Myślę, że nie , była bardzo miło zaskoczoną reakcją i informacjami, widać za wiele takich nie otrzymują.

I zachodniopomorski plener 01.2009
Rozpoczęty przez Dunadan, 07 lut 2009 15:51
64 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 lutego 2009 - 16:02
Piotr Talarczyk
Canon 5D II + optyka Canon
Napisano 17 lutego 2009 - 19:43
Ja mam trochę podobną sytuację, tyle, że znalazłem w lesie górę smieci,m.in. eternit(azbest) .Na tej górze był zeszyt szkolny podpisany.Zrobiłem wywiad z jednym z okolicznych dzieci i powiedział, że zna rodzinę o takim nazwisku w sąsiedniej wsi.Tak więc odkryłem, że sąsiedzi sąsiadom wywożą śmieci do lasu. Początkowo miałem zamiar to zgłosić zrobiłem fotki tej górze śmieci razem z zeszytem, na którym widać nazwisko, ale po namyśle zrezygnowałem , bo mam zamiar w tamtych okolicach focić więc mogę się nadziać na jakiegoś wściekłego gościa z widłami

(Karolina Myroniuk)
Napisano 18 lutego 2009 - 00:24
toron27, mieliśmy podobną akcję do twojej ze śmieciami. W stercie znależliśmy stare dowody wpłaty imienne. Z racji tego, że mąż jest strażnikiem rybackim i ma częstokroć służby ze strażą leśną jest to jego obowiązkiem. Zrobił delikatnie najpierw wywiad, okazało się że rodzina ta nawet nie ma właśnego śmietnika ani podpisanej umowy z pukiem a wszystkie śmieci lądują w różnych częściach lasu. Kilkakrotnie była upominana przez strażnika miejskiego w związku z czym nałożono na nich mandat. Tylko co to da
Kilka kkrotnie byliśmy świadkami wywożenia śmieci i nie raz były to osoby z tak zwanej górnej półki, które stać na zamówienie powiedzmy kontenera.

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."
Albert Schweitzer (1875 - 1965)
Napisano 18 lutego 2009 - 08:45
W tym "temacie" to polecam spacer wokół ujścia Płoni do Jeziora Dąbie funkcjonuje tam całkiem spore dzikie wysypisko, sadząc po wielkości zostawiają tam smieci nie pojedyńcze osoby/ rodziny , a całe osiedle....
Piotr Talarczyk
Canon 5D II + optyka Canon
Napisano 19 lutego 2009 - 08:54
Witajcie ,
Pomijając historię z rybakami ( kłusownikami? ) mieliście bardzo fajny plener.
Z przyjemnością ogląda się fotorelację, życzę Wam więcej takich spotkań w przyszłości
No i forum zyskuje charakter międzynarodowy
, może niedługo "góra" będzie myśleć o zmianie adresu na ...com lub ..eu
Pozdrawiam
Krzysiek
Pomijając historię z rybakami ( kłusownikami? ) mieliście bardzo fajny plener.
Z przyjemnością ogląda się fotorelację, życzę Wam więcej takich spotkań w przyszłości

No i forum zyskuje charakter międzynarodowy

Pozdrawiam
Krzysiek