Kruk po raz drugi
#1 (Michał Vogelgesang)
Napisano 07 listopada 2006 - 22:41
Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka
Napisano 06 marca 2007 - 02:07
Chyba troszke umknęła ostrość przy jego jego głowie ale i tak przepiękne ujęcie i na wspaniałym bezchmurnym niebie. Gratuluje
Canon 300D + Sigma 70-300 + Raynox DCR-250 (własna kombinacja)
Napisano 06 marca 2007 - 10:28
Napisano 06 marca 2007 - 18:02
Napisano 06 marca 2007 - 19:24
Gatuluję zdjęcia...
Canon 30D+Canon 10-22 IS USM+Pol-Cir+Statyw i głowica Manfrotto+szkiełka M-42
Napisano 06 marca 2007 - 19:56
Gatuluję zdjęcia...
gratuluję podejścia
No piękne zdjęcie
masz świetne szczegóły
To jest "Towarzystwo Wzajemnej Adoracji", czy tylko u mnie na monitorze to zdjęcie jest nieostre, mocno cropowane i nie ma żadnych szczegółów.
Sory ale jeśli macie chwalić zdjęcia tylko dlatego że X jest autorem to ja wysiadam...
Napisano 06 marca 2007 - 20:22
Coś ty, zobacz jak potrafią koledzy mi dowalić jak coś choćby troszeczkę jest nie teges na mojej fotce,Sory ale jeśli macie chwalić zdjęcia tylko dlatego że X jest autorem to ja wysiadam...
Ale ja to tylko ja
Nie wysiadaj bo to by znaczyło że fotografia staje się tu najmniej istotna.
ps. a właściwie to co z tym krukiem bo nic nie widzę, żadnej fotki, wymoderowano czy co
OOO jest po dwóch odsłonach,
przyznam że tu chyba zastosowane było światło/cień i to dość mocno, ale trzeba przyznać że "strzał" był celny, tylko wiem że jak człowiek się nie przygotował do fotografowania kruka w locie na tle nieba, to bez poprawek nie przejdzie.
Napisano 06 marca 2007 - 20:33
Ale fakt faktem że czasem trochę zapominam(y) o szczegółach których można, a nawet trzeba się czepić. Z drugiej strony bez przesady, K&K często bywa na nszym forum i to nie tylko odnośnie arcydziełek w wykonaniu np. Tomajka czy innych... ( choć nie ukrywam że w stosunku do ich fotek ma się większe wymagania ale to chyba dobrze, nie? )
Napisano 06 marca 2007 - 20:46
UFF dobrze że mi to powiedziałeś już czuję się lepiej, to tak jak bym dostał 4 zamiast 5 choć wiem że warte jest 6( choć nie ukrywam że w stosunku do ich fotek ma się większe wymagania ale to chyba dobrze, nie? )
E tam nie ma się co przejmować, dlatego ja się nie szczypię i wstawiam fotki i lepsze i gorsze, słowa krytyki też nie raz warto posłuchać.
A tak nawiasem mówiąc, to wiosna, przeloty, a wy nic ???
Ja to już dawno zapowiedziałem że się urwie napływ moich fotek, bo i urlop się skończył, ale reszta coś przycichła, no oczywiście jeśli chodzi o fotki,
Napisano 06 marca 2007 - 20:47
Do tej pory hołdowałem zasadzie, że jak zdjecie było cienkie to nic nie pisałem ale dziś przelała sie czara. michalv nie obraź sie ale to zdjecie jest na prawde słabe i ja szczerze mówiąc bym go nie pokazywał. Jedyna pozytywna rzecz jaką zauważyłem to kadr choć perspektywa tez jest zła.
Być może kolegom to zdjęcie sie na prawdę podoba ale to chyba dlatego że nigdy nie widzieli zdjęc kruka (i nie pisze tu wcale o swoich zdjeciach), jeśli tak jest to przepraszam.
Będąc do końca szczery to między innymi Twoje tomajk i Ostapowicza zdjęcia sprawiaja że zaglądam na Forum żeby coś podpatrzeć, ale przyznam że jest coraz więcej świetnych zdjęć i wróżę świetna przyszłość dla "Naszego" forum.
A dla komentujacych mam taką rade: Tylko krytyczne komentarze mobilizują autora do dalszej pracy nad swoimi zdjeciami...
Napisano 06 marca 2007 - 20:50
próbowałeś kiedyś robić zdjęcie czarnego ptaka
Przepraszam Dunadan ale czy ogladasz wszystkie zdjecia na forum czy tylko "ulubionych" autorów??
Napisano 06 marca 2007 - 20:56
Skoro robiłeś to się musisz domyślać że ciężko jest dobrze oddać szczegóły... dlatego napisałem co widzę.
#13 (Michał Vogelgesang)
Napisano 06 marca 2007 - 21:17
Dzieki wszystkim za uwagi.
Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka
Napisano 06 marca 2007 - 21:21
Wiesz na zachętę troszkę pochwał też nie zaszkodzi, sama rywalizacja również jest dobrym bodzcem do robienia lepszych fotek.Tylko krytyczne komentarze mobilizują autora do dalszej pracy nad swoimi zdjeciami...
Jest mi miło słyszeć że zaglądasz tu choć po części dzięki moim fotkom, i widzisz przez to postanowiłem wstać o 5 rano i iść na BIELIKA choć tak dziś dostałem w dupę w pracy że chcałem spać do 7
Oczywiście nie daję gwarancji że będzie ale dziś po południu go widziałem przy mojej stołówce więc szansa jest.
Napisano 06 marca 2007 - 21:26
Ale obciach panowie, to tak jakbyśmy zaczeli się nabijać z naszych pierwszych fotekZdjęcie wisi od 07.11.2007.
Kurcze ja to na swoje w listopada to boję się spojrzeć teraz a wyładowaliśmy się na Michale
Gapa ze mnie sory
Napisano 06 marca 2007 - 21:47
Czyli wszystkie zdjęcia których nie komentowałeś są kiepskie, no no, muszę sprawdzić ile zdjęć skomentowałeś będziemy wiedzieć ile uważasz za dobreDo tej pory hołdowałem zasadzie, że jak zdjecie było cienkie to nic nie pisałem
A tak nawiasem to skoro komentujesz tylko dobre zdjęcia to czasem nie oznacza, że sam wpadasz w szpony TWA , bo raczej należy komentować słabsze zdjęcia i dawać uwagi na ich temat, by autor wiedział jak są odbierane i co poprawić, a nie tylko klaskać.
Napisano 06 marca 2007 - 21:54
hehe, też myślałem ze fota jest z "teraz"...
Napisano 06 marca 2007 - 22:19
Jest w tym trochę mojej winy, już dawno miałem poruszyć ten problem na forum.
Zauważyłem naszą dużą pobłażliwość w ocenianiu zdjęć.
Nie mówię, żeby od razu objechać kogoś kto wstawił słabsze zdjęcie, raczej o kilku uwagach co można by zrobić lepiej.
Sens istnienia forum to dobre zdjęcia przyrodnicze, którym chcemy dorównać, które motywują nas do twórczego myślenia, bez nich stajemy sie jedynie śmietnikiem internetu.
Przez moje zaniedbanie dostało sie Michałowi za jego dawne zdjęcie.
Napisano 06 marca 2007 - 22:26
Wszystkich fotek się nie da opisać bo trzeba by pobić Dunadana w ilości postów, tak więc tu chyba tak postępuje większość i nic w tym dziwnego nie ma, ot sama natura ludzka.
Napisano 06 marca 2007 - 22:27