Macro flowers
Napisano 03 czerwca 2007 - 16:51
ręce opadają
#82 (Michał Vogelgesang)
Napisano 03 czerwca 2007 - 16:55
Zdjęcia roa sa ciekawe, w niepowtarzalny, oryginalny i artystyczny sposób pokazują przyrodę. To też jest moim zdaniem fotografia przyrodnicza.
Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka
Napisano 03 czerwca 2007 - 17:03
Canon 30D+Canon 10-22 IS USM+Pol-Cir+Statyw i głowica Manfrotto+szkiełka M-42
#84 (Krzysztof Krahel)
Napisano 03 czerwca 2007 - 17:11
Napisano 03 czerwca 2007 - 19:31
Dlaczego jestem Za: jak najbardziej popieram własny styl i upodobania bo to też sztuka wykreować coś własnego i się tego trzymać
Dlaczego jestem Przeciw: jaką mam pewność że w tym przypadku (zdjęcie 14) to na pewno jest kwiat a nie zabawka czy coś w tym rodzaju i kolorze ?
Ps: w sumie co kto lubi...jak mój kolega powiedział: Z fotografią jest jak z dziewczyną, jeden się bedzie nią zachwycał a drugiemu wogóle się nie będzie podobać.
Canon 300D + Sigma 70-300 + Raynox DCR-250 (własna kombinacja)
Napisano 03 czerwca 2007 - 19:46
Jeśli tak postawimy sprawę to rzeczywiście jest to fotografia przyrodnicza.Poprostu roa przedstawia widzany swiat na swoj sposob.To tez jest fotografia przyrodnicza
Jeszcze raz zaznaczam, że nie mam uchoty nikogo urazić ani zniechęcać do czegokolwiek. To był tylko i wyłącznie mój punkt widzenia!
Pozdrawiam.
Canon SX10 + Raynox DCR-250 + dyfuzor
Napisano 03 czerwca 2007 - 19:49
alien
szuflada
Napisano 04 czerwca 2007 - 06:54
Canon 30D+Canon 10-22 IS USM+Pol-Cir+Statyw i głowica Manfrotto+szkiełka M-42
Napisano 04 czerwca 2007 - 07:11
Jeśli tak postawimy sprawę to rzeczywiście jest to fotografia przyrodnicza.
nawet bez takiego stawiania sprawy jest to fotografia przyrodnicza.
Anyway nie wiedziałem ze można tu pokazywać tylko dokumentalne foty ostre od 0 do oo,
Napisano 04 czerwca 2007 - 07:21
Pokazując zdjęcia (i nie tylko) komukolwiek, zawsze trzeba sie liczyć z oceną. Niestety czasem bywa nieprzychylna. Rozumiem, że ostry komentarz może ukłuć, bo wraz z pokazywanym zdjęciem człowiek pokazuje kawałek siebie (niektórzy na to dusza mówią). Jeśli ktoś decyduje się pokzać zdjęcie to zazwyczaj po tym jak uzna sam przed soba, że warto je pokazać. Dlatego komentarze krytyczne powinny byc wyważone. Jednocześnie jak ktoś ma miękkkie nerwy, słaba wolę i dużo niepewności niech lepiej zdjęcie chowa do "szuflady". Po co się narażać na krytykę, której nie potrafi się znieść?
roa, ja lubię Twoje zdjęcia, choć nie wszystkie przedstawione tutaj coś mi opowiedziały. Tyle w tym temacie.
Napisano 04 czerwca 2007 - 08:06
tu nie chodzi o krytykę, ja ją umiem przyjąc, nawet nie wiesz ile dzięki zjebkom sie w przeszłości nauczyłem. Tu chodzi o coś zupełnie innego. Mam wrażenie że czasem wśród komentujących dochodzi do głosu pewnego rodzaju frustracja i myślenie w stylu "pokaż fotę a i tak znajdziemy wady". Spotykałem się z wieloma nieraz śmiesznymi zarzutami w stylu szumi, krzywe, przepalone, (i to w momencie gdy czegoś takiego nie było, albo w tak marginalnym wymarze, że wychodziło na to iz ktoś z lupą się na zdjęcia patrzył) ale ten że to ma niewiele wspólnego z fotografią przyrodniczą po prostu mnie rozwalił, po prostu czasami ręce opadają jak sie czyta takie bzdury.
Nie zamierzam się tu z nikim kłócić, nikomu niczego udowadniać, robię zdjęcia po swojemu, w moim przekonaniu, w moim stylu. To mi wystarcza. Po prostu czasem jak widzę komentarze do zdjęć to mi się ślepa kiszka budzi i białą laską zaczyna pukać.
Sorry za OT
a teraz do rzeczy:
16,
virgin
tym razem bez ramki,
Napisano 04 czerwca 2007 - 09:02
Na marginesie dodam, że niektóre tytuły są dla mnie zupełnie od czapy, bo jeszcze 16 jest spoko, ale 13. fool's garden - chyba zbyt odległa metafora, a 14 jest bez tytułu i jakoś się broni bez tego
Napisano 04 czerwca 2007 - 09:43
A tytuły to od czapy mam i owszem, po prostu lubię odczapić czasem się z lekka ;D
Napisano 04 czerwca 2007 - 20:42
No toś się tym tekstem popisał. I kto tu jest sfrustrowany. Powiem krótko: Jesteś zwyczajnie urażony, że nie doceniłem twoich fotek. Nie jesteś w stanie przyjąć do wiadomości, że ktoś oprócz ciebie może mieć inny gust i własne zdanie. Połowa zamieszczonych przez ciebie zdjęć nie ma nic wspólnego z przyrodą i najprościej by było, gdybyś przeniósł je do innego tematu.unkas,
Mam wrażenie że czasem wśród komentujących dochodzi do głosu pewnego rodzaju frustracja i myślenie w stylu "pokaż fotę a i tak znajdziemy wady". ... ale ten że to ma niewiele wspólnego z fotografią przyrodniczą po prostu mnie rozwalił, po prostu czasami ręce opadają jak sie czyta takie bzdury.
PS.
I co? Nie przywaliłeś mi. Jednak miałem rację!
Napisano 04 czerwca 2007 - 20:49
Nie będę tu dyskutował, powiedziałem swoje, ale skoro dla cioebie kwiat niejest przyrodą to ja nie mam pytań.
#96 (Michał Vogelgesang)
Napisano 04 czerwca 2007 - 20:50
Mam jeszcze osobistą prośbę o mniej dyskusji a więcej zdjęć
Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka
Napisano 04 czerwca 2007 - 20:54
Napisano 04 czerwca 2007 - 20:59
Ale boję się jakieś umieścić bo może ZBYT WIERNIE oddawać rzeczywistość, a to chyba nie jest ostatnio modne.
i po co te złośliwości? Czy to oznaka frustracji?
na prawde rece opadają na takie teksty...
na razie tylko gadasz, rzuć fotę, pogadamy o niej
Napisano 04 czerwca 2007 - 21:04
A co do krytykowania zdjęć, to przyrzekam, nigdy nic złego o żadnym nie napiszę. Raczej przytnę sobie palce drzwiami Innym też radzę.
Napisano 04 czerwca 2007 - 21:12
Przykro mi ze nie zrozumiałeś niczego z ttego co tu napisałem. Kończę dyskusję bo ta rozmowa jest jak "grochem o ścianę".
Chłopie ochłoń, a potem weź aparat i idź robic foty.
17.
velvet