Kukułka - Cuculus canorus
Napisano 25 sierpnia 2013 - 17:42
Twoje zdjęcia tyle leżakują jak dobre wina czy nalewki
Wątek pięknie się rozwija
Napisano 25 sierpnia 2013 - 17:54
Twoje zdjęcia tyle leżakują jak dobre wina czy nalewki
no co, dopiero 3 m-c mija, jeszcze ciepłe,przed urlopem z karty wszystko zgrałem
Napisano 25 sierpnia 2013 - 18:40
http://www.dolinanarwi.com.pl
#265 (Jarosław Waligórski)
Napisano 25 sierpnia 2013 - 19:54
Pozdrawiam!
Jarosław 'Jarus' Waligórski
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nikon D7200, 18-105kit + 300/4 AF-S + TC 1.4, Tamron G2 150-600, Manfrotto 190XProB+496RC2 + kompletny brak czasu
#266 (Karolina Myroniuk)
Napisano 25 sierpnia 2013 - 20:15
no co, dopiero 3 m-c mija, jeszcze ciepłe,przed urlopem z karty wszystko zgrałem
Co tam wątek, Stacho to dopiero wszedł na wyższy poziom. Ja zostałam na etapie modlitw
"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."
Albert Schweitzer (1875 - 1965)
#267 (Paweł Kołodziejski)
Napisano 25 sierpnia 2013 - 20:31
Napisano 26 sierpnia 2013 - 09:40
Napisano 26 sierpnia 2013 - 09:49
Pozdrawiam,
/v.
Napisano 26 sierpnia 2013 - 12:34
#271 (Tomasz Nowakowski)
Napisano 21 września 2013 - 15:35
Napisano 21 marca 2014 - 10:31
Pikująca kukułka. Powiedzcie szczerze co sądzicie o tej focie.
Zasiadłem po południu. Jak się jakoś zamaskowałem nadeszła nagła. letnia, gwałtowna burza. Widząc jej dynamikę oceniłem, że zahaczy mnie skrajem potrwa jakieś 15 minut. Do samochodu circa 15-20 minut plus pakowanie więc i tak zmoknę. Po burzy zawsze wychodzi słońce więc jest szansa na kwadrans pięknego światła. Zostałem ale chyba nigdy więcej tego nie zrobię. Oparłem ręce i głowę o statyw a aparat wziąłem na kolana. Nie mógł leżeć pod krzesełkiem bo od dołu również padał deszcz. Nie jestem pewny czy ten huragan nie unosił mnie lekko do góry ale może tylko mi się zdawało ...
Otarłem wodę z okularów. Pierwszy raz w życiu deszcz zalał mi okulary podczas siedzenia w czacie ... hmmm... a może i nie pierwszy tylko na starość pamięć słabnie
No i do zmroku pozostał mi ten kwadrans. Na sam koniec, kiedy światła było tyle co nic, oszalał samiec i zapikował kilka razy. Chyba karmazynowy zachód tak na niego podziałał.
Trochę za długie czasy już były ale fota wydaje się ciekawa z "nietechnicznego" punktu widzenia. Chyba nigdy nie widziałem zdjęcia kukułki w takim nalocie.
80
#274 (Tomasz Szyszko)
Napisano 21 marca 2014 - 11:23
@miszak, ja jestem za. Oryginalnie pokazany ptak. Pikował sobie ot tak, czy miał coś na celowniku?
Co do burzy, kedyś z kumplem rozłożyliśmy się na rozlewiskach. Do okoła woda, kilka suchych placków i my z wszytkimi gadźetami. Jak zaczęło walićw odali i iść w naszym kierunku, to... nie czekaliśmy długo. Nogi za pas i dzida do samochodu. Okazało się, że była to dobra decyzja.
A tobie gratuluję wytrwałości
Napisano 21 marca 2014 - 12:14
Wytrwałości albo głupoty
A tak poważnie to piorun zabija najczęściej ludzi w ruchu, biegu. Nie zabija kogoś skulonego w kłębek. Istnieje nawet coś takiego jak "napięcie krokowe".
No właśnie pikował nie tam gdzie powinien. Wszystko się porypało i ledwie go złapałem. Siedziałem na pograniczu luźnego młodnika z samosiejek. Miałem przygotowaną scenę i tam powinien brykać ale jak to zwykle bywa brykał z boku. Patol ustawiłem w takich półmetrowych krzaczkach. Ale kukułek chciał pikować do samej ziemi więc pikował kilka metrów w bok od patola bo mu krzaczki przeszkadzały. Następnym razem zmieniłem tyle, że nie ustawiłem sie na patol tylko sporo w bok od sceny i dorwałem klienta. Musze pogrzebać w szufladzie
#276 (Tomasz Kuna)
Napisano 21 marca 2014 - 13:55
@miszak nie masz jakiegoś szerzszego ujęcia sceny? Na którym widać jak ten patol stoi, jak wyglądają krzaki itp. Prośbę również kieruje to pozostałych osób ze zdjęciami w kukułczym wątku Myślę, że taki rzut oka na scene, nie tylko mi pomógłby, ale także wielu osobom przymierzającym się do kukułki.
pozdrawiam
Tomek Kuna
www.ptaki.radom.pl
Od lipca 2016 - Canon 7D II + 400/5,6
Do lipca 2016 - Canon 350D + 400/5,6
Napisano 21 marca 2014 - 14:01
@miszak nie masz jakiegoś szerzszego ujęcia sceny? Na którym widać jak ten patol stoi, jak wyglądają krzaki itp. Prośbę również kieruje to pozostałych osób ze zdjęciami w kukułczym wątku Myślę, że taki rzut oka na scene, nie tylko mi pomógłby, ale także wielu osobom przymierzającym się do kukułki.
Ha nie wiem. Zdjęcia jeszcze w rawach gdzieś leżakują. Sprawdzę.
Napisano 06 maja 2014 - 19:53
To i ja sie moimi pochwale
kukulka-4.jpg 177,83 KB 7 Ilość pobrań
kurde dawno nie byłem i sie pozmieniało - jakoś mi kiepsko wyszło załadowanie tych kilku fot
Użytkownik sokens edytował ten post 06 maja 2014 - 20:02
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych