@Roby, przepiękne zdjęcia. 279 wręcz genialne!
Dzięki
281.
Napisano 23 lutego 2017 - 19:02
@Roby, przepiękne zdjęcia. 279 wręcz genialne!
Dzięki
281.
Napisano 24 lutego 2017 - 19:35
@Roby piękne wszystkie.
Napisano 25 lutego 2017 - 07:37
Napisano 27 lutego 2017 - 12:50
277 i 281 pasi najbardziej.
Chyb aliknę w archiwa choć raczej focę "za dnia"
Napisano 02 marca 2017 - 15:28
Roby - Bardzo podobają mi się Twoje najnowsze tatrzańskie widoki. Najbardziej 283 za piękną wieloplanowość.
Napisano 03 marca 2017 - 21:51
@Roby w różnym światełku i z różnych miejsc. Piękne!
Moje dzisiejsze widziane z okolic Jasła:
285
Niestety domów nie dało się wykadrować.
Napisano 04 marca 2017 - 08:38
Napisano 04 marca 2017 - 12:37
@miszak popatrz dobrze. Z wielu miejsc można przecież Tatry zobaczyć: http://www.tvn24.pl/...atry,37729.html
@Animal dzięki!
Napisano 04 marca 2017 - 21:14
Vulpes niezłe Ale dzisiaj z Warszawy nie było niestety widać...
Roby piękne - szczególnie 281.
Napisano 06 marca 2017 - 10:23
Udało mi się w końcu wyrwać na południe kraju. Wyjechałem na kilka dni - ale i tak większość czasu spędziłem niestety pracując. Udało mi się wyskoczyć dwa razy w góry - jeden wschód słońca - w Pieninach - pokazałem w odpowiednim wątku. Drugi - w Tatrach - opisuję tu
Pobudka o 2 w nocy, samochód - trasa z Białki do Zakopanego, parking przy drodze do Kuźnic. Ciemna noc - ani żywej duszy... Czołówka na głowę, plecak na plecy i długa w góry! Mijam kolejkę linową na Kasprowy i niebieskim szlakiem kieruję się w stronę Hali Kondratowej. Po 20 minutach marszu zakładam raki - nie ma sensu ślizgać się na tym rozchodzonym śniegu - raki zapewniają pewny i szybki krok. Ciemna noc - momentami gaszę światło latarki żeby poczuć jej głębię i wsłuchać się w szum wiatru gwiżdżącego w koronach drzew. Po prawej stronie migoczą światła Kalatówek... Jakiś czas potem - wychodzę na polany hali Kondratowej. Schronisko rozbłyska światłami w oknach - ale nie widać nikogo - wszyscy jeszcze głęboko śpią - jest 4 rano. Mijam schronisko i dalej długa droga w górę - do przełęczy na czerwonych Wierchach. Zatrzymuję się kilka razy na odpoczynek, w pewnym momencie zdejmuję czekan z plecaka i chwytam go w dłonie - stok jest mocno pochylony - śnieg momentami mocno oblodzony - wolę mieć zabezpieczenie: jak upadnę (bardzo mocno wieje) czekan być może pozwoli mi zahamować. Na grani czerwonych Wierchów jestem przed 6. Czyli parę minut przed wschodem słońca. Tutaj odpoczynek - skulony za nawisem śniegu, chowając się przed wiatrem przegryzam coś na wzmocnienie sił. Wyciągam aparat - ale niestety - słońce cały czas za chmurami - widać tylko niewielkie pasmo rozświetlonego nieba - na północnym-wchodzie... resztę pokrywają ciężkie chmury. Nie zawsze można mieć wszystko. Kontynuuję marsz - przemierzam czerwone wierchy w stronę Kasprowego... Szlak jest lekko przetarty - widać trochę śladów idzie się nadzwyczaj dobrze. Sielanka kończy się tuż przed Kasprowym - kiedy zaczyna wiać. Naprawdę wiać. Wcześniej były tylko zapowiedzi wiatru... Na Kasprowym wieje tak że momentami mnie przewraca - ale dochodzę do szczytu. Oczywiście kolejka i kawiarnia zamknięte - za duży wiatr... Posilam się więc przy drzwiach - chowając się przed wiatrem w rogu ściany i wędruję dalej... Niestety musiałem zweryfikować plany zbyt mocny wiatr by iść na Świnicę - schodzę na dół do Kuźnic gdzie jestem o 11 przed południem.
286.
287.
288.
Napisano 06 marca 2017 - 10:40
To tyle jeśli chodzi o wyprawy w wysokie góry w ubiegły weekend
Natomiast jeśli chodzi zdjęcia samych Tatr - to Was jeszcze pomęczę - mam ich dużo z ostatnich lat (zupełnie jakoś wcześniej nie wrzucałem na forum nic z wypraw górskich - ale to się zmieni
Natomiast te trzy zdjęcia zrobiłem wczoraj rano - przed wyjazdem na niziny udało mi się jeszcze wyrwać na godzinkę - pojeździłem po okolicach szukając miejsc z których będzie widać Tatry - ale bez domów, miast, dróg - po prostu przyroda - pola, lasy i góry!
289.
290.
291.
Napisano 30 kwietnia 2017 - 10:34
Mel bardzo ładnie, może odrobinkę za ciasno na dole...
Napisano 01 lipca 2017 - 01:56
Właśnie wróciłam i dzielę się wrażeniami Ucieczka z Hai Gąsienicowej przed burzą
293.
Napisano 01 lipca 2017 - 02:18
Widok na Kościelec z Hali Gąsienicowej...i ucieczka ponownie przed burzą. W mojej wyprawie towarzyszył mi Fuji X-T10
294.
Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|
human c-myc myc gene orf cdna clone expression plasmid, c-gfpspark tag купить онлайн в интернет-магазине химмед |
|
||
Yellowstone National Park. |
|
|
|
Ptasia wystawa w Bieszczadzkim Parku Narodowym |
|
||
Tatry Niżne |
|
|