VIII Warszawski Mini-Plener Fotoprzyroda - fotorelacja
Napisano 24 lutego 2009 - 22:44
Skawek, jak znajdziesz trochę czasu, koniecznie umieszczaj duużo zdjęć
McMorris, w temacie 46...potocznie twierdzą, że obiektyw jest przdłużeniem męskości
Norbius, bardzo ładna Twoja ostatnia seria, najbardziej podoba mi się świetne 51
Michał.Z, również bardzo dobry ostatni zestaw, pięknie wyszły oszronione drzewa na 52
Ja ponownie towarzysko ( chociaż nakręcany łosiek już się powoli obrabia )
56. Jak powszechnie wiadomo Kampinos nie jest dużym parkiem narodowym..jedyne ok.50 km. długości i ok. 20 km. szerokości;
do dobrych kadrów trzeba było wprowadzić system kolejkowy znany np. z poczty...na wyświetlaczu wyskoczył właśnie numerek Roby'ego
57. przygotowania Torona27 do zbiorówki
58. mina Michała.Z mówi: "znowu Ci paparazzi :evil:" ; Skawek nie przejmuje się zdjęciami w Superexpresie lub Fakcie
Pozdrawiam
Krzysiek
#62 (Maciej Skawina)
Napisano 24 lutego 2009 - 22:45
Napisano 24 lutego 2009 - 22:46
nowy model Statofrotto 0155XXX MEGA PRO GTI 16V 4x4 z
nową głowicą BEnroTON BH-28547 Mega Stab w wersji saperskiej przeznaczonej na rynek afgański
niestety - już go nie mam i nie jest do zdobycia - żona jak go zobaczyła kazała wyrzucić a szkoda - akurat się do bagażnika mieścił - i dobrze samochód wyważał....
Znowu mnóstwo pięknych zdjęć się pokazało - super się je ogląda. Norbert wyjątkowo minimalistycznie do plenerku podszedł, MichałZ - pieknie na słonko zapolował, czekam na kolejne ujęcia "drzewa z czterech stron świata"....
Ode mnie dzisiaj nieweile nowego - inspektorzy mnie w robocie tak wymęczyli, że po powrocie do domu zwaliłem się jak długi....zaraz biorę przysznic i...znowu spać, bo jutro ciąg dalszy inspekcji - itak do piątku. Pewnie w piątek zapomnę jak się nazywam...
59. desant
60. no i gdzie ten oś???
61. KrzysiekG szuka łosia (jelenia???? )
EDIT - szybka zmiana numerów - Krzysiek był tuż przede mną
#64 (Michał)
Napisano 24 lutego 2009 - 22:53
#65 (Maciej Skawina)
Napisano 24 lutego 2009 - 22:54
Napisano 24 lutego 2009 - 23:51
Skawek, cały opis znajdziesz TUTAJ
August, fajny ten desant na 59..prawie jak japońska wycieczka 60 jakieś takie nieostre..Oś pewnie się pojawi, jak przebrniemy przez Żurawiowe..niezły opis do 61 z tym jeleniem ..szkoda, że lustra nie miałem przed sobą to bym znalazł
McMorris, w temacie 56, dzięki, ale ja całkiem serio...na dowód, że plener to wydarzenie bardzo wzniosłe i poważne jak muzyka Chopina; w pewnym momencie wszyscy zamyślili się nad kondycją współczesnego świata i oczywiście nad zdrowiem miłościwie nam panującego władcy tych ziem, mieszkańca odległego o ok. 40 km Pałacu Prezydenckiego..( oraz oczywiście również brata Jego Wysokości )
62
63
64
Pozdrawiam
Krzysiek
#67 (Michał)
Napisano 25 lutego 2009 - 00:31
Bo ja na ten przykład zamyśliłem się na stanem umysłu wnuka dzielnego wartownika z wehrmachtu i jego jakże wybitnego ziomka elektryka
KrzysiekG... nie wpuszczajmy tu, w to Zacne Miejsce tego typu "joźinówbażinów" :->
Nasz świat, przynajmniej ten przez obiektyw widziany jest o wiele przyjemniejszy dla ducha
p.s. głosujcie w nastepnych "wyborach" na kandydatów w mojej stopce - tylko oni dadzą Wam takie body, o jakim marzycie, obiektywy szerokie i długie i w ogóle będzie "cut/miut/i/ożeszki"
sorry za częściowy OT i agitację przedwyborczą
edit. odnośnie 59 Augusta... a nie wyglądamy z boku jak japońska wycieczka? 56 ? doskonałe porównanie Krzychu
Napisano 25 lutego 2009 - 07:33
Kolejka i desant
Napisano 25 lutego 2009 - 08:02
...McMorris, w sumie masz rację...nie ma co psuć wątku nawet żartami na ich temat..KrzysiekG... nie wpuszczajmy tu, w to Zacne Miejsce tego typu "joźinówbażinów" :->
Roby, wzbogacaj, wzbogacaj..
Może kilka kadrów nie towarzyskich :
65.
66.
67.
Pozdrawiam
Krzysiek
#71 (Michał)
Napisano 25 lutego 2009 - 09:47
A poniższym knotem chciałbym poruszyć/wywołać kwestię pewnego spotkania nad Łasicą
Panowie ze zdjęcia, co Wy na to
68.
ps. Skawek, choćby dlatego musisz się nauczyć wrzucać zdjęcia, nie masz wyjścia Reszta się chyba ze mną zgodzi, chętnie zresztą pomożemy w razie czego...
Napisano 25 lutego 2009 - 09:52
Napisano 25 lutego 2009 - 10:08
Gratki i dzięki za wspaniałą relację. Mam wielką nadzieję, że następnym razem uda mi się do Was dołączyć.
#74 (Michał)
Napisano 25 lutego 2009 - 10:23
Mikouak, może już w tą sobotę dołączysz - zachęcam
Napisano 25 lutego 2009 - 11:42
Mikouak, koniecznie przybywaj na następny
...McMorris, no już nie taki knot , mam pierwsze zdjęcie zdjęcia łosiaA poniższym knotem chciałbym poruszyć/wywołać kwestię pewnego spotkania nad Łasicą
Panowie ze zdjęcia, co Wy na to
..no to może chociaż jeszcze zalega kilka zdjęć z Żurawiowego, kilka moich kadrów z łosiobrania nad Łasicą:
69. gdyby przedłużyć perspektywę z 68 McMorrisa, wyglądałaby mniej więcej tak:
70. podchody młodego Osia do kolejnej próby przeprawy przez kanał..
71. po kolejnym odwrocie znad wody, coś wyczuł, ale jego radar nas nie wykrył
( ech, wiem...akurat te nieszczęsne pozostałości słupa tam musiały zostać..)
Pozdrawiam
Krzysiek
Napisano 25 lutego 2009 - 14:50
Napisano 25 lutego 2009 - 17:09
56- Śmiesznie wyszła ta kolejka do zdjęcia
60- chyba nie trafione z ostrością w zespół strzelniczy...
Mały łosiek ładnie się prezentuje (70 i 71 najlepsze....a słupek możnaby wykasować )
No i podoba mi się mój portret , pozostałe dwa dla mnie zbyt ciemne (możnaby rozjaśnić)
Pozdrawiam, Norbert
Napisano 25 lutego 2009 - 18:13
72.
73.
74.
Napisano 25 lutego 2009 - 21:38
Ponieważ do tej pory wrzucałem zdjęcia przyrodnicze więc pozwolę sobie na małą i jedyną odskocznię towarzyską .
Oprócz fotografów na plener wybrało się kółko myśliwskie z zamiarem upolowania jakieś dziczyzny na wieczorne ognisko. Nie wiem czy mieli pozwolenie na odstrzał ale nie pytałem widząc ich wielkokalibrowe armaty i zacięcie w oczach....
75. "Postrzelałbym do grubego zwierza...chyba coś widziałem na horyzoncie"
76. "Hmm....faktycznie, chyba coś tam się szwenda, dla pewności możnaby posłać pare odłamkowych..."
77. "OGNIA !!!"
....trup słał się gęsto, huk wystrzałów niósł się dalekim echem a dym prochowy długo unosił się nad żurawiowymi....
....świat łosi zmienił się na zawsze...
Pozdrawiam, Norbert
Napisano 25 lutego 2009 - 22:01