Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Marzec 2009

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
649 odpowiedzi w tym temacie

#221 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 12 marca 2009 - 20:10

Fantastyczny rogacz!

Ale jaki trudny do podejścia, bardzo czujny był. Na zasiadce też nie było łatwo, bo stwór miał dość duże terytorium.
łogiełka- ładna siksa, moc ma ogromną ::weakbench

#222 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 12 marca 2009 - 20:16

pazdzioch, oj wiem jak takie starsze rogacze potrafią być ostrożne. Nie to co młodziki, które są bardzo ciekawskie. Tym bardziej więc cieszy fotka takiego rogacza w sile wieku.
<strong class='bbc'><span style='font-size: 10px;'>Pentaxy dwa i kupa szkła ;)</span></strong><br />
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]

#223 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 12 marca 2009 - 20:30

272
Dołączona grafika
Był jeszcze taki, kilometr dalej ma swoje włości, wracałem już do domu z porannej wyprawy kiedy go zobaczyłem, niestety nie dał sie podejsc. Crop okrutny.

#224 apiso

apiso
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 12 marca 2009 - 20:32

Marcin D., Dzięki za informacje .Już się cieszyłem że na Podkarpaciu będą na stałe kormorany.Moja przygoda z fotografią przyrodniczą zaczęła się od książki ,,Wyspa Kormoranów,,Włodzimierza Puchalskiego.Pozdrawiam
Nikon D80 55-200mm VR, tamron 200-400mm

#225 lynx

lynx
  • Użytkownik
  • 177 postów

Napisano 12 marca 2009 - 21:06

Marcin D., Dzięki za informacje .Już się cieszyłem że na Podkarpaciu będą na stałe kormorany.Moja przygoda z fotografią przyrodniczą zaczęła się od książki ,,Wyspa Kormoranów,,Włodzimierza Puchalskiego.Pozdrawiam

i z czego się cieszyć? :-/
Jak się już pojawią na stałe, to będzie już za późno na ratunek drzewom i rybom. Poczytaj na www.flyfishing pl/forum lub zapraszam na Mierzeje Wiślaną do Kątów Rybackich cobyś zobaczył ile ha lasów spaliły odchody kormoranów....
Canon 7D/70-200/f4 IS
www.lynx4u.pl -> e-sklep DVB-T/SAT

#226 Marcin D.

Marcin D.

Napisano 12 marca 2009 - 21:17

Jak się już pojawią na stałe, to będzie już za późno na ratunek drzewom i rybom. Poczytaj na www.flyfishing pl/forum lub zapraszam na Mierzeje Wiślaną do Kątów Rybackich cobyś zobaczył ile ha lasów spaliły odchody kormoranów....

Co za dużo to nie zdrowo :-) A w Kątach Rybackich jest cn. krajobraz z księżyca.
http://onephoto.net/...ser=52696&gal=1 Kilka moich zdjęć;-) Zapraszam!
Marcin Dyduch

#227 Logiełka (Piotr)

Logiełka

Napisano 12 marca 2009 - 21:17

pazdzioch, Ładne koziołki. A u Ciebie już tak zielono, czy zdjęcia jeszcze z poprzedniego roku?
Pozdrowionka

#228 michalv (Michał Vogelgesang)

michalv

Napisano 12 marca 2009 - 21:43

Pazdzioch, zejdź z ambony! :mrgreen:

Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka

#229 comatus (Piotr Kendzierski)

comatus

Napisano 12 marca 2009 - 23:10

Część moich dzisiejszych zdjęć :-)
Z czego dwa pierwsze ptaki to były pierwsze spotkania, kiedy miałem aparat.

273.
Dołączona grafika

274.
Dołączona grafika

275.
Dołączona grafika

276.
Dołączona grafika

#230 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 13 marca 2009 - 06:36

A u Ciebie już tak zielono, czy zdjęcia jeszcze z poprzedniego roku?

Zdjęcia z 2008 r.

#231 Marek__ZZ

Marek__ZZ
  • Użytkownik
  • 542 postów

Napisano 13 marca 2009 - 10:04

i z czego się cieszyć? :-/

To znaczy że ptaki niszczą nasze środowisko...???
Coś mnie się wydaje że to zbyt duże uproszczenie... delikatnie mówiąc

#232 Astacus

Astacus
  • Użytkownik
  • 208 postów

Napisano 13 marca 2009 - 12:43

lynx No i co z tego że zaguaniają drzewa- tak stworzyła je natura i już! Największą wadą człowieka jest to że kategoryzuje wszelkie rzeczy, a może wszystko ma swoje miejsce i ma równorzędne znaczenie...nawet wówczas gdy niszczone są odchodami drzewa.

comatus, fajne spotkanie ze szczygłami, cholery małe zawsze mi zwieją ;)

a co myślicie o czymś takim:
277.
Dołączona grafika
kilka zdjęć dodałem do tematycznych ;)

#233 Logiełka (Piotr)

Logiełka

Napisano 13 marca 2009 - 15:51

Astacus, 277. dla mnie rewelka !!!

#234 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 13 marca 2009 - 17:49

można by podciągnąć kontrast ale jest całkiem nieżle.

Z kormoranami nie do końca się zgodzę choć faktem jest , że potrafią wyrządzic nie lada szkody. u mnie w jednym z rezerwatów na niewielkim zbiorniku wodnym od lat utrzymuje się ledwie kilka sztuk, populacja ta od lat nie wzrosła do jakichś niebotycznych rozmiarów, zmieniających krajobraz. czasami słyszę narzekających wędkarzy, bo potrafią wykraść ryby :-)

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#235 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 13 marca 2009 - 19:35

Astacus, bardzo piękny widok!

Pamiętacie jeszcze tego mojego ósmaka z zeszłego roku? Rogacz jak widać ma się dobrze i dziś w południe miałem okazję go podziwiać. Niestety cropy.
278
Dołączona grafika
279
Dołączona grafika
280
Dołączona grafika
<strong class='bbc'><span style='font-size: 10px;'>Pentaxy dwa i kupa szkła ;)</span></strong><br />
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]

#236 comatus (Piotr Kendzierski)

comatus

Napisano 13 marca 2009 - 19:36

Astacus, super zdjęcie.

Ja pokażę jeszcze swoją łyskę.

281.
Dołączona grafika

282.
Dołączona grafika

283.
Dołączona grafika

A co do kormoranów, to one są chyba też częścią ekosystemu więc chyba mają prawo do życia. A że "niszczą" przy tym drzewa... Przy nas i naszej zachłanności na wszelkie dary przyrody (w tym drzewa) i tak wymiękają :roll:

Vulpes, przez Ciebie numerki musiałem zmieniać :P

#237 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 13 marca 2009 - 19:40

comatus, a kto Ci kazał wysyłać posta w tym czasie kiedy ja wysyłałem swojego? :mrgreen:
Ta Twoja łyska ociera się chyba o wątek tematyczny...

#238 Logiełka (Piotr)

Logiełka

Napisano 13 marca 2009 - 19:47

comatus, łyska z 282 w swojej niezgrabności jest niesamowicie zgrabna :-) Fajne foty

#239 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 13 marca 2009 - 19:52

Vulpes, ale masz "Rogasia" , piękny okaz

comatus, bardzo fajne Twoje łyski

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#240 jacek p.

jacek p.
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 13 marca 2009 - 21:42

Vulpes ten Twój ósmak to tak detalicznie jak stary jest...znaczy się ile lat ma ? :-)
comatus - łyski super :-D
Pozdrawiam Jacek P.