Jakie jest Wasze zdanie na temat galerii internetowych ?
Napisano 28 września 2008 - 21:28
Napisano 28 września 2008 - 21:30
Napisano 28 września 2008 - 21:33
Może wprowadzić zasadę, chcesz pokazać zdjęcie skomentuj ostatnie w wątku, chyba że jest to pierwsze zdjęcie
Napisano 28 września 2008 - 21:47
Obecnie udzielam się tylko na KKM (z racji systemu) i tutaj bo mi się spodobało. Na digart mam pare prac ale ten moloch mnie przeraża. Na 2innych forach mam może po 1-3fotkach na "dzień dobry" i to wszystko. Systemy punktacji typu "pomógł" i rangi to odwieczny problem for niezależnie od tematyki. Zawsze budził i zawsze będzie budził skrajne poglądy
Pozdrawiam, Norbert
Napisano 28 września 2008 - 21:52
No własnie photosig.com zmusił ludzi teraz jak masz powiedzmy 30 pktów za fotki i 0 za komentarze i wrzucasz następną fotki to ludzie ci odpisują "sory stary ale najpierw ty trochę pokomentuj - od nas nie dostaniesz na razie żądnych komentarzy". Tam ten system jakoś działa, ale to jest głównie serwis przeznaczony na gadanie o fotkach i fotografii...Roby nie da się zmusić ludzi do komentowania
To co innegowpadam do albumu na KKM i produkuję 20komentarzy w ciągu pół godziny a czasami przez tydzień nawet nie chce mi się napisać że dane zdjęcie jest "świetne
Maciek,
Na razie pozostańmy przy zwracaniu uwagisam zwracałeś ostatnio uwagę, ze pojawiają sie zdjęcia pod zdjęciem i ani słowa komantarza.
Napisano 28 września 2008 - 22:00
Nie wymaga to wiele wysiłku, a podkreśla szacunek dla innych forumowiczów, nawet, gdyby chodziło o opinię krytyczną, wszak wszyscy się uczymy i błędy zauważone przez innych są dla nas nauką.
Napisano 28 września 2008 - 22:01
No własnie photosig.com zmusił ludzi teraz jak masz powiedzmy 30 pktów za fotki i 0 za komentarze i wrzucasz następną fotki to ludzie ci odpisują "sory stary ale najpierw ty trochę pokomentuj - od nas nie dostaniesz na razie żądnych komentarzy".
Może częściowo zmusił a może po prostu część osób odeszła bo nie chciała na siłę się produkować . Wystarczy jeden drobny szczegół aby zniechęcić użytkownika. Nie trzeba daleko szukać - na KKM wybuchały mega awantury o z pozoru błahostki a ludzie niemal rzucali się na siebie z nożami.
Oczywiście narazie sobie żartujemy ale pomysł może jest wart przemyślenia (ale nie mnie tu dyskutować bo jestem tu nowy )
Pozdrawiam, Norbert
Napisano 28 września 2008 - 22:03
Łatwo jest napisać, że jakieś zdjęcie jest super-bajer, ale skrytykować dwa mniej udane z tej samej serii dużo trudniej, szczególnie jeżeli samemu raczej niewiele się pokazało. Jeżeli komuś brakuje "warsztatu", może zawsze napisać, że coś jest ładne/nieładne, ale na tym forum to jednak trochę mało. Co by nie było, trzeba znaleźć równowagę i na pewno nie siedzieć, jak mysz pod miotłą! W końcu to właśnie konstruktywna krytyka i twórcze dyskusje napędzają to forum i sprawiają, że mam ochotę zaglądać tu przy każdej okazji
Napisano 28 września 2008 - 22:04
Toteż dlatego będziemy się starali coś podziałać w tym kierunku.jeśli się wstawia swoje zdjęcie w wątku, należałoby skomentować poprzednie.
Nie wymaga to wiele wysiłku, a podkreśla szacunek dla innych forumowiczów
Norbius,
Raczej nie, jak wpsomniałęm nie potrzebujemy aż tak drastycznych środków. I obyśmy nigdy nie potrzebowaliale pomysł może jest wart przemyślenia