ;) Zdjęcia ptaszków na gałązkach też. Pomijając może drapieżniki i też nie wszystkie.
Ja osobiście szukam cały czas czegoś nowego, choć wiadomo że nie od razu da się coś znaleźć, czy wymyśleć. Reasumując chodzi o to żeby pokazać coś w inny niż większość fotografujących sposób ;-)

Nie będę bronił tu swoich zdjęć z dużymi blikami ;] Bo nie po to ten wątek.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych