Problemy z forum
Napisano 27 marca 2010 - 21:33
Napisano 27 marca 2010 - 21:42
Napisano 27 marca 2010 - 22:21
Napisano 28 marca 2010 - 19:15
Ale potem wracam na stronę główną, wciskam "Zobacz posty nieprzeczytane" i okazuje się, że mam nieprzeczytanych sporo postów w "Ptakach", których po prostu nie oznaczało mi kolorkiem zielonym.
Problem tkwi we mnie (i moim sprzęcie), czy w funkcjonowaniu forum
Napisano 28 marca 2010 - 19:28
Konstruktywna krytyka Ciebie nie kosztuje NIC, mi może pomóc w dalszym rozwoju
D7100/D200+N300/4 AF+K1.4 DGX stoi to na Benro
http://www.tomaszwalkowiak.art.pl/
Napisano 28 marca 2010 - 19:37
Napisano 29 marca 2010 - 08:09
Dlatego nim zacznę pracę godzinę się rano rozkręcam na forum
"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."
Albert Schweitzer (1875 - 1965)
Napisano 29 marca 2010 - 11:19
Ponadto C PowerShot SX220, rower, sporo zapału i straszliwy brak czasu.
Napisano 29 marca 2010 - 11:47
Napisano 29 marca 2010 - 16:43
Chciałbym dodać zdjęcia do galerii, ale nie mogę! Co muszę zrobić?
Czasowo zablokowane jest dodawanie nowych zdjęć, teraz proszę głosować na zdjęcia zgromadzone w poczekalni. Zdjęcia będziemy przenosić do galerii tematycznych.
Napisano 29 marca 2010 - 17:01
Powiedz jak wykonujesz to przeładowanie. Ja wykorzystałem wszystkie znane mi możliwości. I nic. Nie jestem informatykiem, tylko zwykłym użytkownikiem - może czegoś nie wiem. Jak mam problem na prywatnym kompie to jedyne rozwiązanie obejrzeć wątek na kompie w pracy. Problem oznaczania nieprzeczytanych tematów w wątku "Ptaki" dotyczy jednak wszystkich lokalizacji połączenia internetowego, które do tej pory wypróbowałem.Mam to samo. Na szczęście przeładowanie poszczególnych, niezaładowanych do końca stron rozwiązuje problem, chociaż niewątpliwie trwa dłużej i jest mniej wygodne, niż gdyby ładowały się od razu.
I tak na koniec... już mniejsza z tym oznakowaniem wiadomości..., ale zdjęcia "do połowy i z głowy" doprowadzają mnie do gorączki. I mam ochotę wyrzucić kompa przez okno. Proszę niech ktoś kompetentny wytłumaczy mi, jak krowie na granicy, co jest nie tak. Czy problemem jest łącze (TPSA + Livebox), komputer (najczęściej laptop), czy największym problemem jestem ja, jako użytkownik.
P.S. Minęło trochę czasu i ten wątek widzę wciąż jako nieprzeczytany - dziwne bo przecież to ja ostatnio pisałem. Już nic nie rozumiem, ale więcej nie będę narzekał tylko radził sobie na inne sposoby.
Napisano 29 marca 2010 - 17:24
Powiedz jak wykonujesz to przeładowanie.
U mnie - Firefox, Vista, komputer dość stary i o kiepskich parametrach, domowa sieć WLAN na w miarę porządnym łączu - działa zwykłe kliknięcie "odśwież bieżącą stronę", a najczęściej klikam prawym przyciskiem na tytuł karty i klikam "odśwież kartę".
Moja metoda przeglądania forum jest taka: staram się zaglądać na tyle często, żeby jednorazowo nowych postów nie było za dużo. Wiem, nie zawsze się da. Odpalam uruchamianie wszystkich nieprzeczytanych wątków w nowych kartach, daję forum chwilkę na załadowanie i zaczynam od wątków bez zdjęć - takich jak ten. Potem zaglądam do wątków ze zdjęciami. Jeśli załadowały się w nich wszystkie zdjęcia - cieszę się, oglądam i idę dalej, jeśli widzę, że nie załadowały się zdjęcia już obejrzane, a w wątku nowe są tylko komentarze - czytam i zwykle idę dalej, chyba, że chcę jeszcze raz zerknąć na zdjęcie, wtedy przeładowuję stronę i w czasie jej ładowania się oglądam inne. Jeśli nie załadowały się nowe zdjęcia - przeładowuję i jak wyżej. Jest to denerwujące, ale działa.
Próbowałam używać Opery, która ma funkcję nieładowania obrazków, i wtyczki do Firefoxa, która ma to samo zadanie. U mnie nie zdało egzaminu, bo nie ładowały się też awatary, emotikonki i miniaturki z galerii. Marzy mi się podobna wtyczka do Firefoxa, ale taka, która filtrowałaby zdjęcia po wielkości... Wtedy wszystko mniejsze od, powiedzmy, 100 kb ładowałoby się automatycznie, a pozostałe - po kliknięciu... Obejrzane zdjęcia nie musiałyby się ładować powtórnie i nieobejrzane ładowałyby się szybciej. Szukałam czegoś takiego, ale nie znalazłam - może ktoś o czymś podobnym wie? Trochę się boję, co będzie, kiedy w sezonie letnim prawie całkiem przesiądę się ze stałego łącza na EDGE...
Ponadto C PowerShot SX220, rower, sporo zapału i straszliwy brak czasu.
Napisano 29 marca 2010 - 18:06
Napisano 29 marca 2010 - 18:09
Napisano 29 marca 2010 - 21:57
Jak patrzę na ssaki, też oznaczone zielonym listkiem, to od razu poniżej widzę, że nowe posty pojawiły się w parzystokopytnych, bo te kwadraciki są zielone.
Żeby nie było, nie jest to dla mnie wielki problem. Zwróciłem tylko uwagę, że coś jest nie tak. I już naprawdę nie będę narzekał
Napisano 22 kwietnia 2010 - 08:36
Drugi raz zdarzyło mi się, że otwierając stronę forum (tym razem w wątku BŁ, Kwiecień 2010, strona 32) pojawia się w mojej przeglądarce taki oto komunikat:
"Ostrzeżenie: Odwiedzenie tej witryny może spowodować uszkodzenie komputera. Witryna www.fotoprzyroda.pl zawiera elementy z witryny www.fotogaleria.warszawa.pl zawierającej złośliwe oprogramowanie, które może uszkodzić komputer lub w inny sposób działać bez zgody użytkownika. Samo odwiedzenie witryny, w której przechowywane jest złośliwe oprogramowanie, może spowodować zainfekowanie komputera."
Czy to moja przeglądarka jest zbyt wrażliwa, czy rzeczywiście coś jest na rzeczy
Napisano 22 kwietnia 2010 - 11:32
Napisano 22 kwietnia 2010 - 19:58
Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka
Napisano 23 kwietnia 2010 - 05:23
Napisano 23 kwietnia 2010 - 06:57