Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Zdjęcie

Drobna sugestia dla administracji

Ten temat został zarchiwizowany. Oznacza to, że nie możesz dodać do niego odpowiedzi.
87 odpowiedzi w tym temacie

#21 michalv

michalv

Napisano 10 listopada 2007 - 20:13

Roby, ale t u nas nie działa, przynajmniej nie wiem jak to zrobić - na KKM często z tego korzystam ale tu nie mogę...

:eek: U mnie działa :eek:

Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka

#22 Monastor

Monastor

Napisano 10 listopada 2007 - 20:15

U mnie też jest jak najbardziej ok ;)

#23 Dunadan

Dunadan

Napisano 10 listopada 2007 - 20:32

Nie no, u mnie też :mrgreen: ale to dalej - "zobacz wszystkie posty autora"... ja tego nie mam...

:ninja:

#24 Monastor

Monastor

Napisano 10 listopada 2007 - 20:46

Właśnie o tym piszę :P U mnie działa

#25 Dunadan

Dunadan

Napisano 10 listopada 2007 - 21:01

:oops: dobra... już mam. Nie było tematu, nic nie mówiłem! :mrgreen:

#26 macromaniac

macromaniac

Napisano 02 grudnia 2007 - 09:30

Myślę, ze w erze cyrówek i ps-a, warto by założyć temat - Przyroda z Photoshopem.

Oto próbka :)

1.

Dołączona grafika

Jak się pomysł spodoba to fajnie, jak nie to proszę wykasować :)

#27 BlueDun

BlueDun

Napisano 02 grudnia 2007 - 09:41

macromaniac,
ja własnie próbuję przeforsować taki wątek , może połaczymy siły ??? hehe :mrgreen: ;-)

http://www.fotoprzyr... ... vt1236.htm

jak robicie ,ze macie taki obrazek do klikania link i pod nim link ? to tak ładnie wyglada :->
Zgodnie z punktem 7. regulaminu, ten użytkownik został usunięty z forum.

#28 macromaniac

macromaniac

Napisano 02 grudnia 2007 - 09:58

no dobra - mamy już 2 głosy - kto jeszcze jest za :mrgreen:

#29 Czarny zwierz

Czarny zwierz
  • Użytkownik
  • 1 162 postów

Napisano 02 grudnia 2007 - 10:08

mamy już 2 głosy

Już 3

#30 michalv

michalv

Napisano 02 grudnia 2007 - 10:49

macromaniac,
ja własnie próbuję przeforsować taki wątek , może połaczymy siły ??? hehe :mrgreen: ;-)

http://www.fotoprzyr... ... vt1236.htm

jak robicie ,ze macie taki obrazek do klikania link i pod nim link ? to tak ładnie wyglada :->

W pełnym oknie do pisania nowego posta masz przycisk URL. Naciśnij go i jako nazwa linku wpisz " link" ze spacją na początku i dwukropkami na początku i końcu. Potem zapytają cię o adres. I to wszystko.
:link:

Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka

#31 Dunadan

Dunadan

Napisano 02 grudnia 2007 - 13:37

Wszelkie prośby do modów wrzucamy do tego tematu ;-) nie ma sensu mnożyć podobnych...

#32 jpk

jpk
  • Małomówny
  • 15 postów

Napisano 24 stycznia 2008 - 13:13

Moje dotychczasowe doświadczenia na różnych forach fotograficznych nauczyły mnie, że ze wszech miar korzystne jest pozostawianie w zamieszczonym zdjęciu EXIF'a. Zauważyłem, że tu EXIF sobie ginie, a chyba szkoda. Fotografia przyrodnicza, jak mało która dziedzina jest zależna od techniki i czasami dobrze by było móc poczytać coś na temat ustawień, warunków i zastosowanego sprzętu.

To oczywiście jest tylko taka drobna, czysto subiektywna sugestia... :-)

#33 Dunadan

Dunadan

Napisano 24 stycznia 2008 - 13:17

jpk, zgadzam się z to bą, EXIFF to fajna rzecz. Ale to zalezy od użytkownika. Hostowanie zdjęć przez imageshack.us nie pozbawia fotek EXIFFa, ale już "save for web" w Photoshopie tak. To czy exiff jest czy nie, nie zależy od nas ale od obróbki zdjęcia lub samych chęci użytkowników... chyba we wszystkich moich ostatnich fotkach jest exiff.

#34 jpk

jpk
  • Małomówny
  • 15 postów

Napisano 24 stycznia 2008 - 14:07

Ja nigdy nie kasuję EXIF'a, a w żadnym ze zdjęć, które wrzuciłem do galerii i na forum tegoż nie ma... :-(

Podobnie sprawa wygląda na photo.net, a wszystkie inne fora, na których miałem przyjemność się prezentować takiego numeru nie robią.

#35 Roby

Roby

Napisano 24 stycznia 2008 - 14:26

Ja korzystam z 'save for web' w PSie i mi zawsze kasuje, ale jeśli ktoś zapyta to przecież udostępnię tą wiedzę ;-)

#36 BlueDun

BlueDun

Napisano 24 stycznia 2008 - 14:31

jpk, ja zawsze miałem exif, miałem foty słabe ( ktoś mi napisał ,że trzy miałem dobre ) ale exif był .
jak pytałem czemu nie ma- bo foty kradną , ja bym chciał żeby mi pokradli , ale na przekór też zacząłem kasować .
nie rozumieją nie którzy ,że foty kradnie sie jak mają przynajmniej 240 dpi do druku , a nie exify , często forumowicze zabierają opisy a foty czepiają na forum 600 x 800 pix i 300 dpi , akurat do druku , w kalendarzu . :mrgreen:

edit : polecam

:link:
Zgodnie z punktem 7. regulaminu, ten użytkownik został usunięty z forum.

#37 Dunadan

Dunadan

Napisano 24 stycznia 2008 - 15:10

jpk, sprawdź moje fotki - u mnie exiff jest ( w zdjęciach na forum ). Jak zapisujesz zdjęcia? za pomocą czego je hostujesz? to może mieć wpływ na obecność exiffa.

#38 Czarny zwierz

Czarny zwierz
  • Użytkownik
  • 1 162 postów

Napisano 26 stycznia 2008 - 16:56

A może by tak automatyczne odświeżanie forum. Strona forum oraz strona wyświetlająca tematy działów odświeżana była by naprzykład co 30 sekund automatycznie.
Co wy na to :?:

#39 Dunadan

Dunadan

Napisano 26 stycznia 2008 - 17:03

Czarny zwierz, F5...F5... :mrgreen:

#40 BlueDun

BlueDun

Napisano 24 lutego 2008 - 19:49

Moja sugestia , może wydać się mało istotna , ale jej stosowanie wpłynie z sposób znaczący na interakcje między uczestnikami forum.

Mam sugestię , aby do Nety-kiety forumowej dodać punkt podpowiadający stosowanie zasady wzajemności , czyli wstawiam zdjęcie , bo oczekuję konstruktywnej krytyki i ewentalnych sugestii do poprawek , bądż wyrazenia zachwytu , aby tak było sam stosuje zasadę wyrażania zdania pod zdjęciami innych uczestników.
Oczywiście nie chodzi o "obowiązek " ,ale upłynnienie i polaryzacje stanowisk większej części użytkowników .
Wydaje mi sie, że skoro są sugetie co do pisania postów i wielkości czcionek , taki punkt ( w lotniejszej treści :mrgreen: ) , mógłby zostać dopisany.
imho oczywiście :roll: