Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Tatry i Tatrzański Park Narodowy.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2406 odpowiedzi w tym temacie

#641 ToTom

ToTom

Napisano 05 maja 2009 - 20:08

Oj, pięknie... a 322 szczególnie bo turyści, ich sylwetki, pokazują dokładnie skalę tych gór! Coś wspaniałego...

#642 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 05 maja 2009 - 20:17

ToTom, Dziękuję. Oj tak, ogrom tych gór przytłacza, tak samo jak ich niesamowite piękno. Dopiero co byłem a już mnie tam ciągnie z powrotem :-)
<strong class='bbc'><span style='font-size: 10px;'>Pentaxy dwa i kupa szkła ;)</span></strong><br />
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]

#643 Marek__ZZ

Marek__ZZ
  • Użytkownik
  • 542 postów

Napisano 05 maja 2009 - 20:27

Vulpes. piękne foty...!!!!! i piękne miejsca...
przypominam że malarstwo Vincenta van Gogha było dla współczesnych nic nie warte

#644 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 05 maja 2009 - 20:33

Marek__ZZ, cieszę się że się podobają. Ale to bardziej zasługa Stwórcy niż moja ;-)
<strong class='bbc'><span style='font-size: 10px;'>Pentaxy dwa i kupa szkła ;)</span></strong><br />
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]

#645 robasss

robasss
  • Użytkownik
  • 177 postów

Napisano 05 maja 2009 - 20:42

Vulpes ale pogode to miales full wypas - pewnie dales na tace ;-) . Fajnie oddany klimat tatrzanski - pozazdroscic.
pozdrawiam robasss. ...........4/3...............

#646 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 05 maja 2009 - 20:46

robasss, pogoda była aż za ładna. Trzeba było na obłoki długo czekać a i to nie zawsze chciały pojawiać się tam gdzie chciałem ;-) Dzięki temu tatrzańskiemu słońcu to wyglądam dziś jak prawdziwy czerwonoskóry :mrgreen:

#647 szklarz

szklarz

Napisano 06 maja 2009 - 09:16

324
Dołączona grafika
325
Dołączona grafika

#648 Dunadan

Dunadan

Napisano 06 maja 2009 - 09:32

szklarz, 325 fantastyczne! mówiłem już że lubię słońce w kadrze? :mrgreen: gdzie to?

:ninja:

#649 szklarz

szklarz

Napisano 06 maja 2009 - 11:40

Dunadan, Dolina Pięciu Stawów Spiskich.

#650 Dunadan

Dunadan

Napisano 06 maja 2009 - 11:43

Nigdy tam nie byłem :|

#651 ToTom

ToTom

Napisano 06 maja 2009 - 14:26

I ja także tam nie byłem. Ale sądząc po zdjęciach, to warto. Zdecydowanie warto!

A ja zapodam taki, wiosenno-zimowy obrazek:
326.
Dołączona grafika

#652 Dunadan

Dunadan

Napisano 06 maja 2009 - 14:57

ToTom, wiem ;-) mam zamiar sie wybrać w jakiejś przyszłości...

326 - ładna diagonalna linia ;-)

#653 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 06 maja 2009 - 16:59

szklarz, a tak narzekałeś na jarzące słońce wysoko na niebie :mrgreen: Fajne!

#654 szklarz

szklarz

Napisano 06 maja 2009 - 20:20

Vulpes, W sumie to się zdziwiłem że bez filtrów i pod ostre światło tak wyszło

ToTom, Ładny widoczek
327
Dołączona grafika

#655 ToTom

ToTom

Napisano 06 maja 2009 - 21:02

Z moich doświadczeń wynika, że jak jest bardzo pod słońce, a już szczególnie ze słońcem w kadrze, to im mniej filtrów, tym lepiej ;-)
Przynajmniej w CZ16-80.

#656 szklarz

szklarz

Napisano 06 maja 2009 - 22:09

Dzięki za wyprawę w górki
Od lewej Korab na pierwszym planie Vulpes, po prawej Kornik z synem
328
Dołączona grafika

#657 ToTom

ToTom

Napisano 07 maja 2009 - 17:02

327 - uhhhh, ależ mocny pierwszy plan! Dobre.

329. Herbatka na Grzesiu.
Dołączona grafika

#658 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 07 maja 2009 - 17:48

szklarz, nie wiedziałem nawet że jestem taki duży :mrgreen:
Do kompletu dodaję szklarza. To ten w żółtej kurtce z czerwonym plecakiem i dużym obiektywem. Ubrał się tak kolorowo pewnie po to, żeby się nam nie zgubił :-P
330
Dołączona grafika

#659 yarekmi

yarekmi
  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 07 maja 2009 - 18:36

Pięknie i piękne zdjęcia, wiosna i jesień w okolicach października - listopada to według mnie najpiękniejsza pora na Tatry. Jako, że powyżej są już zdjęcia nie trzymające się ortodoksyjnie tematu krajobraz to dorzucę takie. Można by rzec, znajdź niepasujący element:)
331.

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Pozdrawiam Jarek

#660 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 07 maja 2009 - 18:42

yarekmi, oby już więcej budowli w Tatrach nie powstało.....
Masz rację - jesień to najpiękniejsza pora na Tatry. Ja bym jednak dodał, że już od września. Na tej wysokości kolory jesieni pojawiają się wcześniej niż na nizinach. Już w I połowie września przy górnej granicy lasu mamy kolorowe brzozy i jarzębiny, a i wyżej murawy wysokogórskie mienią się złotem i czerwienią :-)