IX Warszawski Mini-Plener Fotoprzyroda - fotorelacja...
Napisano 06 kwietnia 2009 - 17:27
Pozdrawiam, Norbert
Napisano 06 kwietnia 2009 - 17:32
Mówisz konkretnie o tym moim? Wydaje mi się, że Twoje było jednak lepsze - więcej możliwości - ja byłem za blisko słońcato było jednak dobre miejsce na wschód
Natomiast tak generalnie to wydaje mi się, że to miejsce będzie dobre za 2 miesiące, jak słońce będzie jeszcze bardziej na wschodzie wschodziło
http://picasaweb.goo...com/foto.pawelb
Napisano 06 kwietnia 2009 - 18:20
To zależy jak się podejdzie do tematu - mi tam się ten rejon z wierzbami i mgłami nad taflą, który pokazałeś bardzo podobał i zrobiłem tam ze 30% zdjęćMówisz konkretnie o tym moim? Wydaje mi się, że Twoje było jednak lepsze - więcej możliwości - ja byłem za blisko słońca
Pozdrawiam, Norbert
Napisano 06 kwietnia 2009 - 22:28
Pawle - 42 bardzo dobre - trzeba było jednak zostać na miejscu a nie się gdzieś po krzakach włóczyć...ale dzięki temu jakieś inne zdjęcia wschodu pokażę...
Ale zanim wschód - kilka ujęć sprzed...
43.
44.
45.
Napisano 06 kwietnia 2009 - 22:34
46. jakieś łyse to drzewo...
47. Dunadan na łowach:
48. Dołączył Roby!
Napisano 07 kwietnia 2009 - 16:44
49.
Pozdrawiam, Norbert
#47 (Michał)
Napisano 07 kwietnia 2009 - 17:46
50. ... "pontonówki" - to ten detal z 36.
Kusiły niczym syreny, w czym zaczęliśmy wietrzyć podstęp Przeto miast w objęcia Kasi, Izy i Moniki udaliśmy się w dzikie kampinoskie knieje w nadziei na spotkanie wiosennego łosia
Napisano 07 kwietnia 2009 - 17:52
Z lewitującym statywem stworzyłem taką technikę gdzie statyw opieramy o siebie... czasem to nieco pomaga.47. Dunadan na łowach:
Co do tego bażanta - szedłem sobie wałem - patrzę - w dali bażant! ( perspektywa skraca znacznie odległości to było ze 100-200 metrów ). Już w jego stronę ruszyłem z zamiarem zejścia z wału i dojścia bliżej dołem gdzie jest martwa strefa widokowa dla bażanta, ale zauważyłem, że ktoś z nas stoi dosłownie obok niego, ale właśnie na dole wału! zacząłem machać i pokazywać ręką na bażanta, bo wydawało się że osoba niżej go nei widziała ( nie miała jak go zobaczyć ). Nie wiem czy widziała wcześniej w każdy razie znieruchomiała a bażant... ruszył w dół skarpy, w stronę osoby! z mojej perspektywy wyglądało to tak jakby bażant przebiegł pod nogami osoby, a następnie skrył się w krzakach nad rozlewiskiem. Chciałem się udać do tej osoby ale ta odeszła w drugim kierunku.
Pytanie: był to ktoś z nas? bo próbowałem się wypytać, ale w końcu ze wszystkimi chyba nawet nie rozmawiałem
50. Z serii "widmo"
Czemu te moje kolory takie siakieś jakby wyprane?
#49 (Michał)
Napisano 07 kwietnia 2009 - 18:22
52.
53.
Napisano 07 kwietnia 2009 - 18:46
Dunadan - może źle obrabiasz? Ja sporo obniżam ekspozycję w RAWie (nawet o 1eV) przez co kolory są bardziej rzeczywiste a nie sprane. Potem ewentualnie wyciągam troche cienie.
Troche klasyki
54
Pozdrawiam, Norbert
Napisano 07 kwietnia 2009 - 18:53
Może sporo lezy w tej szarej połówce...
Napisano 07 kwietnia 2009 - 19:00
55
Pozdrawiam, Norbert
Napisano 07 kwietnia 2009 - 19:38
Ja te jemiołowe topole(?) też mam:
56.
57.
#54 (Michał)
Napisano 07 kwietnia 2009 - 20:27
58. "krajobraz z wanną"
Napisano 07 kwietnia 2009 - 20:32
Osoba się odzywa....Co do tego bażanta - szedłem sobie wałem - patrzę - w dali bażant... ale zauważyłem, że ktoś z nas stoi dosłownie obok niego, ale właśnie na dole wału...Nie wiem czy widziała wcześniej w każdy razie znieruchomiała a bażant... ruszył w dół skarpy, w stronę osoby! z mojej perspektywy wyglądało to tak jakby bażant przebiegł pod nogami osoby...Chciałem się udać do tej osoby ale ta odeszła w drugim kierunku.
Pytanie: był to ktoś z nas? bo próbowałem się wypytać, ale w końcu ze wszystkimi chyba nawet nie rozmawiałem
59. najpierw próbowałem go dorwać na skarpie - ale mnie widział... i zmykał
60. zszedłem więc na dół - ale wtedy widziałem tylko:
61. zacząłem więc się podkradać, a ten szurrr w dół stoku...
strasznie był szybki tylko jedno ujęcie trzasnąłem, przy drugim był już w krzakach...
A poszedłem sobie bo wypatrzyłem inny cel....pokazywałem je już w "bezkrwawych" ale potem pokażę jeszcze i tutaj....tylko trochę później...
Napisano 07 kwietnia 2009 - 20:35
PS: mogę użyć tej fotki ze mną na NK?
Napisano 07 kwietnia 2009 - 20:39
62
Pozdrawiam, Norbert
#58 (Maciej Skawina)
Napisano 07 kwietnia 2009 - 20:53
Napisano 07 kwietnia 2009 - 20:57
Byłem tydzień temu o 6:40 i troche jeszcze za słabe słońce było - drzewa nieco zacieniają...ale focić się da . W tym tygodniu rano się niestety nie wybieram.
Pozdrawiam, Norbert
Napisano 07 kwietnia 2009 - 21:27
to teraz trochę klasyków ode mnie...
63.
64.
Kiedy wszyscy zostali nad Wisłą ja polazłem szukać innych ujęć...niestety bez odpowiedniego obuwia długo nie mogłem znaleźć zejścia nad wodę...
65.