@Terek dzięki za miłe słowa
Na 268 warto by troszkę podbić kontrast i rozjaśnić, a 269 troszkę bym dał więcej na dole kosztem nieba. Miejsca bardzo ciekawe
270.
271.
Napisano 20 lutego 2014 - 20:39
Witajcie,
Terek, fajne te górki, niby niepozorne, ale na przykład przy kiepskiej pogodzie chyba nieźle potrafią dać w kość.
Napisałeś "w pogoni za munros'ami" , masz zamiar wejść na wszystkie? Trochę tego jest, z tego co pamiętam, około 280.
A jeśli chodzi o midges, chyba nie przebiją naszych kochanych kampinoskich, czy mazurskich bzyków
Pozdrawiam
Krzysiek
Użytkownik KrzysiekG edytował ten post 20 lutego 2014 - 20:54
Napisano 20 lutego 2014 - 21:56
Witam,
Witajcie,
Terek, fajne te górki, niby niepozorne, ale na przykład przy kiepskiej pogodzie chyba nieźle potrafią dać w kość.
Napisałeś "w pogoni za munros'ami" , masz zamiar wejść na wszystkie? Trochę tego jest, z tego co pamiętam, około 280.
A jeśli chodzi o midges, chyba nie przebiją naszych kochanych kampinoskich, czy mazurskich bzyków
Pozdrawiam
Krzysiek
Górki tylko wyglądają na niepozorne bo:
- munros'y mają wysokość powyżej 3000stóp czyli około 900 m, ale startujemy z poziomu morza
- nie spotkałem się z czymś takim jak oznakowany szlak. Najczęściej jest to ścieżka lub jej brak ,a na górze idziemy granią
- wejścia na niektóre munrosy to już zabawa z liną
- pogoda potrafi się zmienić z minuty na minutę i to wprost w nieprzewidywalny sposób. Od pięknej słonecznej pogody po zadymkę śnieżną . Pierwszy raz widziałem tak gwałtowne zmiany pogody w tak krótkim czasie.
Na wszystkie napewno nie wejdę chociaż są ludzie którzy potrafią wejść na wszystkie w czterdzieści parę dni a jest ich tak jak pisałeś 282. No i nie są w jednym niejscu.
Co do midges - one są poprostu wszędzie, gryzą i na nie nic nie działa . ( no może jak powieje wiatr to
ich przez moment nie ma ). Z łezką w oku wspominaliśmy nasze krajowe kochane rodzime bzyki.
Roby - dzięki za uwagi. Na 270 przestrzeń robi wrażenie.
272.
Pozdrawiam
Terek
Użytkownik Terek edytował ten post 20 lutego 2014 - 22:02
Napisano 22 lutego 2014 - 10:16
Witajcie,
Terek, dzięki, ciekawe informacje. Życzę munros'ów bez migdes'ów
Pozdrawiam
Krzysiek
Napisano 22 lutego 2014 - 19:59
Napisano 22 lutego 2014 - 21:21
Roby - Najnowsze Twoje fotografie czarują bogatą paletą barw. No i oczywiście wspaniałe plenery
Napisano 24 lutego 2014 - 20:56
@Roby, świetna kolorystyka na 275
@Harvester, świetna perspektywa na Twoim 275
Ups... ale i tak oba 275 bardzo dobre
Napisano 26 lutego 2014 - 21:15
. Niestety nie mogę edytować już posta.
Coś się dało z tym zrobić
Napisano 27 lutego 2014 - 21:19
Witajcie,
Harvester, ale przestrzeń, ech przejechać się kiedyś tą drogą..
Pozdrawiam
Krzysiek
Napisano 28 lutego 2014 - 15:14
Piękne zdjęcia Jak tam jest z wypożyczeniem samochodu? ile to kosztuje? z tego co wiem Islandia jest pod tym względem bardzo bardzo droga...
Napisano 28 lutego 2014 - 20:52
Planujemy w tym roku Islandie, ale nie bierzemy 4X4 (niestety )i nie wiem jak bardzo w interior można wjechać.
Wjechać możesz tak daleko jak Ci na to pozwoli samochód (czy inny środek lokomocji). Bez samochodu przynajmniej trochę terenowego (Vitara czy Kuga to minimum) wjeżdżać głębiej w lad może być ciężko, głownie przez liczne rzeki przez które trzeba się przeprawiać. Interior jest poprzecinany drogami o różnej trudności - trzeba zwracać na to uwagę.
Jeszcze dwa przykłady:
http://s2.manifo.com...a/a-sd2-192.jpg
http://s2.manifo.com...ia/a-sd1-54.jpg
Jak tam jest z wypożyczeniem samochodu? ile to kosztuje? z tego co wiem Islandia jest pod tym względem bardzo bardzo droga...
Islandia jest droga. W ogóle, także wypożyczenie też jest nie tanie. Co do cen bywają bardzo różne - zależy to od wielu czynników. No ale powiedzmy ok. 500zł/dzień.
278.
tomaszkierkowicz.manifo.com
Napisano 01 marca 2014 - 10:10
Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|
Krajeński Park Krajobrazowy |
|
||
Jak tu doczekać północy??? |
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych