Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Tatry i Tatrzański Park Narodowy.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2406 odpowiedzi w tym temacie

#661 yarekmi

yarekmi
  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 07 maja 2009 - 19:05

Vulpes , niestety to już się stało. Słowacy idą na całość. Okolice Szczyrbskiego Jeziora teraz i pare lat temu to nie to samo miejsce. W moim przekonaniu zrobili z tego miejsca jak i z całej słowackiej części Tatr biznes dla uprzywilejowanych. Większa część jeziora obstawiona już dźwigami. Solisko jest wygolone z kosodrzewiny i świerków bo powiększyli i poszerzyli trasy narciarskie. Słowacka część Tatr to wielkie żniwo dla deweloperów - już się szykują na Zdziar, Orawę. Za to zamyka się szlaki turystyczne, które i tak były w minimalnym stopniu używane bo "stona" wali głównie kolejką w rejon Łomnicy albo Zimnej Wody. Ale to już temat mało zdjęciowy;)

#662 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 07 maja 2009 - 19:39

Pozostaje więc mieć nadzieję, że ktoś kiedyś zrobi z tym porządek. Ot choćby taki Zorro, który jak widać swój znak już zostawił na Łomnicy :mrgreen:
332
Dołączona grafika
<strong class='bbc'><span style='font-size: 10px;'>Pentaxy dwa i kupa szkła ;)</span></strong><br />
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]

#663 ToTom

ToTom

Napisano 08 maja 2009 - 06:43

Ładnieś to wypatrzył ;-)

A mnie zniechęciła prognoza pogody na jutro... nie wiem, czy pojadę kiedy ma być zachmurzenie całkowite i zapowiadają burze.
:cry:

#664 nebari (Piotr)

nebari

Napisano 08 maja 2009 - 08:48

ToTom, fajnie Grześ wyszedł to tegoroczna fota ?? jak tam Chochołowska też pewnie piękna w śniegu

https://www.facebook...s.Piotr.Majder/

|BODY - CANON EOS 450D | CANON EOS 70D | Minolta A-2 |
|SZKŁO - SIGMA 70-300 APO DG Macro | SIGMA 18-50mm F2.8 EX DC MACRO |
|INNE - system Cokin -P, pierścienie pośrednie |

#665 ToTom

ToTom

Napisano 08 maja 2009 - 12:12

Grześ z 14.04.2009 ;-)
PS. Prognozy jakby coraz lepsze... może jednak jutro coś zobaczę?

#666 yarekmi

yarekmi
  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 08 maja 2009 - 13:17

Zapowiadają przelotne opady deszczu i po południu burze ale burzowe klimaty też są fajne( o ile nie ganiają za nami pioruny) :-D

333.
Dołączona grafika

#667 ToTom

ToTom

Napisano 08 maja 2009 - 14:38

Eeee, ja nie słucham wróżek ;)
Ponieważ od pogody zależy bardzo dużo na lotnisku, więc korzystamy z pewniejszych źródeł ;-)
Może Wam się to przyda:
1. Meteogram dla Zakopanego http://new.meteo.pl/... ... =0u&id=661
2. Satelita: http://www.sat24.com/eu
3. To też jest niegłupie: http://pogoda.gazeta....html#10-48_342
Generalnie widać, że front idzie. Mocno zwolnił, ale martwią mnie podstawy chmur. Co z tego, że widzialność powyżej 10km, jak podstawy chmur mają 1500m a pokrycie ma być całkowite :-(
Tak czy siak - jedziemy!

