Witam was!
Przede wszystkim muszę napisac, że dopiero zaczynam się bawić w fotografowanie przyrody i potrzebuję opinii i pomocy..... A więc chcę zakupić sprzęt (moją pierwszą lustrzankę) aby móc rozpocząć przygodę z fotografią przyrodniczą.
No i przechodzę do mojego pytania:
mój kolega. który też bawi się w fotografowanie ale raczej ludzi złożył mi ofertę sprzedaży Nikona d80 ( aparat prawie 2 letni w idealnym stanie, nigdy się nie popsuł, znajomy dbał o niego niesamowicie, to dobry kolega więc mu wierzę) + obiektyw 18-105 (nowiutenki) + 2 karty pamieci 2g i 4 gb + dwie orginalne baterie + pilot+oraginalna torba nikon na aparat+obiektyw nikor 70-210
no to tyle uff aha jeszcze cena 2200zł
no właśnie chciałem was zapytać czy to dobra cena i czy tym aparatem można robić ładne zdjęcia przyrodnicze, bo o to chodzi , czy nadaje się do fotografii przyrodniczej może ktoś ma i używa?????czy może lepiej kupić coś innego za podobne pieniądze ( nie ma co ukrywać, że to dla mnie dużo kasy i nie chcę kupić czegoś z czego nie byłbym zadowolony...
z góry dzięki za pomoc
prośba i poradę w sprawie kupna aparatu
Rozpoczęty przez zabolus69, 12 sty 2009 14:03
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 stycznia 2009 - 14:03
Napisano 12 stycznia 2009 - 14:19
jacek p. ma w podpisie D80 ktoś chyba jeszcze miał ale nie pamiętam
Napisano 12 stycznia 2009 - 14:51
d80 to bardzo fajna puszka z obiektywow mozesz byc mniej zadowolony jesli chodzi o przyrode ale na poczatek wystarczy. Z czasem bedziesz mogl wymienic/dokupic cos dluzszego. Zalezy jeszcze co rozumiesz przez foto przyrodnicze.
Robert
Napisano 12 stycznia 2009 - 14:55
foto przyrodniecze- generalnie chodzi mi o zwierzeta ssaki, ptaki i całą resztę
Napisano 12 stycznia 2009 - 15:04
Zatem do ptakow i wiekszosci ssaków bedziesz musial dokupic cos dluzszego minimum 300mm wczesniej czy później. Ale na początek moze byc. Przy 200mm tez mozna podzialac w sprawie ptaszkow zwlaszcza teraz zima przy karmniku i z czatowni.
Robert
Napisano 12 stycznia 2009 - 15:08
ok dzięki za odpowiedź