I Gala Boku i K1 w Łobzie
#1 (Karolina Myroniuk)
Napisano 02 listopada 2008 - 10:41
1.
Trochę jako ciekawostka, trochę jako wyzwanie przyjęłam propozycję zrobienia fotorelacji dla upamiętnienia tego widowiska. Sceptycznie nastawiona wybrałam się wieczorną porą w miejsce całego zdarzenia. Jakże ogromne było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że brak jest miejsc parkingowych a przed samą halą tłoczno i gwarnie. Na szczęście funkcja jaką przypadło mi pełnić otwierała mi boczne drzwi i nie musiałam stać w dosyć długiej kolejce do wejścia. W środku zaskoczenie po raz drugi. Myślę: całkiem fajnie to zorganizowano. Na środku Sali umiejscowiono ring i to nie byle jaki.
2.
Pierwsze co analizuję to światło, zaskoczenie trzecie (naprawdę jest nieżle). Pstrykam kilka próbnych fotek, ustawiam jeszcze parametry aparatu i czekam na show. Miejsca wypełnione po brzegi, dostawione krzesełka również. Chyba nawet organizatorzy nie spodziewali się takiej masy kibiców. Goście specjalni są, skład sędziowski na miejscu, puchary błyszczą w świetle reflektorów. Pierwszy sygnał, imprezę zacząć czas.
3.
cdn.
Napisano 02 listopada 2008 - 11:02
#3 (Karolina Myroniuk)
Napisano 02 listopada 2008 - 11:16
4.
Po chwili dociera do mnie, że to jeden z głównych organizatorów całego tego zamieszania Józef Warchoł z Koszalińskiego Fight Clubu. Mnie bardziej znany jako kontrowersyjny uczestnik Big Brothera. Galę otwiera prezentacja gości honorowych, wśród których znaleźli się m.in. mistrz olimpijski Jan Szczepański oraz wicemistrz olimpijski i świata, Paweł Skrzecz. Zabrakło mi prezentacji uczestników, ale wszystko jeszcze przed nami.
5.
Jechałam z myślą, że oto ów ktoś postanowił zorganizować, byle jak i byle po co. Zastanawiałam się czy będą emocje, które towarzyszą walkom oglądanym nieraz w TV. Nigdy nie miałam okazji uczestniczyć w takiej imprezie. Jednak to co do tej pory zobaczyłam upewniło mnie przekonaniu, że nie będzie głaskania a całkiem poważna rywalizacja.
W założeniu 7 walk w różnych kategoriach wagowych. W pierwszym 4-rundowym pojedynku , w kategorii 69 kg wystąpił Dariusz Nowak za przeciwnika mając Sasuna Karapetiana z Fali Kołobrzeg,po niezwykle emocjonującej walce zwyciężając jednogłośnie na punkty.
6.
Napisano 02 listopada 2008 - 12:42
Napisano 02 listopada 2008 - 13:22
Qelka to zapowiadała. A sam kiedyś hokej pokazywałale nie gali boksu
2 i 3 się na razie nie otwierają, ale pozostałe nie są za ciemne przynajmniej u mnie.
Napisano 02 listopada 2008 - 14:10
Napisano 02 listopada 2008 - 14:16
unkas, hehe, dobre sporo w tym racji
#8 (Karolina Myroniuk)
Napisano 02 listopada 2008 - 16:39
Unkas mam też inny kadr dotyczący lewej strony jeżeli dotrwacie do końca relacji deser na koniec zostawiłam.
Dunadan na moim monitorze wydają się być wporządku, w pracy też nie było żle.
A teraz ciąg dalszy
Zaznaczyć trzeba, że zawodnicy całkiem poważnie traktowali swoje role i rywalizacja była zacięta. Pot lał się po plecach, w uszach dźwięczały porykiwania trenerów zagłuszane co jakiś czas przez okrzyki z trybun.
7.
Czas na przerwę, tak krótka to chwila wychnienia.
8.
Podszepty trenerów, łyk wody i myśl co jeszcze mogę zrobić.
9.
Napisano 02 listopada 2008 - 16:50
Napisano 02 listopada 2008 - 18:14
No tak, ale między 8 a 6 jest naprawdę niewielka różnica, praktycznie bez znaczenia.8 już na przykłąd naświetlone super
6 i 9 jak na razie najbardziej mi się spodobały.
#11 (Karolina Myroniuk)
Napisano 02 listopada 2008 - 22:18
10.
Widać było wyrażnie zacięcie oraz szczere zaangażowanie bokserów. Zawodnika Fight Club Koszalin gorąco dopingował Warchoł dzieląc się z nim swoim doświadczeniem podczas przerw.
11.
Zwycięstwo 2 do remisu należało do koszalinianina Marcina Latochy.
Trzecia walka dla odmiany,w kategorii +90 kg jako przerywnik walk bokserskich w charakterze kick-boxingu. Na ringu walczyli Zdzisław Sadowski z Probe Stargard Gdański, i Marko Gesse z Polonii Leszno.
12.
składała się z trzech rund, podczas których trochę się działo.Mimo początkowo dość wyrówanej walce ostatecznie sędziowie orzekli zwycięstwo Zdzisława Sadowskiego 2:1.
Napisano 03 listopada 2008 - 09:55
Napisano 03 listopada 2008 - 21:08
#14 (Karolina Myroniuk)
Napisano 03 listopada 2008 - 21:53
13.
14.
Czwarty pojedynek wieczoru, rozegrał się pomiędzy Gracjanem Szadzińskim ze Skorpiona Szczecin, a Damianem Jurewiczem z Zatoki Braniewo. Kategoria cięższa niż poprzednie bo 69 kg dzięki czemu była możliwość obejrzenia dużo dynamicznych mocnych akcji w półdystansie. Wygrał Damian Jurewicz, zadając więcej czystych i celnych ciosów i tym samym wygrał 3:0.
15.
Roby cieszę się , że się podoba może jakoś dobrniemy do końca a już myślałam, że się moja relacja znudziła ;p W ogóle to może by stworzyć nowa kategorię w pozostałych : sport ?
"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."
Albert Schweitzer (1875 - 1965)
Napisano 03 listopada 2008 - 22:00
Ciekawa odmianaa już myślałam, że się moja relacja znudziła
Chyba na razie za mało tego typu zdjęć, ale pomyśli się.W ogóle to może by stworzyć nowa kategorię w pozostałych : sport ?
#16 (Karolina Myroniuk)
Napisano 03 listopada 2008 - 23:07
(mam tu tylko jedno zdjęcie i to raczej marne ale dokumentalnie wstawiam. To samo tyczy się walki następnej. Trochę opadły już ze mnie emocje, do tego okazało się że wzięłam trąba tylko jedną kartę i to najmniejsza jaką posiadam 2 GB, co widać po spadającej jakości fotek. Na początku pstrykałam w rawach a po dwóch walkach okazało się, że brakło miejsca, wściekła zmuszona byłam walić w JPG-ach i teraz wyciągać co się da. Tyle razy o tym czytałam – bierz zapas kart- ale zawsze myślałam, kurcze mnie to nie dotyczy i zapasów ki leżały z boku w witrynie, zamiast w futerale na aparat. )
16.
Ostatni mecz bokserski - tu już poważna kategoria wagowa +90 kg pełen był ogromnego ładunku emocji. W narożnikach stanęli Mariusz Welc z P.K.B. Poznań i Michał Towarnicki ze Skorpiona Szczecin. Wygranym okazał się Mariusz Welc, który okazał się lepszy w dystansie i ostatecznie wygrał na punkty.
17.
Ostatni pojedynek, walka wieczoru w formule K1 o tytuł zawodowego Mistrza Polski Młodzieżowców w kat. 75 kg. Chwila przerwy na złapanie oddechu przed clu wieczoru. Po raz drugi jeszcze prezentacja dygnitarzy i rzecz bardzo ważna - odegranie hymnu narodowego - piękne to, tym bardziej, że na imprezie o raczej niskiej randze.
Ostatni rzut oka na oficjeli.
18
Napisano 04 listopada 2008 - 08:36
Ładny ciekawy reportaż.
Napisano 04 listopada 2008 - 09:01