@michalv dzięki. Cd wczorajszego wschodu.
2852.
Napisano 12 lutego 2017 - 14:37
Napisano 12 lutego 2017 - 23:10
@ Kasia dzieki.
Jeszcze jedno ze "złotym" światłem.
2853.
Napisano 13 lutego 2017 - 21:16
Użytkownik Arti edytował ten post 13 lutego 2017 - 21:19
Napisano 15 lutego 2017 - 20:02
Napisano 16 lutego 2017 - 18:53
@Roby, na lapku obrabiam to i może coś tam wyjść nie tak - dzięki.
Ładne i zacna szerokość, lubię wydmy i wszelakie wysepki te bliższe i dalsze brzegowi. Wgle. dobrze z ją mamy. Czasami tak se siądę na kamieniu i patrzę i patrzę i ... No i godzina zleciała.
Tak właśnie ostatnio popatrzyłem na jej stan wody i wydaje się mi, że przymarzła przy dosyć wysokim. Taki średni +.
2857.
2858.
Napisano 16 lutego 2017 - 19:47
Czasami tak se siądę na kamieniu i patrzę i patrzę i ... No i godzina zleciała.
Też tak czasem mam
Tak właśnie ostatnio popatrzyłem na jej stan wody i wydaje się mi, że przymarzła przy dosyć wysokim. Taki średni +.
Za Warszawą znowu porobiły się lodowe zatory i woda w wielu miejscach podtopiła łegi, nawet miejscami podeszła pod wały. Taki obrazek, obmyśliłem sobie miejsce na zachód, a tu klops, nie da sie dojechać 250 m. do koryta rzeki zalane i pod lodem dosyć cienkim:
https://c1.staticfli...98d0aea0d_o.jpg
Za to łęgi pięknie wyglądają. Wrzuciłem dwie fotki do wątku z lasem łęgowym.
Twoje zdjęcia bardzo ładne. Drugie bardziej kadrowo mi odpowiada.
2859.
Napisano 17 lutego 2017 - 19:57
Za Warszawą znowu porobiły się lodowe zatory i woda w wielu miejscach podtopiła łegi, nawet miejscami podeszła pod wały.
Zaskoczyłeś mnie tym zdjęciem. U mnie jest trochę niższy stan wody. Przelewa się tu i tam, ale takich obrazków jak zaprezentowałeś w linku, to nie mam. Ciekawe, ale oby na wiosnę nie było podtopień domostw. Zaglądałem na tematyczne łęgi, fajne są. Zawsze zapominam o nich jak jestem nad wodą, a mam ich naprawdę pod dostatkiem. Dzięki za napisanie paru słów.
Na Twoim słoneczko szykowało się chyba do snu, tak patrząc po światełku. Kadr ciekawy i bardzo malowniczo wyszło. Kolory chłodne przemieszane z ciepłymi, ładnie współpracują.
U mnie zeszłoroczniak. Zawsze mnie intryguje co znajdę pod lodem akurat w miejscu gdzie stoję. Co też tam się kryje ?
Natura jak zwykle jest prosta i bezpośrednia w swojej wymowie
2860.
2861.
Napisano 19 lutego 2017 - 20:47
Jak poprzednio. Pierwsze z zeszłego roku, a drugie aktualne.
2862.
2863.
PS.
Przy blokerach typu uMatrix, rozjeżdża się strona fotoprzyrody( tzn. nr-y foto są po bokach, a zdjęcia połaczone ze sobą) więc trzeba zastosować dodatkowy akapit aby ładnie wyglądało. Może przyda się to info administracji, tylko sygnalizuję.
Napisano 21 lutego 2017 - 18:29
Napisano 21 lutego 2017 - 22:00
Arti, Roby piękne zdjęcia Wisły. Zazdroszczę Światła - ja ostatnio byłem dwa razy i lipa - kompletna szarówka.
A Wisła coraz szersza, jak jeszcze popada zrobi się groźnie.
Napisano 22 lutego 2017 - 18:38
@Roby, dzięki. U Ciebie delikatny, ładny kadr. Dobrze wypatrzony i skomponowany.
@August, a i u mnie załamanie pogody na całego. Już chyba 3ci dzień jak pada deszcz, a śnieg zniknął bez śladu.
Trzeba czekać na wiosenkę, byleby nie było groźnie, jak wspomniałeś. Chociaż moją ulubioną porą roku jest jesień.
2867.
Napisano 23 lutego 2017 - 17:36
Arti, Roby - Nie sposób przejść obojętnie obok Waszych zdjęć Wisły. Zimową pustkę, szarość i nijakość potraficie zmienić w atut wiślanego krajobrazu. Pragnę jeszcze zauważyć nieco pomyloną numerację. Mamy 2857, 2858 a następnie 2829 itd...
Napisano 25 lutego 2017 - 18:49
Napisano 26 lutego 2017 - 18:34
Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|
Zmarła Wisława Szymborska |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych