Gąsienice
Napisano 15 września 2007 - 16:26
Napisano 15 września 2007 - 16:33
#223 (Michał Vogelgesang)
Napisano 15 września 2007 - 20:24
Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka
Napisano 15 września 2007 - 21:22
PS. Picasso nie ma tu nic do rzeczy, chociaż nie wiem, co ludzie widzą w jego obrazach. Cóż, ludziska lubią coś "innego" co urozmaica ich szare, nudne życie. Mi takie dziwolągi do szczęścia nie są potrzebne!
muszę sie takim,stwierdzeniom przeciwstawić
z całym szacunkiem , ale tekst nie daje najlepszego świadectwa o autorze
ja nie mam "szarego nudnego życia "
a do sztuki podchodze z szacunkiem .
pozdrawiam
Napisano 15 września 2007 - 21:38
www.brzeziu.selia.pl
Napisano 16 września 2007 - 15:01
ja nie mam "szarego nudnego życia "
Tylko pozazdrościć!
Zastanawiam się czemu wziąłeś to tak do siebie, BlueDun?
Dla jednych dana twórczość może być sztuką dla innych zwykłym badziewiem, więc z tym szacunkiem to ostrożnie.a do sztuki podchodze z szacunkiem
Canon SX10 + Raynox DCR-250 + dyfuzor
Napisano 16 września 2007 - 19:27
ja nie brałem nic do siebie , ja co miałem wziąść juz mam
nie rób z siebie przyjacielu ignoranta wiekszego niz podejrzewam- jesteś .
badziewie to słowo o pejoratywnym wydżwięku , nadużywanie jest niewskazane , bo pomyśl jakbyś sie poczuł ,gdyby ktoś Twoje fotografie nazwał badziewiem , nie wnikając w Twoje zaangażowanie w ich powstanie .
Uważam , ze porównanie Twojej twórczości z przytaczanymi prze Ciebie kanonami sztuki jest z mojej strony wielkim wyróżnieniem .
Nie odpowiadaj , w tym temacie , bo myślę ,że nie jest to portal na którym dyskutuje sie o sztuce .
pozdrawiam
Napisano 16 września 2007 - 20:21
że nie jest to portal na którym dyskutuje sie o sztuce
Nie no, trochę jest. Dyskutujemy tu o fotografii,a ta jest przecież sztuką To forum to nie tylko galeria ale i miejsce na krytykę i dyskusje.
Napisano 16 września 2007 - 21:24
Nadal nie rozumiem coś się tak obruszył?
Wysoko się cenisz. Mam nadzieję, że ci to służy.Uważam , ze porównanie Twojej twórczości z przytaczanymi prze Ciebie kanonami sztuki jest z mojej strony wielkim wyróżnieniem .
Co do moich fotek to nie musisz mi mówić, czy są badziewiaste czy nie. Wysokich lotów nie są. Robię na miarę możliwości i umiejętności. Najlepsze IMO zamieszczam. I jak każdego, cieszy mnie każda pochwała. Człowiek jest z natury próżną istotą.
Wyjaśnij mi tylko twoje zacietrzewienie.
Benas, jak na gozillę to strasznie owłosiona. Niezłe makro.
Napisano 16 września 2007 - 21:29
#232 (Michał Vogelgesang)
Napisano 16 września 2007 - 22:16
gozilla
Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka
Napisano 16 września 2007 - 22:26
ad vocem sztuki i fotografii , nie twierdze ,ze fotografia nie jest sztuką
nie jestem zacietrzewiony ( przypuszczenia )
ricosz - nie każę Ci udawać zachwytu , razi mnie okreslanie czegoś co się nie podoba ,
albo sie tego nie rozumie badziewiem , to wszystko !
czy ksiazka napisana po łacinie jest niedobra tylko dlatego ,ze nie wiadomo co jest napisane? ( ja łaciny nie znam )
pozdrawiam wcale nie zamierzam być bezkrytyczny , przede wszystkim względem własnej osoby
Napisano 16 września 2007 - 22:36
Napisano 18 września 2007 - 21:12
bardzo ładna go , i kolory
Napisano 19 września 2007 - 08:01
Napisano 19 września 2007 - 09:08
Napisano 19 września 2007 - 09:37
a mi się tradycyjnie nie podobają takie zdjęcia z czarnym (prawie) tłem. Takie sztuczne to odrywanie robala od środowiska.
Tu się muszę niestety zgodzić. Choć czasem bywają sytuacje że takie tło jest naturalne
kolejne zdjęcie glizdki owiniętej na patyczek.
"Kolejne zdjęcie ptaka brodzącego w wodzie", "Kolejne zdjęcie kwiatka", "Kolejne zdjęcie fragmentu płatka przy małej GO z wielkimi blikami" "Kolejne zdjęcie" to naprawdę można powiedzieć n/t każdego zdjęcia Roa... a szczerze mówiąc aż tak strasznie wielu zdjęć podobnych do 45. Benasa to ja nie widziałem...
Napisano 19 września 2007 - 11:03
"Kolejne zdjęcie ptaka brodzącego w wodzie", "Kolejne zdjęcie kwiatka", "Kolejne zdjęcie fragmentu płatka przy małej GO z wielkimi blikami" "Kolejne zdjęcie" to naprawdę można powiedzieć n/t każdego zdjęcia Roa... a szczerze mówiąc aż tak strasznie wielu zdjęć podobnych do 45. Benasa to ja nie widziałem...
Możliwe. Chciałem tylko zwrócić uwagę na to że autorzy uznawani za tych co robią dobre zdjęcia jakby zatrzymują się. Przestają szukać nowych form, nowych kadrów. Prawie każde zdjęcie glizdki na kijku wygląda jak to. Różnią się przeważnie światłem i gatunkiem wspomnianej glizdki. Ale nadal są niemal identyczne. Chcę również przez to powiedzieć że niektórzy chyba przestali widzieć prawdziwy (moim oczywiście zdaniem) sens fotografii, a może nawet nie tyle fotografii jako tako co formy wyrazu, pokazać coś z niczego, pokazać coś zwykłego w sposób który wyróżni pracę, o której będzie się długo mówić. Uwierz mi widziałem setki zdjęć glizdki na kijku. Po prostu już mnie nie jarają Zdjęcia ptaszków na gałązkach też. Pomijając może drapieżniki i też nie wszystkie.
Ja osobiście szukam cały czas czegoś nowego, choć wiadomo że nie od razu da się coś znaleźć, czy wymyśleć. Reasumując chodzi o to żeby pokazać coś w inny niż większość fotografujących sposób
Nie będę bronił tu swoich zdjęć z dużymi blikami ;] Bo nie po to ten wątek.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych