Świetne są ostanie kadry
Tatry i Tatrzański Park Narodowy.
#2361 (Andrzej Myczkowski)
Napisano 09 września 2019 - 10:24
Napisano 04 października 2019 - 10:38
435 jest czadowe, zupełnie jak jakiś Mordor
Ode mnie parę kadrów z października 2018 ze Słowacji, Tatry Zachodnie. Na początek piękny rezerwat Rohackie Stawy z dołu:
436.
437.
438.
Napisano 08 października 2019 - 18:55
Nad Rohackimi Stawami nie byłem. Zawsze oglądałem gdzieś z grani jako malutkie lusterka.
435 jest czadowe, zupełnie jak jakiś Mordor
439. Tutaj mam jeszcze obraz jak Sauron patrzy Kiedyś zamarudziłem na Jagnięcym.
Użytkownik Technik edytował ten post 08 października 2019 - 19:03
Napisano 09 października 2019 - 08:02
Mega! przypomina mi to wschód słońca który kiedyś widziałem ze Skrajnego Granata... uwielbiam takie kadry wieczorem wrzucę coś od siebie.
U ciebie to chyba zachód, prawda?
Użytkownik Dunadan edytował ten post 09 października 2019 - 08:02
#2365 (Paweł Chocha)
Napisano 09 października 2019 - 19:22
Tatry to nieskończona skarbnica pięknych krajobrazów. Dunadan, Technik - Wspaniałe kadry.
Napisano 10 października 2019 - 07:14
Tak, to sierpniowy zachód słońca. Wlazłem na szczyt po południu. Długo nie nacieszyłem się widokami bo nadciągnęłyU ciebie to chyba zachód, prawda?
chmury. Spędziłem 2 czy 3 godziny w takim mleku z widocznością do kilkunastu metrów. A potem jakby za dotknięciem
guzika, zaczęło jaśnieć, chmury się rozstąpiły a ja zakląłem siarczyście:)
O to, to, to!Tatry to nieskończona skarbnica pięknych krajobrazów.
Byleby tylko wolny czas i pogoda sprzyjała.
#2367 (Marek Skruch)
Napisano 10 października 2019 - 09:20
@Technik 439 prześwietne! Maruderzy mają na ogół najlepsze zdjęcia.
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]
Napisano 14 października 2019 - 13:37
Wędrowałem po Tatrach przez ostatni weekend, muszę powiedzieć, że pogoda rozpieściła mnie tak, że to było aż nieprzyzwoite, odsłaniając najpiękniejsze zakamarki tatrzańskich przełęczy i turni...
Wypad rozpocząłem w piątek o 21 gdy wsiadłem do samochodu, nocna jazda przebiegła szybko i sprawnie i na parkingu pod Tatrami byłem już przed 2. Zdrzemnąłem się do 4:30 i wyruszyłem z Palenicy Białczańskiej w stronę Gęsiej Szyi, gdzie chciałem przywitać dzień. Przechodząc przez Rusinową Polanę już widziałem, że dzieje się coś niesamowitego, wschód rozjaśniała niesamowita łuna a chmury przybierały coraz to dziwniejsze kształty i formy... gdy dotarłem do Gęsiej Szyi było tylko lepiej.
440.
#2371 (Marek Skruch)
Napisano 14 października 2019 - 16:55
@kacperro wspaniałe! Ja miałem podobne warunki w sobotę o świcie. Tyle tylko, że byłem bardziej oddalony od Tatr:
441
20191013-IMGP0672 by Mark S, on Flickr
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]
Napisano 17 października 2019 - 09:49
@Technik Przyznam że bardzo lubię jego foty i dzięki nim zacząłem ostrzej chodzić po górach i nocować na szczytach... Wcześniej chodziłem jak każdy za dnia i zachodziłem w głowę - jak on robi te foty, ja nigdy takich warunków nie widziałem natomiast teraz mam z tego dużo większą frajdę
dorzucę jeszcze jedną fotę z Gęsiej Szyi
441.
i zdjęcia z okolic przełęczy Krzyżne - niedzielny wschód słonca:
442.
443.
Napisano 19 października 2019 - 11:42
@Toke @puls dzięki - fajnie że się podobają
@Toke nie ma problemu - na pewno dam znać... teraz planuję wypad w góry w listopadzie, na święto niepodległości - ale wyjątkowo będę w większym towarzystwie... natomiast myślę że grudzień - styczeń - na pewno też się wybiorę - wtedy może jakoś się ustawimy
fajnie będzie poznać osobiście
Dorzucam jeszcze trzy - wszystkie z okolic przełęczy krzyżne
444.
445.
446.
Napisano 19 października 2019 - 18:35
Też podpatruję i coś tam czerpię ale 20kg plecaków to ja nosić nie będęPrzyznam że bardzo lubię jego foty i dzięki nim zacząłem ostrzej chodzić po górach i nocować na szczytach...
Kiedyś sobie wymyśliłem że dopiero jak kupię lustrzankę to ona będzie robić tego typu spektakularne zdjęciaWcześniej chodziłem jak każdy za dnia i zachodziłem w głowę - jak on robi te foty, ja nigdy takich warunków nie widziałem natomiast teraz mam z tego dużo większą frajdę
niezależnie od pory dnia
Ja z kolei zbieram szczękę po obejrzeniu 444. Pysznie jest. Choć mam wrażenie zbytniego rozjaśnienia cieni na pierwszym planie.
Napisano 20 października 2019 - 11:12
@kacperro 443-446 świetne nic dodać, nic ująć.
Natomiast 441 i 442 abstrahując, że przez człowieka nie są do końca przyrodnicze, to ja osobiście nie lubię motywów z postacią na pierwszym planie, zbyt dużo tego typu kadrów ostatnio jest w sieci, tak że motyw ten jest mocno wyeksploatowany i spowszedniał, moim zdaniem zdjęciom tym nic by nie ubyło bez tej postaci