Wpływ przejścia człowieka ścieżką zwierząt
Napisano 23 grudnia 2008 - 17:20
Napisano 23 grudnia 2008 - 17:43
Mikouak, tak apropos to jak tylko pamiętam mówią mi młody!
I mam taką propozycję do moderatorów aby utworzyć jakiś wątek o myślistwie?! Takie małe pole bitwy!
Napisano 23 grudnia 2008 - 17:53
Mam prawo uważac jak uważam - jeśli kogoś uraziłem sądząc ze mysliwi zle robią dokarmiając zwierzeta 20m od miejsca potencjalnej "akcji ratowanie pola", lub niszczą las wbijając gwozdziami podpórki pod bron do drzew - mówiąc jednoczesnie ze zabijają bo ratują las - to sorry.
Mogę o tym nie mówic - ale nie bedzie o tym decydowal mysliwy - tylko administrator forum. Pozdrawiam
Jarek
Napisano 23 grudnia 2008 - 22:32
Wątek o myślistwie był i został zamknięty. Dalsze tego typu dyskusje zachęcam kontynuować na forach myśliwskich. Myślę że tam jest lepsze miejsce do tego.
Napisano 24 grudnia 2008 - 00:27
W ten oto prosty sposób zamkniemy pole do popisu pieniaczom, których u nas nie brakuje.
Z mojej strony to tyle, dziękuje za uwagę.
Napisano 24 grudnia 2008 - 10:02
Bez urazy i przepraszam za cokolwiek złego z mojej strony.
Napisano 24 grudnia 2008 - 16:42
Po każdym wejściu na forum będę usuwał posty związane z myślistwem, a nie powiązane z głównym tematem rozmowy. Zarówno te popierające jak i krytykujące.
W ten oto prosty sposób zamkniemy pole do popisu pieniaczom, których u nas nie brakuje.
Z mojej strony to tyle, dziękuje za uwagę.
Zgadzam się,
być może masz rację ponieważ to temat wywołujący dość duże emocje.
Proponuję też Tobie abyś usunął ze swego postu epitet "pieniacze"
ponieważ nie sądzę aby dyskutanci zasłużyli sobie na takowy.
pozdrawiam
Napisano 24 grudnia 2008 - 17:21
Dlaczego?
Temat myślistwa jest poruszany od początku istnienia forum, zawsze powodował konflikty i niezdrową atmosferę.
Ja jak i większość użytkowników czytam forum żeby dowiedzieć się czegoś więcej o fotografii przyrodniczej. Porozmawiać z ludźmi których łączy wspólna pasja i zobaczyć ich osiągnięcia.
Jest nas prawie trzystu aktywnych użytkowników, każdy ma jakieś oglądy na temat myślistwa, ale tylko nieliczni mają niepowstrzymana potrzebę podzielenia się z nimi z resztą. Uparcie podtrzymując żar takich rozmów, pomimo wyraźnych sygnałów ze strony administracji, a to podchodzi pod zwykłe bicie piany.
Sie rozpisałem
W skrócie : To jest forum o fotografii przyrodniczej i tego się trzymajmy.
Napisano 24 grudnia 2008 - 18:36
To co z tymi jeleniami na które się poluje wciąż w tym samym miejscu a one cały czas tam wracają?
Napisano 24 grudnia 2008 - 21:45
Najprawdopodobniej Jest to albo miejsce dla nich bardzo wazne. Dlaczego? Może skrzyzowanie dróg, moze jedyny wodopój, może jakaś lokalna atrakcja kulinarna tam rosnie. Pytasz tak troszkę infantylnie. Zwierzęta też mają potrzeby i kalkuluja "koszty wzgledem celu". Wdł twojej teorii antylopy gnu na terenach Serengeti już dawno powinny dać sobie spokój z migracją, bo przecież te rzeki i krokodyle.
Napisano 09 stycznia 2009 - 16:14