Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Dzik - Sus scrofa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1462 odpowiedzi w tym temacie

#201 marcinn29

marcinn29

Napisano 04 stycznia 2008 - 13:27

sebako - REWELACJA, jak dramaturgia. Zazdroszczę strasznie!

#202 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 04 stycznia 2008 - 13:51

sebaok, Aleś dowalił z tymi dzikami! No i pomimo :zmarzluch: wytrwałeś na raz obranej pozycji! Zazdroszcze i gratuluję!!!!
<strong class='bbc'><span style='font-size: 10px;'>Pentaxy dwa i kupa szkła ;)</span></strong><br />
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]

#203 Roby

Roby

Napisano 04 stycznia 2008 - 15:15

Sebaok fajne spotkanie, ale jeszcze jednego zdjęcia nam nie pokazałeś ;-)

#204 sebaok

sebaok

Napisano 04 stycznia 2008 - 18:39

Ostatnie jest bardzo podobne do 25

52.
Dołączona grafika

#205 Roby

Roby

Napisano 04 stycznia 2008 - 18:51

Też dobre !

#206 Czarny zwierz

Czarny zwierz
  • Użytkownik
  • 1 162 postów

Napisano 04 stycznia 2008 - 19:21

:clap2:
Kilkanaście minut obserwowałem żerującą koze, podchodzić nie próbowałem bo na otwartym terenie nie było szans.

...a tu się mylisz. Dzisiaj mi się udało podejsc rudelek trzech saren, które były na całkiem otwartym terenie na odleglośc okolo 20-30 metrów. Czołgałem się do nich 200 metrów. Gdy zakończyłem sesję, nie potrafilem wyprostować dwóch palców. Palca wskazującego i kciuka... :-?

Ps. Zdjęcia sliczne i tak Ci zazdroszcze tych bliskich spotkań.

Pozdrawiam

#207 sebaok

sebaok

Napisano 04 stycznia 2008 - 19:39

Czarny zwierz, oczywiście ze dało by się podczołgać ale nie chciało mi sie a po za tym musiałbym obejśc do okoła pole bo miałem zły wiatr

#208 trzyipół

trzyipół

Napisano 04 stycznia 2008 - 20:58

No strasznie fajne świniaczki :)) A ten z 49 to prawie jak "pluszaczek" :))

#209 BlueDun

BlueDun

Napisano 04 stycznia 2008 - 21:52

a tutaj jeszcze prosiaki dzisiejsze są !
najlepsze mz 49. hehe obserwator ,
gratu spotkania , ale bez czołgania jest nieważne :mrgreen:
Zgodnie z punktem 7. regulaminu, ten użytkownik został usunięty z forum.

#210 MarcinP

MarcinP

Napisano 06 stycznia 2008 - 14:42

Piękna seria. Gratuluję spotkania i umiejętności podejścia do świnek na taką odległość.
I jeszcze w dzień! Rewelacja :clap:

#211 sebaok

sebaok

Napisano 06 stycznia 2008 - 15:30

MarcinP, Tak na prawde to razem się podchodziliśmy:)
Dzisiaj też miałem świnki tyle że, na 15-20m. Była locha z potomstwem, kilka przelatków w tym jeden łaciaty. Niestety zdjęć brak bo akcja działa się w jeszcze większych i gęściejszych krzaczorach i trzcinach. Ale na łaciatą świnke jeszcze zapoluje:)

#212 BlueDun

BlueDun

Napisano 06 stycznia 2008 - 15:48

sebaok, wąska specjalizacja dzikofot ciekawe :mrgreen: , ale czy nie nudne ?

#213 michalv (Michał Vogelgesang)

michalv

Napisano 06 stycznia 2008 - 21:05

Tak samo nudne jak focenie szaraków :mrgreen:

Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka

#214 sebaok

sebaok

Napisano 07 stycznia 2008 - 08:34

Tak samo nudne jak focenie szaraków :mrgreen:

Ale nie tak nudne jak siedzenie w domu i spamowanie na forum :lol: :lol: :lol:

#215 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 07 stycznia 2008 - 09:32

Spamowanie na forum to taka forma onanizmu sprzętowego, a raczej fotosnajperskiego ;-)
<strong class='bbc'><span style='font-size: 10px;'>Pentaxy dwa i kupa szkła ;)</span></strong><br />
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]

#216 BlueDun

BlueDun

Napisano 07 stycznia 2008 - 12:16

pewnie nie , jak ktoś ma tyle wolnego czasu ,ze i utaplać sie zdąży i popisać na forum i jeszcze grosz do kieszeni na życie i nowy sprzet wpadnie :mrgreen: , chyba że to grzech jakiś szwędać się po kniejach i łakach jak sie chce a nie jak się ma wolne raz w tygodniu hehe.a dziki to bardzo dobra specjalizacja jest :roll:

#217 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 07 stycznia 2008 - 12:54

Wiesz, dla większości ludzi (a zwłaszcza na wsi) takie szwędanie się po polach i lasach to objawy zdziwaczenia. W najlepszym razie czlowiek może zostac posądzony o kłusowanie albo jakiś inny zakazane proceder. Jak ktoś włóczy się pół dnia i nic z lasu nie przynosi do dla przeciętnego mieszkańca wsi niezrozumiałe jest. Wiem coś o tym bo na wsi mieszkam :-/

#218 BlueDun

BlueDun

Napisano 07 stycznia 2008 - 12:57

przeczytałem i nie bardzo rozumiem jaki jest kontekst .

#219 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 07 stycznia 2008 - 13:32

Kontekst jest taki, że my pasjonatami jesteśmy :-) ale czasem nasze działania nie są w pełni akceptowane, a raczej rozumiane. Wystarczy choćby postawić czatownię by się o tym przekonać. Ja swoją umieściłem w miejscu w którym mało kto się kręci (to oczywiście zrozumiałe także z innych czysto fotoprzyrodniczych wzgledów) i tak zamaskowałem aby nikt jej nie zobaczył, bo nie jestem pewnien czy ktoś jej po prostu nie rozwali....

#220 BlueDun

BlueDun

Napisano 07 stycznia 2008 - 13:55

Vulpes, prawda wszystko co piszesz .