pytania trochę laickie :(
Napisano 05 sierpnia 2008 - 16:43
chciałbym o cos zapytac...
przepraszam z gory jak jest to zbyt laickie pytanie...przeszukałem szukajką ale niewiele znalazłem...ale może ja szukac nie umiem ?
jak idę nad rzekę na terenie granic administracyjnych miasta lub poza np. nad rzekę lub jakies niby stawy czy po dawnych wyrobiskach i chcę sobie posiedziec cały dzień lub noc i robic zdjęcia to muszę miec jakies zezwolenia? jak to jest z tym? ustawa mówi ze nie wolno fotografowac około 20 gatunków a cała reszta nie może byc niepokojona ...
czy ktoś może opowiedziec jak sie spotkał ze strażą leśną czy miejską czy jakąkolwiek to jak sie bronic?
rozumiem że w parkach narodowych czy rezerwatach trzeba miec zezwolenie, ale przy zwykłej rzece? cy wy wszyscy macie na wszystko pozwolenia??
Napisano 05 sierpnia 2008 - 17:56
Generalnie otrzymanie takiego zezwolenie jest raczej nierealne. Kiedyś starałem się o zezwolenie na fotografowanie żurawi w pewnym rezerwacie (poza szlakami) i takiego papierka nie dostałem. Tylko wybrani mają to szczęście.
Canon 7D+BG-E7, Canon 50D+BG-E2N, Canon EF 300/2.8 L IS USM, Canon TC 1.4xII, Manfrotto 055 PROB, Manfrotto 393, Skimmer
www.marcinstefanczyk.pl
Napisano 06 sierpnia 2008 - 08:37
starałem się o zezwolenie na fotografowanie żurawi w pewnym rezerwacie (poza szlakami) i takiego papierka nie dostałem. Tylko wybrani mają to szczęście.
To torchę niesprawiedliwe - kto jak kto ale ty raczej na coś takiego zasługujesz. Ot, trzeba mieć znajomości...
Napisano 03 października 2008 - 19:24
jaki program potrzebny by zobaczyc efix zdjecia??
jak da rade to prosze o jakis link
#5 (Michał Vogelgesang)
Napisano 03 października 2008 - 19:35
Opanda PowerExif
Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka
#6 (Krzysztof Krahel)
Napisano 03 października 2008 - 19:40
Napisano 03 października 2008 - 19:44
Napisano 03 października 2008 - 19:46
rzecz jasnaOczywiście exif musi być zachowany, by go można było odczytać