#668 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 10 maja 2009 - 06:37

W sobotę byłem służbowo w Zakopanem. Wracając zahaczyłem o polanę Głodówkę. Niestety kolega z pracy, z którym jechałem nie bardzo rozumiał że można tak długo gapić się na góry i naciskał żeby już wracać ;-)
334 - w stronę Hawrania i Murania
Dołączona grafika
335 - olbrzym Lodowy nie chciał współpracować i zasłonił się welonem chmur....
Dołączona grafika
336 - potęga Tatr
Dołączona grafika
<strong class='bbc'><span style='font-size: 10px;'>Pentaxy dwa i kupa szkła ;)</span></strong><br />
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]

#669 Canin

Canin
  • Użytkownik
  • 125 postów

Napisano 10 maja 2009 - 08:52

Ja też zauważyłem że po górach najlepiej chodzi mi się z... drugim fotografem.
Nie dziwi się głupio po co tyle czasu spędzać na gapieniu się na góry i w aparat.
Vulpes - wszystkie trzy bardzo ładne (choć 336 obrobił bym nieco inaczej - więcej kontrastu i światła)

PS. Ten Havrań jakoś tak porozumiewawczo do mnie pomruguje - muszę go chyba odwiedzić :mrgreen:
www.canin.mm.pl - ciągle nowe zdjęcia
Dołączona grafika

#670 ToTom

ToTom

Napisano 10 maja 2009 - 12:02

Vulpes, ja wbrew wróżkom pogodowym zabawiłem tam dłużej.

337. Jedno z wczoraj.
Dołączona grafika

PS. Mam to szczęście, że żona jest bardzo wyrozumiała i rozumiemy się bez słów. Jak pytam: "Mamy czas...?" to wie, że lepiej znaleźć jakieś miejsce do siedzenia ;-)

#671 Dunadan

Dunadan

Napisano 10 maja 2009 - 12:23

ToTom, :-| jak ja ci zazdroszczę... Orla to taki piękny widok! a ten głaz w LD znam na pamięć :mrgreen:

:ninja:

#672 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 10 maja 2009 - 12:48

Canin, mnie też ciągnie w Bielskie Tatry. Może jakiś wspólny plener? Będzie wreszcie okazja poznać się osobiście i :beer:
Podmieniłem fotkę na inaczej obrobioną. Lepiej? ;-)

ToTom, ładnie. Czarny Staw Gąsienicowy już rozmarza a W Dolinie Pięciu Stawów Spiskich 3 maja można było jeszcze śmiało po tafli stawów spacerować ;-) Ale tamte są sporo wyżej....

#673 yarekmi

yarekmi
  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 11 maja 2009 - 06:56

Jak tu się na pracy skupić jak takie zdjęcia dajecie:)
Będąc tam ostatnim razem widok był nieco ograniczony

338.
Dołączona grafika

#674 Dunadan

Dunadan

Napisano 11 maja 2009 - 09:23

yarekmi, czasem lepiej jak jest ograniczony. Taka mgła w górach jest przepiękna!

:ninja:

#675 ToTom

ToTom

Napisano 14 maja 2009 - 07:55

Ciekawe, jak będzie w najbliższą sobotę ;-)

#676 yarekmi

yarekmi
  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 14 maja 2009 - 14:05

ToTom, znowu się kolega wybiera? Szczęściarz :angry:

#677 ToTom

ToTom

Napisano 14 maja 2009 - 21:16

Ważą się losy - zadecydują jutrzejsze, wieczorne prognozy. Jak nie będzie padać, jedziemy!

339. Monochromatyczne ;-)
Dołączona grafika

#678 yarekmi

yarekmi
  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 27 maja 2009 - 11:44

Się zachmurzyło to prawie będzie w temacie
Jaworowe
340.
Dołączona grafika
Zoony

#679 Roby

Roby

Napisano 29 maja 2009 - 22:39

ToTom, ciekawe, ten jeden ślad na śniegu dodaje zdjęciu uroku.
yarekmi, bardzo ładne, choć MSZ jakby nie było tego zbocza na pierwszym planie w PD i na dole było by jeszcze lepiej. Chmury i zachodzące na siebie pasma gór.

#680 yarekmi

yarekmi
  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 08 czerwca 2009 - 12:23

Jako, że już nie będziemy mogli legalnie oglądać takiego widoku, pozwoliłem sobie na takie zdjęcie z Tomanowej Przełęczy.

341.
Dołączona grafika
Zoony