Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Zdjęcie

Drobna sugestia dla administracji

Ten temat został zarchiwizowany. Oznacza to, że nie możesz dodać do niego odpowiedzi.
87 odpowiedzi w tym temacie

#1 Monika

Monika

Napisano 02 listopada 2007 - 09:17

Mili Panowie. Przeglądając różne wątki forum zauważyłam, że częśc nowych użytkowników na "dzień dobry" od razu zamieszcza zdjęcia w jakimś konkretnym temacie, wcześniej witając się w stylu "witam, jest tu nowy...Zamieszczam teraz swoje zdjęcie..." Sama zrobiłam dokładnie to samo. Dopiero długo później natrafiłam na temat dotyczący przywitań, nie wspomnę już o regulaminie. Są to przecież bardzo ważne tematy, ale jakoś tak "głęboko schowane", że początkujący nie zawsze do nich dociera. Może byłaby możliwość przenieść te tematy i zamieścić je obok tematów dotyczących instrukcji (jakże pomocnych :bow: ) zamieszczania zdjęć na forum. Przynajmniej regulamin... Wtedy taki nowy użytkownik wchodzący w dział fauna/flora u góry stronki widziłby to co najważniejsze.
Jest to tylko taka moja propozycja, wcale nie uważam, by była najmądrzejsza na świecie ;-)

Samo forum bardzo mi się podoba. Daje obraz w jak różny sposób różni ludzie postrzegają otoczający nas świat, a to, że nie wszystkim dobrze to wychodzi... coż szkolą się jak mogą i na ile pozwala im czas i warunki pogodowe :mrgreen: (mówię o sobie)

Wszystkiego najlepszego życzę Panom i wszystkim forumowiczom :beer:

#2 nebari

nebari

Napisano 02 listopada 2007 - 09:39

a może przy pierwszym logu od razu przekierowanie na regulamin (nawet z możliwością wyjścia z postu po odznaczeniu że zapoznał się i zrozumiał), a jak nie na regulamin to przynajmniej do postu gdzie się może przywitać i gdzie dostanie odpowiednie wskazówki. Fakt że dział powitań jest głęboko schowany i sam trafiłem na niego przez przypadek i po jakimś czasie - ale to tylko taka wzmianka do sugestii Moniki

https://www.facebook...s.Piotr.Majder/

|BODY - CANON EOS 450D | CANON EOS 70D | Minolta A-2 |
|SZKŁO - SIGMA 70-300 APO DG Macro | SIGMA 18-50mm F2.8 EX DC MACRO |
|INNE - system Cokin -P, pierścienie pośrednie |

#3 brzeziu

brzeziu
  • Użytkownik
  • 704 postów

Napisano 02 listopada 2007 - 09:58

przy pierwszym logu od razu przekierowanie na regulamin (nawet z możliwością wyjścia z postu po odznaczeniu że zapoznał się i zrozumiał)

Dobre dobre :-D
Całkiem dobry pomysł nebari
:thumbsup:
C30D/BG-E2n*EF-S10-22F3,5-4,5*EF/50F1,4*EF100F2,8*430EX*M055x pro cdn
www.brzeziu.selia.pl

#4 Dunadan

Dunadan

Napisano 02 listopada 2007 - 10:03

Znaczy się przykleić w każdym dziale... no chyba dobry pomysł, ale to już admini muszą zrobić ;-)

:ninja:

#5 nebari

nebari

Napisano 02 listopada 2007 - 13:11

cieszę się, że się podoba ale jak by się to jeszcze chciało sprawdzić w praktyce to dopiero byłby sukces

#6 Dunadan

Dunadan

Napisano 02 listopada 2007 - 13:42

nebari, musimy poczekać na Qgito albo Morava...

#7 nebari

nebari

Napisano 02 listopada 2007 - 13:43

:thumbsup:

#8 tomajk

tomajk
  • Użytkownik
  • 1 574 postów

Napisano 02 listopada 2007 - 17:15

Monika, Popieram twój pomysł, bardzo trafne spostrzeżenie.

#9 Monika

Monika

Napisano 02 listopada 2007 - 17:19

Wielkie dzięki Panowie. Nawet nie przypuszczałam, że temat spotka się z taką odezwą :)

#10 morav

morav

Napisano 02 listopada 2007 - 20:31

Przy rejestracji powinien pojawiać się regulamin, tylko trzeba będzie zdjąć szybką rejestracje ze strony głównej.
Przywitania się przyklei.

#11 Monika

Monika

Napisano 02 listopada 2007 - 20:58

Cieszę się, że pomysł spotkał się z aprobatą. Dziękuję :-D Czas pokaże, czy będzie to dobre rozwiązanie ;-)

#12 Dunadan

Dunadan

Napisano 03 listopada 2007 - 14:23

Monika, jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje z waszej strony... HMM, zróbmy ten temat ogólnym dla tego typu sugestii. Jak coś wam się nie podoba, coś byście chcieli zmienić dodać itp walcie tu ;-)

#13 tomajk

tomajk
  • Użytkownik
  • 1 574 postów

Napisano 03 listopada 2007 - 15:17

Dunadan, Wszystko nam się podoba, ale forum jak dobry samochód wymaga od czasu do czasu polerowania. :mrgreen:

Rezygnacja z szybkiej rejestracji jest moim zdaniem dobrym posunięciem, może nie będzie przypadkowych graczy na tym boisku :mrgreen: choć i tak jest bardzo spokojnie.

#14 Monika

Monika

Napisano 03 listopada 2007 - 15:34

esteśmy otwarci na wszelkie propozycje z waszej strony

To bardzo miłe :-D

zróbmy ten temat ogólnym dla tego typu sugestii

Jak najbardziej jestem za (choć na razie wyczerpałam swój limit :-P )

#15 trzyipół

trzyipół

Napisano 10 listopada 2007 - 13:58

Myślę, że mogę się podpiąć ze swoim pytaniem ew. sugestią. Otóż mam pytanie, czy jest możliwe "przefiltrowanie" forum pod kątem użytkownika, tak aby w odpowiedzi pokazały się tylko wypowiedzi/zdjęcia tej osoby? Chodzi mi konkretnie o to, żeby np sprawdzić swoje zdjęcia, żeby nie wkleić dwukrotnie tego samego, albo obejrzeć zdjęcia tylko jednej osoby, która mnie jakoś szczególnie zainteresowała :)

Pozdrawiam

#16 chemik

chemik

Napisano 10 listopada 2007 - 14:23

To już jest mozliwe do wykonania.
Klikasz na Użytkownicy, nastepnie wybrany przez ciebie. Tam np. Znajdź wszystkie posty... Wyświetlą ci się wszystkie posty danego użytkownika.
http://chemik12.blogspot.com/
http://krahel.cba.pl/

Canon 40D + C 50/1.8 ,C 400/5.6, T 17-50/2,8

#17 Roby

Roby

Napisano 10 listopada 2007 - 14:32

Możesz ew. pod wypowiedzią każdego użytkownika wejść w zakładkę 'profil', a w profilu danego użytkownika jak pisze Chemik w 'znajdź wszystkie posty danego użytkownika'.

#18 trzyipół

trzyipół

Napisano 10 listopada 2007 - 14:40

Ooooo, bardzo dziękuję - co prawda dotarłam do Użytkowników i nawet wpisałam nicka, ale utknęłam na wynikach jakie wtedy otrzymałam :-) Jeszcze raz dziękuję za podpowiedź :-D

#19 Dunadan

Dunadan

Napisano 10 listopada 2007 - 15:24

Roby, ale t u nas nie działa, przynajmniej nie wiem jak to zrobić - na KKM często z tego korzystam ale tu nie mogę...

#20 Roby

Roby

Napisano 10 listopada 2007 - 20:10

t u nas nie działa, przynajmniej nie wiem jak to zrobić

Ale co nie działa - wejscie w profil uzytkownika z zakladki 'profil' pod postem? Mi to dziala.