Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Gąsienice

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1394 odpowiedzi w tym temacie

#421 morav

morav

Napisano 21 grudnia 2007 - 09:12

to może pokaż ''nie pstryka'' Twojego oczywiście

bo ty tak chcesz?

Chodzi mi oczywiście o dyskusje z ROA. No chyba, że chcesz się rozerwać przed snem.

Zastanawiające jest że im większe pstryki autor robi tym bardziej mu nie odpowiadam ;)

Szkoda tylko, że w poglądach jest taki przewidywalny......

Chyba dobrze jest mieć własny pogląd na sprawę i w dodatku niezależny od wpływów i sugestii innych?
Poza tym widzę ze arachiusz już buduje sobie twa. Niedługo każdy nawet najgorszy jego pstryk będzie tu wielbiony niczym ikona ;) A szkoda, bo zdjjęcia robic potrafi i nie wiem czemu wrzuca te najgorsze. Czyżby kłopoty z samooceną?

#422 BlueDun

BlueDun

Napisano 21 grudnia 2007 - 10:00

roa, to nie jest możliwe na tym pitavalu prezentacji , uwierz mi ;-)
tu jest przewaga , nie trzeba oglądać , ba nawet niepoatrznie pochwał czytać często bez sensu , choć zagrożeniem jest galeria ;-) :->
Zgodnie z punktem 7. regulaminu, ten użytkownik został usunięty z forum.

#423 Dunadan

Dunadan

Napisano 21 grudnia 2007 - 11:41

bogowie... znowu... Roa... e, nie chce mi sie chyba - ludzie proszę, święta się zbliżają nie róbcie nam, modom roboty. :mrgreen:

Najprościej olewać komentarze jednosłowne i voila! chyba że ktoś będzie bardzo chciał się dowiedzieć 'co też autor miał na myśli'
Pstryki mi się podobałą, zwłaszcza tylda która pstrykiem nie jest :sorry: ( Roa, fotografia nie tylko polega na idealnym świetle ale też na dostrzeżeniu pewnych ciekawych rzeczy... )

:ninja:

#424 BlueDun

BlueDun

Napisano 21 grudnia 2007 - 11:44

Dunadan, no i sie porobiło
roa- pseudoartysta i w dodatku antymikołaj :mrgreen:
Zgodnie z punktem 7. regulaminu, ten użytkownik został usunięty z forum.

#425 Dunadan

Dunadan

Napisano 21 grudnia 2007 - 11:52

BlueDun, bez przesady znowu...

Wróćmy może do tematu? ;-)

#426 morav

morav

Napisano 21 grudnia 2007 - 11:56

roa- pseudoartysta i w dodatku antymikołaj

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

hm, zastanawia mnie dlaczego nikt nie ma pretensji o jednosłowne komentarze w stylu: ŚWIETNE, ZAWALISTE, albo GENIALNE.??

#427 Dunadan

Dunadan

Napisano 21 grudnia 2007 - 12:03

roa, bo nikt nie zwraca na nie uwagi :mrgreen:

#428 Roby

Roby

Napisano 21 grudnia 2007 - 12:09

zastanawia mnie dlaczego nikt nie ma pretensji o jednosłowne komentarze w stylu: ŚWIETNE, ZAWALISTE, albo GENIALNE.??

Jak ktoś uważa zdjęcie za genialne to jakie uwagi ma napisać ??, a w jednosłownie negatywnym komentarzu ciekawe jak przekażesz co jest źle, albo nad czym warto popracować.

#429 morav

morav

Napisano 21 grudnia 2007 - 12:09

roa, bo nikt nie zwraca na nie uwag

nie bo są łechatjące bobudzone ego pstrykacza ;)

#430 Dunadan

Dunadan

Napisano 21 grudnia 2007 - 12:11

roa, jasne... twoje komentarze też pobudzają ego, uwierz mi. Tak bardzo aż autor chce wiedzieć why. ;-) Pytanie czy ty olewasz autora. Z tego co widać to tak :-/
Ja już kończę bo się spóźnię na autobus do domu :-P

#431 morav

morav

Napisano 21 grudnia 2007 - 12:12

Jak ktoś uważa zdjęcie za genialne to jakie uwagi ma napisać ??

np.
Urzekło mnie genialne światło kontrowe, które poprzez rozmyte krople rosy tworzy genialny klimat wschodu słońca o poranku, okraszając obiekt główny jakby setką diamentów, które budują cała fotografiłę mimo iż są niejako tylko dodatkiem...

#432 morav

morav

Napisano 21 grudnia 2007 - 12:13

Pytanie czy ty olewasz autora. Z tego co widać to tak

Nie olewam autora tylko kiepskie zdjęcie.

#433 Roby

Roby

Napisano 21 grudnia 2007 - 12:15

np.
Urzekło mnie genialne światło kontrowe, które poprzez rozmyte krople rosy tworzy genialny klimat wschodu słońca o poranku, okraszając obiekt główny jakby setką diamentów, które budują cała fotografiłę mimo iż są niejako tylko dodatkiem...

Ach i to wszytko przy następnym podejściu ma poprawić... no no... przeczytaj całość wypowiedzi i do niej się odnieś, bo znowu napiszę ci że nieuważnie czytasz.

#434 Dunadan

Dunadan

Napisano 21 grudnia 2007 - 12:15

roa,

Nie olewam autora tylko kiepskie zdjęcie.

I tu jest wampir pogrzebany. Olewając zdjęcie olewasz je i nie komentujesz. Komentując w sposób olewczy olewasz autora Roa...
( choroba no... naprawdę uciekam! )

#435 morav

morav

Napisano 21 grudnia 2007 - 12:17

Ach i to wszytko przy następnym podejściu ma poprawić... no no... przeczytaj całość wypowiedzi i do niej się odnieś, bo znowu napiszę ci że nieuważnie czytasz.

uwagi nie zawsze muszą być krytyczne.

a w jednosłownie negatywnym komentarzu ciekawe jak przekażesz co jest źle, albo nad czym warto popracować.

a w takim pozytywnym jednosłownymkomentarzu co przekazałem ze jest dobrze?

#436 Roby

Roby

Napisano 21 grudnia 2007 - 12:24

uwagi nie zawsze muszą być krytyczne.

Owszem, ale krytyczne uwagi może zmuszą autora by następnym razem wstawił lepsze zdjęcie, albo w terenie lepiej popracował.

a w takim pozytywnym jednosłownymkomentarzu co przekazałem ze jest dobrze?

Jak piszesz genialne, świetne to chyba wszystko nie?, na to logika wskazuje.

#437 morav

morav

Napisano 21 grudnia 2007 - 12:28

Jak piszesz genialne, świetne to chyba wszystko nie?, na to logika wskazuje.

skoro komentarz pozytywny jest odwrotnością negatywnego to logika nakazuje... zresztą sam sobie wg logiki odpowiedz co przekazuje się słowem "pstryk" albo "gniot"

#438 Paweł

Paweł

Napisano 21 grudnia 2007 - 13:15

Chyba dobrze jest mieć własny pogląd na sprawę i w dodatku niezależny od wpływów i sugestii innych?

Przyznaję że masz pogląd monolityczny, niepodległy sugestiom, żeby nie powiedzieć betonowy. Ale wychodzisz zawsze z punktu widzenia "czystej formy", światła, kompozycji itp. Dlatego też napisałem że jesteś do bólu przewidywalny w komentarzach, a zwłaszcza w sposobie prowadzenia dyskusji. Dość szybko wchodzisz na tony urażone, i obronę jedynego słusznego poglądu, tak to w każdym razie odbieram. Mnie też wiele fotografii się średnio podoba, pstryków w "owadach" jest mnóstwo, ale nie ma sensu komentować w twój sposób.

Ja na przykład jestem w stanie docenić zdjęcie niedoskonałe technicznie , ale przedstawiające COŚ CIEKAWEGO. Bo w fotografii przyrodniczej chodzi także o podpatrywanie tajemnic natury i pokazywanie jej taką jaka jest, a nie tylko upudrowaną , w perfekcyjnym makijażu. Oczywiście ideałem jest połączenie obu zalet, kompozycji, i treści.

#439 Roby

Roby

Napisano 21 grudnia 2007 - 13:52

skoro komentarz pozytywny jest odwrotnością negatywnego to logika nakazuje...

A pomyślałeś dokąd zmierzają skutki pozytywnego komentarza, a dokąd negatywnego?
Z jednej strony stwierdzenie że coś jest dobre, ok., a z drugiej stwierdzenie, że coś jest złe, jeśli napisze się 'pstryk' to faktycznie od razu widać co jest źle, a jeśli napisze się 'genialnie' to też wiadomo, prawda, czy fałsz? :lol:

#440 morav

morav

Napisano 21 grudnia 2007 - 17:46

A pomyślałeś dokąd zmierzają skutki pozytywnego komentarza, a dokąd negatywnego?

rozumiem że powino sie w trosce o zdrowie psychiczne fotografa pisać tylko pozytywne komentarze?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych