Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Gąsienice

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1394 odpowiedzi w tym temacie

#501 benas

benas

Napisano 08 stycznia 2008 - 22:21

Przecież ja tej foty nie bronię a robal jest śliczniasty:)

#502 morav

morav

Napisano 09 stycznia 2008 - 10:40

fajnośc robala nie rekompensuje mi straty czasu na załadowanie się tego kiepskiego pliku...

I to właśnie pokazuje Twoje prawdziwe oblicze.

Kiedyś Twój komentarz stanowił doskonałą przeciw wagę dla pochlebstw innych teraz Ty już nawet nie starasz się uzasadniać swoich opinii, toczysz świętą wojnę, roa kontra reszta świata i nawet nie zauważasz jak łatwo dajesz sie sprowokować.

Piszesz że oglądanie tego zdjęcia to strata czasu, już wcześniej sugerowałeś ze nie zależy Ci na obecności tutaj więc postąp jak mężczyzna a nie kreuj sie na artystę widzącego więcej i nie rozumianego przez prosty lud.
Dla większości jesteś zwykłym człowieczkiem, który korzystając z pseudo anonimowości internetu wyładowuje swoje frustracje.

To tyle z mojej strony, więcej pisać niema sensu i tak pewnie zaraz kogoś obrazisz , dostaniesz bana i sie pożegnamy.

#503 Paweł

Paweł

Napisano 09 stycznia 2008 - 11:30

Paweł - dzięki :-) gdzie mogę zobaczyć Twoje zdjecia :?:

a choćby tutaj, na str 2, 10,11. Motyle są głównie w wątku "rzadkie motyle"
prywatna galeria jakoś zniknęła, może nie zrozumiałem regulaminu ;-)

#504 Roby

Roby

Napisano 09 stycznia 2008 - 11:50

prywatna galeria jakoś zniknęła

Prywatną galerię trzeba zakładać na nowo po każdym przerzuceniu zdjęć do Galerii Ogólnej. Prywatna galeria jest tylko poczekalnią do ogólnej - pisaliśmy o tym Pawle i jest to w regulaminie galerii. Nowe przerzucenie tych co są nastąpi na dniach.

#505 morav

morav

Napisano 09 stycznia 2008 - 12:09

no, po prostu mam inne zdanie. ale wiem ze tu jest to rzadko dobrze widziane...

Kiedyś Twój komentarz stanowił doskonałą przeciw wagę dla pochlebstw innych teraz Ty już nawet nie starasz się uzasadniać swoich opinii, toczysz świętą wojnę, roa kontra reszta świata i nawet nie zauważasz jak łatwo dajesz sie sprowokować.

Nie uzasadniam już swoich opinii bo okazuje się że i tak 99% ma do daleko w poważaniu i za kilka chwil wali znów tę samą fotę, z niemal takim samym kadrem, tym samym robalem tylko zwiniętym zamiast w węzeł płaski w węzeł z pętelką, nawet często na tym samym liściu i znów z tym samym nic nie wnoszącym czarnym (lub za ciemnym) tłem.
Święta wojna? Muszę to gdzieś zapisać.

I to iż to napisałem nie oznacza że mnie sprowokowałeś do opinii na temat tej konkretnej foty. Mówię to ogólnie pijąc do dużej masy pajawiających się tu zdjęć. Nie kreuję się na nikogo, sam robię gnioty tyle tylko że mam na tyle wstydu i samokrytyki by ich nie upubliczniać.

Piszesz że oglądanie tego zdjęcia to strata czasu

Nie prawda. Piszę że czekanie na otwarcie się zdjęcia to strata czasu, (oczywiście nic z góry nie zakładam, to stwierdzenie po fakcie) bo po autorze można się było spodziewać czegoś lepszego a tu taki zonk. Nie przekręcaj moich słów.

Dla większości jesteś zwykłym człowieczkiem, który korzystając z pseudo anonimowości internetu wyładowuje swoje frustracje.

Nie jestem sfrustrowany. Nie korzystam z anonimoości sieci, bo każdy kto zajrzy na moje www przeczyta dużo o mnie. Ciekawe czy jakbym powiedział że uważam ciebie za gościa leczącego w necie frustracje uznalibyście to za wyceczki osobiste i powód do bana? Pewnie tak, no ale to już opisał Orwell.

Ciekawe czy ktoś się zajmie plagiatem z wątku motyle. Choć sądząc po tym co tu czytam, okaże się że to i tak wszystko moja wina ;)

Chcesz mi dać bana. Daj. Sugerowałem wam, modom, że będę stał ciągle przy swoim zdaniu na temat gniotów itp i groźby bana tego nie zmienią.

#506 Roby

Roby

Napisano 09 stycznia 2008 - 12:45

Mam wrażenie roa, że ty naprawde nie wiesz co piszesz, żyjesz chyba w jakiejś innej rzeczywistości,dodam tylko, że człowiek myślący używa mózgu nie tylko do robienia zdjęć, ale przede wszystkim do wyciągania wniosków z tego co sie do niego mówi czy pisze. Przemysl to sobie.

#507 ricosz

ricosz
  • Użytkownik
  • 2 758 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 13:07

A ja trochę odejdę od tematu ;-) :
ładna gąsieniczka Benas, ostrość OK i kontrast z tłem jak najbardziej OK. Poza tym, fakt, zdjęcie raczej nie artystyczne i "zwyczajne". Ale czy to źle? Jak się nie mylę, to jest forum przyrodnicze.
Czekam na dalsze fotki.

Canon SX10 + Raynox DCR-250 + dyfuzor

#508 morav

morav

Napisano 09 stycznia 2008 - 13:25

Przemysl to sobie.

Ty też sobie przemyśl to co sie mówi do ciebie, bo mam wrażenie że nie do końca rozumiesz albo po prostu nie chcesz zrozumieć moich słów.

żyjesz chyba w jakiejś innej rzeczywistości,dodam tylko, że człowiek myślący używa mózgu nie tylko do robienia zdjęć, ale przede wszystkim do wyciągania wniosków z tego co sie do niego mówi

próbujesz mnie obrazić/sprowokować czy po prostu tak sobie piszesz dla treningu skostniałych z mrozu palców?

Jak się nie mylę, to jest forum przyrodnicze.

forum fotoprzyrodnicze.

#509 benas

benas

Napisano 09 stycznia 2008 - 13:58

ale wojna ........... :(
z powodu zwykłego pstryka :(
niepotrzebna

wrzucałem tu zwykłe pstryki i będę wrzucał
artystą nie jestem robie zwykłe pstryki i wrzucam bo robale są fajne :)
a jeśli czasami uda się zrobić coś lepszego z fajnym światłem i niebanalnym kadrem
to tylko się cieszyć

to nie jest forum dla wybitnych fotografików przyrodniczych tylko dla zwykłych amatorów i niech tak zostanie

bawmy się
nie obrażajmy się na krytykę, dajmy ludziom prawo do odmiennego zdania,
przecież nie musi się podobać...........

pozdrawiam
P. S.
biorę się za przygotowanie kolejnych pstryków :))))))))))))
jutro wrzucę :-P

#510 morav

morav

Napisano 09 stycznia 2008 - 14:03

P. S.
biorę się za przygotowanie kolejnych pstryków :))))))))))))
jutro wrzucę

I'll be there ;)

#511 morav

morav

Napisano 09 stycznia 2008 - 14:35

Chcesz mi dać bana. Daj. Sugerowałem wam, modom, że będę stał ciągle przy swoim zdaniu na temat gniotów itp i groźby bana tego nie zmienią.

Gdybym chciał Ci dać bana już dawno byś go dostał, ja tylko stwierdziłem fakt bo jakoś wątpię żebyś teraz odpuścił :-)
I nie przekręcaj, nikt nie zabrania mieć swojego zdania.

#512 Paweł

Paweł

Napisano 09 stycznia 2008 - 14:47

Benas, to jest słuszny punkt widzenia, roa jaki jest każdy widzi, poza tym ma chyba za dużo czasu na pisanie maili a za mało na robienie zdjęć :-)

artystą nie jestem robie zwykłe pstryki i wrzucam bo robale są fajne :)

ale z tym się trochę nie zgodzę, listę osiągnięć masz pokaźną, nie bądź przesadnie skromny :-)

#513 morav

morav

Napisano 09 stycznia 2008 - 14:48

I nie przekręcaj, nikt nie zabrania mieć swojego zdania.

no dziwne, oficjalnie może i nie ale między wierszami owszem:

fajnośc robala nie rekompensuje mi straty czasu na załadowanie się tego kiepskiego pliku...

to jest właśnie moje zdanie, na które reagujesz nie wiadomo jak. Jakie oblicze? O czym t mówisz? To że uważam że czas poświęcony na ściągnięcie z serwera foty został zmarnowany uważasz za przejaw nie wiem jakiego oblicza, pewnie chamskiego albo coś w ten deseń. Nie owijam w bawełnę i mówię to co myślę, widać ci to przeszkadza.

a tylko stwierdziłem fakt bo jakoś wątpię żebyś teraz odpuścił

Mam swoje zdanie od dawna. Wolę mieć inne zdanie niż rozlewać na lewo i prawo wazelinę, w stylu "Bomba," "Świetne", "Rewelka" pod zdjęciami pospolitymi jak upał w lipcu.
W temacie plagiatu jednak dalej cisza ;) Wiedziałem że tak będzie. Lepiej odciągnąć widza od prawdziwego problemu a zając się pierdołami. No cóż... kolejna RP?

roa jaki jest każdy widzi, poza tym ma chyba za dużo czasu na pisanie maili a za mało na robienie zdjęć

Pytanie retoryczne => Skąd ty możesz wiedzieć na co ja mam czas?

#514 morav

morav

Napisano 09 stycznia 2008 - 15:30

W temacie plagiatu jednak dalej cisza ;)

Co ty bredzisz człowieku, ten temat przerabialiście już we wrześniu i to jest sprawa między wami, nam nic do tego.
I to już koniec, nawet mi się nie chce z tobą gadać.

#515 Paweł

Paweł

Napisano 09 stycznia 2008 - 16:22

nie masz czasu na zdjęcia, bo nawet przyzwoicie nie nastawiasz ostrości :-)
a maile piszesz bez umiaru

nie chce z tobą gadać.

no właśnie roa, ja też zacytuję morava i... "PSY" :-)

#516 ricosz

ricosz
  • Użytkownik
  • 2 758 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 16:27

Gdzie te gąsienice :!: :angry:
Ostrzegam, że jak się długo nie pojawią to wrzucę z archiwum "bylepstryka" :evil:

Canon SX10 + Raynox DCR-250 + dyfuzor

#517 morav

morav

Napisano 09 stycznia 2008 - 16:38

Co ty bredzisz człowieku, ten temat przerabialiście już we wrześniu i to jest sprawa między wami, nam nic do tego.

Ja bredzę? Odblokujcie temat ;)
a poza tym, nie regując popieracie plagiat mości włatcy móch ;) I już jest też waszą sprawą ;)

tym bardziej że plagiat narusza punkty regulaminu:
3. Można zamieszczać jedynie zdjęcia własnego autorstwa. Administracja Forum nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia, oraz za treść zamieszczanych opinii.

5. Wypowiedzi publikowane przez Użytkowników Forum nie mogą: [...]
• naruszać praw autorskich, znaków towarowych lub innych praw podmiotowych jakichkolwiek osób trzecich ani zachęcać do zakupu lub korzystania z nielegalnego oprogramowania;

nie masz czasu na zdjęcia, bo nawet przyzwoicie nie nastawiasz ostrości :-)
a maile piszesz bez umiaru

a co ci do tego czy mam czas na pisanie pstów? Piszę ich i tak mało, więc rzuć okiem na całość a nie tylko na ostatnie kilka chwil, poza tym mój czas i tobie nic do niego. A pisać sobie mogę z umiarem lub bez wg własnego uznania.

#518 Dunadan

Dunadan

Napisano 09 stycznia 2008 - 16:51

I mnie się tego odechciewa. Nie zaśmiecajmy wątku.

:ninja:

#519 Monastor

Monastor

Napisano 09 stycznia 2008 - 17:00

roa, niestety to nie jest ani Twoje zdjęcie, ani znak towarowy, masz specyficzny, bardzo atrakcyjny styl w makrofotografii, ale opatentowany chyba nie jest. Naśladowcy zawsze byli, są i będą. Nie znam historii tych zdjęć i nie wiem kto pierwszy wpadł na tego motyla. Kompozycja jest niemal identyczna, zastosowana GO także, ale cała fotografia już nie. Niemniej fakt pojawienia się zdjęcia w takim czy innym czasie, a do tego z niemal identyczną ramką ma w sobie coś z prowokacji.
Choć przytaczanie regulaminu niespecjalnie jest tutaj zasadne, mnie też nie spodobała się ta prowokacja. Do pewnych metod w dyskusji nie należy się uciekać. W każdym razie mnie to na pewno nie imponuje.

Nie ma chyba sensu dalej dyskutować, choć przyznam że sam nie wiem co bym zrobił w Twojej sytuacji :roll:

#520 Dunadan

Dunadan

Napisano 09 stycznia 2008 - 17:08

Monastor,

Nie ma chyba sensu dawniej dyskutować

Nie ma :nieee:
Coś czuję że trzeba będzie przerzucić siano :farmer:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych