Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Zdjęcie

Kwiecień 2009

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
705 odpowiedzi w tym temacie

#121 zyga (Karol Niemiec)

zyga
  • Użytkownik
  • 463 postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 17:35

Nad Wisłą w okolicy Gniewu

131.
Dołączona grafika

132.
Dołączona grafika

133.
Dołączona grafika

#122 pkokocinski7

pkokocinski7
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 18:20

Tikoś to jest gęś łabędzionosa ;-)
Przygotowywania do sezonu letniego w pełni: maskowanie jest, statyw też, tylko czatownie w budowie!

#123 nightelf

nightelf
  • Użytkownik
  • 108 postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 18:38

134)
Dołączona grafika

135)
Dołączona grafika

136)
Dołączona grafika

137)
Dołączona grafika

#124 maciejowy (Maciej Smolarczyk)

maciejowy

Napisano 05 kwietnia 2009 - 18:53

nightelf, 137 - juz bardziej wiosennego zdjecia nie mozna zamiscic :-)
nikon d90 + nikkor 18-105 VR II + nikkor 70-300 VR II + sigma 150-500 APO DG HSM OS + 10 mm f/2.8 EX DC FISHEYE HSM
http://msmolarc.republika.pl

#125 pkokocinski7

pkokocinski7
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 19:19

nightelf,i koncerty w stawach już słychać....
Przygotowywania do sezonu letniego w pełni: maskowanie jest, statyw też, tylko czatownie w budowie!

#126 adamotl

adamotl
  • Użytkownik
  • 1 039 postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 19:22

Tikoś wydaję mi się że możne to być gęś łabedzionosa... ale poczekajmy jeszcze niech wypowiedzą się znawcy ;-)
138.Pająk o zachodzie.
Dołączona grafika

„Tu z wyjątkową mocą zdaje się przemawiać błękit nieba, zieleń lasów i pół, srebro jezior i rzek. Tu śpiew ptaków brzmi szczególnie znajomo, po polsku…” Jan Paweł II

#127 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 05 kwietnia 2009 - 19:26

Ja nie miałem dziś szczęścia na wieczornej zasiadce. Najpierw na niebo wleciał ten jegomość:
138
Dołączona grafika
A potem to już tylko focenie tego łysego jegomościa mi pozostalo :mrgreen:
139
Dołączona grafika

Wierzę, że następnym razem będzie lepiej...
<strong class='bbc'><span style='font-size: 10px;'>Pentaxy dwa i kupa szkła ;)</span></strong><br />
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]

#128 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 05 kwietnia 2009 - 19:33

a jakie kolorki :-D

wróciłam z karmnika i niestety nic , grubaski najadły się rano a wieczorem ani myślały przylecieć.

Stojąc tak pod karmnikiem słyszę raz, drugi, trzeci straszne skomlenie a że mnie to rusza wyleciałam na drogę. Najpierw pomyślałam, że pies dorwał jakąś sarnę albo coś takiego (raz miałam taki przypadek).Wyrwałam przez pole w stronę trzcin, i jak sie kończy pole (stare działki) a zaczyna łąka widzę stoi facet pod brzózką. Więc się cofnęłam, ale sobie myśle coś mi nie pasuje. Schowałam się za drzewo i czekam a tam znowu skomlenie. Więc rura po aparat, bo myślę morduje psa. Wzięłam aparat ze statywu i z powrotem za drzewo, ale musiał mnie zobaczyć, bo jeszcze raz pies zaskomlał on cos gadał do niego i zaraz się obrócił i poszedł. Zdziwiłam się okrutnie, bo to "sąsiad" kilka domków dalej mieszka i opiekuje się psem swojego sąsiada, który niedawno zmarł. Bardzo ładny wilczur swoją drogą. Jak zniknął za zakrętem poszłam zobaczyć w to miejsce. Trawa strasznie wygnieciona, a obok drzewa leżał skręcony z kilkudziesięciu witek wierzbowych gruby warkocz, taki jakby pejcz. Żałuję, że nie poszłam tam od razu, ale przyznam, że trochę bałam się iść sama, bo to w wysokich trawach, kawałek za domem. Musiał strasznie bić tego psa, bo takie skomlenie ze myślałam, że znajdę juz tylko zwłoki. Nie mogę przeżyć, że takie skur.... Chodzą po tym świecie. Zostawiłam mu kartkę na drzewie z dopiskiem. " Uważaj skur... Wiem, co robisz z psem - mam zdjęcia". Może się przestraszy... Najgorsze jest to, że uchodzi wśród sąsiadów za takiego miłego pana, który dba o pieski...

:-?

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#129 olyplus

olyplus
  • Małomówny
  • 6 postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 19:36

Dzisiaj z mojego balkonu

140. Dołączona grafika

141. Dołączona grafika

Pozdrawiam gorąco!
Olympus E-510 + Sigma APO 400/5,6

#130 vos

vos
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 19:44

Witam wszystkich Forumowiczów!
po blisko dwóch latach cichej obecności na forum odważyłem się wrzucić coś swojego :)
mam nadzieję, że niczego nie sknociłem, proszę o wyrozumiałośc :-D
Dołączona grafika

#131 pkokocinski7

pkokocinski7
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 19:45

Qelka, u nas średnio z 5 psów rocznie ludzie do lasu wypuszczają ,a potem się takie po okolicy błąkają i głodują...zajedzie ci taki samochodem i psiaka wyrzuci.
Razu pewnego po ulicy chodził mały psiak, wiedzieliśmy do kogo należał (najwyrażniej mu się znudził)... więc przygarnęliśmy psa, a na tablicy ogłoszeń w sąsiedniej miejscowości(skąd był ten gość co psa wyrzucił) wywiesiliśmy karteczkę: "Pana ... który wczoraj wieczorem wyrzucił psa do lasu prosimy o pilny kontakt i odebranie pupila....."...

#132 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 05 kwietnia 2009 - 19:47

vos, ładnie. Poczytaj o wstawianiu zdjęć na forum

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#133 maciejowy (Maciej Smolarczyk)

maciejowy

Napisano 05 kwietnia 2009 - 19:53

Qelka, do aparatu na takie okazje bierz ze soba flinte i w dupala z soli!!!! a jak nie zrozumie to srutem go!!! jak se tak klient srut z dupska powyciaga moze zacznie myslec...
nikon d90 + nikkor 18-105 VR II + nikkor 70-300 VR II + sigma 150-500 APO DG HSM OS + 10 mm f/2.8 EX DC FISHEYE HSM
http://msmolarc.republika.pl

#134 chemik (Krzysztof Krahel)

chemik

Napisano 05 kwietnia 2009 - 20:01

Panowie i Panie: miejcie litość: spora część zdjęć mogą z stąd trafić do tematycznych.
Ja mam trochę mniej udane ujęcie, a mogło być tak ładnie :evil: :

142. Jarząbek:
Dołączona grafika
http://chemik12.blogspot.com/
http://krahel.cba.pl/

Canon 40D + C 50/1.8 ,C 400/5.6, T 17-50/2,8

#135 comatus (Piotr Kendzierski)

comatus

Napisano 05 kwietnia 2009 - 20:10

Czy ktoś mi powie czy to jest śnieżnik lśniący? Na moje oko, to tak, ale nie znam się ;-)
Takiego tematu nie znalazłem to jestem skołowany.

145.
Dołączona grafika

#136 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 05 kwietnia 2009 - 20:15

chemik, gratuluję spotkania z tym pięknym kurakiem! Na ogół tylko widzimy zrywającego się do lotu i słyszymy furkot jego skrzydeł, a Ty miałeś szczęście wykonać mu jeszcze fotkę.
<strong class='bbc'><span style='font-size: 10px;'>Pentaxy dwa i kupa szkła ;)</span></strong><br />
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]

#137 pkokocinski7

pkokocinski7
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 20:22

chemik, no spotkania to tylko pogratulować, rzadkie ptaszysko...i skryte okrutnie.

#138 moby dick

moby dick

Napisano 05 kwietnia 2009 - 20:35

Ponieważ poziom tego wątku zrobił się niebezpiecznie wysoki, więc dla równowagi trzy fotki, które poziom ten znacznie obniżą...

146.
Dołączona grafika

147
Dołączona grafika

148
Dołączona grafika
Canon 7D; C 400/5.6 L; Benro gh-2; Patrol GR

#139 vos

vos
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 20:35

sorki wielkie, ale czytam i doczytać nie mogę. Wklejam link z imaggeshack i dalej mam tylko linka, wg instrukcji wystarczy nacisnąć ok o gotowe, ale coś mi nie wychodzi.Czy może mnie ktoś poratować :lol:

#140 moby dick

moby dick

Napisano 05 kwietnia 2009 - 20:37

vos,
http://www.fotoprzyr... ... m-vt13.htm
przeczytaj to uważnie.
Canon 7D; C 400/5.6 L; Benro gh-2; Patrol GR