Wabik na sarny "hand made"
Napisano 17 stycznia 2011 - 20:50
Napisano 17 stycznia 2011 - 21:09
Zgadzam się z Tobą.Nienależny oceniać ludzi których się nie zna.nie znacie mnie więc nie oceniajcie
Fakt,nie zrobiłeś dobrego wrażenia,ale to nie znaczy by od razu
Cię skreślać.
http://piotrkalinowski.manifo.com/
Sprzedam Głowice Manfrotto 700RC2!
#83 (Sławek Wojtczak)
Napisano 17 stycznia 2011 - 21:20
My oceniamy po postach na forum. Jakie sa kazdy widziZgadzam się z Tobą.Nienależny oceniać ludzi których się nie zna.nie znacie mnie więc nie oceniajcie
Fakt,nie zrobiłeś dobrego wrażenia,ale to nie znaczy by od razu
Cię skreślać.
Napisano 17 stycznia 2011 - 21:30
No,tak.Posty chłopak ma jakie ma.My oceniamy po postach na forum. Jakie sa kazdy widzi
Z czasem się pewnie poprawią .Ja na początku też takie miałem.Teraz nawet mi się takie zdarzają.
http://piotrkalinowski.manifo.com/
Sprzedam Głowice Manfrotto 700RC2!
#85 (Marcin Jędrzejczak)
Napisano 17 stycznia 2011 - 22:33
a ty wabisz zimą na pisk koźlaka??
Zrozum, co slawoj chce Ci przekazać: wabienie na pisk koźlaka to dla sarny wielki stres, nie tylko zimą, ale zawsze. Zastanów się, czy najlepsze nawet zdjęcie warte jest stresu, na jaki narażasz zwierzęta? Nie uzyskasz naturalnego, pięknego zdjęcia sarny, jej zachowanie będzie nienaturalne.
Może nie jestem odpowiednią osobą od dawania rad co do fotografowania saren, ale pozwolę sobie na ten nietakt: chcesz dobrego zdjęcia sarny - poznaj je, dowiedz się, gdzie bywają, naucz się odszukiwać je w terenie i podchodzić bez płoszenia - a uzyskasz o wiele lepszy efekt, a i satysfakcja będzie większa.
wojt972- nie mam za bardzo prawa się mądrzyć, bo też jestem tu od niedawna, ale niestety koledzy upominający Cię mają słuszną rację.
Nie jestem również żadnym autorytetem w sprawach fotografowania saren ale jedno wiem na pewno, wszystkie moje zdjęcia saren były zrobione bez najmniejszego uszczerbku na psychice zwierzęcia i gwarantuję Ci, że do zrobienia żadnego z nich nie używałem żadnego rodzaju wabików. , właśnie najwięcej radości daje mi fakt, że robię te foty bez "pomocników"
Piszesz wcześniej, czekałem 15 min, i nic,
Chłopaku,
na przykład na moje zdjęcie kozy karmiącej młode (na forum do wglądu, nie bez wad zresztą), czekałem dobre 5 PIĘĆ godzin, od 2.00 w nocy kiedy się zakwaterowałem w swojej budzie, a ty masz dość po 15 minutach. Sorry za szczerość, ale może faktycznie warto zacząć od lektury, albo całkiem zrezygnować, bo zabawa w fotografię przyrodniczą to jest jedno wielkie "czekanie", i to jest jedną z wielu frajd zanim nastąpi ten szczęśliwy "pstryk".
Często chodząc po lesie nic nie napotkasz na swojej drodze, i tu koledzy pewnie się ze mną zgodzą, najczęściej z własnej winy, bo las jest pełen życia, tylko rządzi się swoimi prawami, a czas jaki mu poświęcasz prędzej czy później przyniesie efekt, tylko nie mierz go w minutach, raczej w latach.
Pozdrawiam
Pegaz
Napisano 17 stycznia 2011 - 23:24
#87 (Marcin Jędrzejczak)
Napisano 17 stycznia 2011 - 23:38
Niestety, ale tacy ludzie jak wojt972, dają poważny argument w ręce twórców Ustawy o której dyskutujemy w innym dziale...
Tylko znowu jeden narozrabia a cierpieć będą wszyscy.
Napisano 18 stycznia 2011 - 16:03
Pozdrawiam
#89 (Marcin Jędrzejczak)
Napisano 18 stycznia 2011 - 20:09
Jak nie my,"zgredy" to kto ich nauczy leśnej ogłady
Napisano 19 stycznia 2011 - 10:21
Napisano 21 stycznia 2011 - 12:35
#92 (Tomasz Szyszko)
Napisano 21 stycznia 2011 - 13:51
Napisano 21 stycznia 2011 - 15:10
Napisano 21 stycznia 2011 - 15:11
Canon 300mm f4 non IS L + 40d + 7d