Witajcie ,
Logiełka, ładne kadry, a przez to południowe światło takie bardzo przyjemne, prawie, że wiosenne. W innym temacie, widzę, żę tam prktycznie nie ma takiego rumowiska kry jak w niektórych miejscach na północ od W-wy...tak sobie myślę, że to chyba dlatego, że w mieście rzeka się trochę zwęża i z tego powodu dalej tworzą się zatory...ciekawe.
Z kolei jutro będę chyba na godzinkę na "Wyspach Zawadowskich" parę kilometrów od "Twojej" Ciszycy, ciekawe, jak tam to wygląda..
TOMeS, dzięki, wybierz się wreszcie nad Wisełkę, póki lód jeszcze trzyma
Dunadan, piszesz o jakiejś magii
, coś tam delikatnie próbowałem robić ze zdjęciami, ale chyba problem tkwi przy ich robieniu, po prostu były tak kontrastowe kolory i światło, że mi wyszło jak wyszło.
Roby, dzięki, tam po lewej były krzaki i jakoś mi się nie podobały w kadrze
KrzysiekG, 563 najbardziej mi się podoba. Zapraszam na herbatę, jakbyś następnym razem się wybierał do Jabłonny. Ewentualnie daj znać, jeżeli miałbyś ochotę na towarzystwo podczas focenia
Mikouak, dzięki, baaardzo chętnie
,
Ciebie to powinno zainteresować, zimuje tam w okolicy chyba setka gągołów ( nie jestem "ptasiarzem", ale czytałem, że to dość rzadki gatunek u nas - ok.900 par lęgowych w całej Polsce...nawet w wątku na forum jest niewiele ich zdjęć.. )
Wczoraj trochę kombinowałem ze zdjęciami już praktycznie po ciemku, nad wodą była fajna mgiełka, a niebo dawało ładną poświatę, ciekawy jestem Waszej opinii :
( pierwsze jest robione parę minut po 17.00, dwa następne pół godziny później )
569.
570.
571.
Pozdrawiam
Krzysiek