Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

strona internetowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
194 odpowiedzi w tym temacie

#101 Ark (Arkadiusz)

Ark
  • Użytkownik
  • 2 221 postów

Napisano 18 maja 2011 - 06:06

kulek855, a link do swojej stronki podasz? ;-)

...spokój grabarza...

http://www.listkiewicz.eu

#102 szycho (Tomasz Szyszko)

szycho

Napisano 18 maja 2011 - 07:49

Arek, link masz w buttonach pod podpisem 'www'.

kulek855, odpalałem na lapku w domu i zapodała mi się w/w blokada. W pracy na PC z linuxem jest ok. Kliknę jeszcze z kilku innych miejsc i zobaczymy...

#103 Ark (Arkadiusz)

Ark
  • Użytkownik
  • 2 221 postów

Napisano 18 maja 2011 - 07:58

Arek, link masz w buttonach pod podpisem 'www'.

szycho, upsss ;-)

Edit:
U mnie pod windows (IE9) wszystko śmiga poprawnie, ale...strasznie wolno ;-)

...spokój grabarza...

#104 kulek855

kulek855
  • Użytkownik
  • 2 043 postów

Napisano 18 maja 2011 - 08:30

szycho, Ark, Jak będą lepsze zdjęcia to postaram się o jakąś fajną stronkę na płatnym serwerze.. :-)

ARTLIMITED

Vanitas vanitatum et omnia vanitas.

#105 K2

K2
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 18 maja 2011 - 19:01

Niestety nie znam darmowego hostingu bez reklam o rozsądnej pojemności i wątpię aby takowy istniał, a na reklamy są Adblock Plus (Mozilla) i Simple Adblock (IE) i po problemie. Polecam oba bo są skuteczne.

Taki hosting podał w swoim poście kulek855
Może i jest wolny ale nie psuje reklamami Waszych fotek. Nie wiem ile to dla Ciebie "rozsądna pojemność" ale myśle ze oferowana tam przestrzeń dyskowa 1500 MB jest dość rozsądna ... :mrgreen:
Jeśli uwazasz ze najlepszym rozwiazaniem jest instalacja blokerów reklam, to i niech tak będzie, ja tylko pragnę zauważyć że "zwykły zjadacz laptopa" (jakich jest większość) nie jest uzbrojony w te instrumenty, mało tego - prawdopodobnie nawet nie wie o ich istnieniu !! Więc będzie zmuszony oglądać zdjęcia przez pryzmat reklam.

Pozdrawiam ... :mrgreen:
Do tego by sie wspinać nie potrzeba szalonej odwagi - wystarczy brak rozsądku ... :)

#106 Cerberiusz

Cerberiusz

Napisano 21 maja 2011 - 21:07

Chciałbym się was zapytać jakiej rozdzielczości preferujecie oglądanie zdjęć. W chwili obecnej moja nowa strona (www.mikolajleszczynski.pl ) się buduje i zastanawiam się czy rozdzielczość zdjęć 600x400 nie jest ciut przymały.
Pozdrawiam Cię [you]

www.mikolajleszczynski.pl

#107 kulek855

kulek855
  • Użytkownik
  • 2 043 postów

Napisano 21 maja 2011 - 21:19

Cerberiusz,

Myślę, że minimum 800 w poziomie. Ja na swojej stronie mam 1024. (oczywiście rozmiar się dopasowuje do rozdzielczości ekranu)

ARTLIMITED

Vanitas vanitatum et omnia vanitas.

#108 Luke92 (Łukasz Rados)

Luke92

Napisano 21 maja 2011 - 21:31

Cerberiusz, myślę, że 900px w poziomie możesz spokojnie dać. Lata monitorów 800x600 dawno minęły, teraz to panoramy (>1200px) święcą triumfy. Co do zdjęć pionowych - tutaj z kolei panoramy nieco ograniczają, ale myślę, że 800 w pionie może być :)

Dla ciekawskich - http://ranking.pl/pl...esolutions.html
Pozdrawiam, Łukasz
www.lukaszrados.pl

#109 Cerberiusz

Cerberiusz

Napisano 21 maja 2011 - 21:38

Dzięki za pomoc więc zwiększamy rozdzielczość do 900px.
Pozdrawiam Cię [you]

www.mikolajleszczynski.pl

#110 K2

K2
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 22 maja 2011 - 09:41

Cerberiusz,

... Ja na swojej stronie mam 1024. (oczywiście rozmiar się dopasowuje do rozdzielczości ekranu)

I to jest najlepszym rozwiązaniem w prezentacji zdjęć bez utraty ich jakości.

Pozdrawiam ... :mrgreen:
Do tego by sie wspinać nie potrzeba szalonej odwagi - wystarczy brak rozsądku ... :)

#111 damian2000 (Damian Bednarz)

damian2000

Napisano 22 maja 2011 - 15:44

Też jestem za większym rozmiarem. U siebie na stronie też jest w trakcie zmian z 675x450 na 800x533. Chyba powinno starczyć, ale zobaczy się w przyszłości.

#112 bemol

bemol
  • Użytkownik
  • 446 postów

Napisano 06 czerwca 2011 - 17:12

Trochę poza tematyką forum. Proszę o pomoc. Obiecałem pewnej fundacji zająć się jej stroną internetową. Dotychczas strona ta umieszczona była na darmowym portalu free.ngo.pl przeznaczonym dla organizacji non-profit. Za chwilę portal ten niestety przestanie istnieć. I tu moja prośba. Czy znacie miejsca, gdzie dla takich organizacji można by było umieścić darmową stronę, a jeśli nie, to gdzie to można zrobić najtaniej. Czas nas nagli, a ja nie mam rozeznania. Przepraszam za zaśmiecanie wątku, ale jeśli ktoś może mi pomóc proszę o info na PW.

#113 miszak

miszak

Napisano 01 listopada 2011 - 18:53

Znalazłem fajne miejsce na robienie darmowych stronek www. Działa dużo lepiej niż moje płatne konto w onecie czyli republice.www.
Jest to manifo. Dla zainteresowanych moja nowa stronka na razie jeszcze w budowie.

W przyszłości pojawią się dla chętnych płatne opcje. Panel tworzenia strony jest bardzo prosty i na chwile obecną rozwija się. Mogą startować osoby zupełnie nie obeznane z tematem tworzenia www.

Nie jest to może "och i ach" ale da się zaprezentować fotki, coś napisać itp.

#114 Podwyszyński

Podwyszyński

Napisano 01 listopada 2011 - 19:02

miszak, wiele z tych ujęć widze po raz pierwszy, ale sesja z łosiem (mam na myśli zdjęcia w kategorii "Ssaki" od 1 do 5 ) mnie powaliła :shock:

Strona fajnie wygląda, no i co najważniejsze - bezpłatna ;-)

Canon 300mm f4 non IS L + 40d + 7d

http://www.podwyszynski.eu/

#115 karp1225 (Robert Babisz)

karp1225

Napisano 02 listopada 2011 - 17:31

Znalazłem fajne miejsce na robienie darmowych stronek www. Działa dużo lepiej niż moje płatne konto w onecie czyli republice.www.
Jest to manifo. Dla zainteresowanych moja nowa stronka na razie jeszcze w budowie.

W przyszłości pojawią się dla chętnych płatne opcje. Panel tworzenia strony jest bardzo prosty i na chwile obecną rozwija się. Mogą startować osoby zupełnie nie obeznane z tematem tworzenia www.

Nie jest to może "och i ach" ale da się zaprezentować fotki, coś napisać itp.

a jest jakiś limit na transfer w miesiącu ?

Nikon D 300 - 600/4 VR - Nikkor 80-400/4,5-5,6 VR II - 150/2,8 - 10-20/4-5,6 - Manfrotto 055XPROB+501 HDV

http://robert-babisz.manifo.com/

#116 obywatel

obywatel
  • Użytkownik
  • 988 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 18:43

ja mogę polecić serwer na którym ja postawiłem www. Niestety jeżeli chcemy czegoś więcej trzeba zapłacić dolce. Jeżeli chodzi o szybkość działania, pewnie nie jest to mistrzostwo świata. Generalnie jednak jestem zadowolony. Serwer webs

#117 miszak

miszak

Napisano 02 listopada 2011 - 21:16

500MB chyba w wersji free. Jeszcze nie wiadomo jak to będzie w płatnej wersji.

#118 karp1225 (Robert Babisz)

karp1225

Napisano 02 listopada 2011 - 23:03

500MB chyba w wersji free. Jeszcze nie wiadomo jak to będzie w płatnej wersji.

dzięki za informacje :-)

Nikon D 300 - 600/4 VR - Nikkor 80-400/4,5-5,6 VR II - 150/2,8 - 10-20/4-5,6 - Manfrotto 055XPROB+501 HDV

http://robert-babisz.manifo.com/

#119 PeterBed (Piotr Bednarek)

PeterBed

Napisano 06 listopada 2011 - 19:13

A ja mam stronkę na wordpressie. Właściwie to blog. Nie wiecie może czy i jak dałoby się tam na jakiejś podstronie zbudować galerię zdjęć? Bo ja jestem w tym kompletnie zielony.
Na razie wygląda to tak: KLIK

#120 Ark (Arkadiusz)

Ark
  • Użytkownik
  • 2 221 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 19:32

PeterBed, ja też mam w wordpress'ie, a galerię oparłem na wtyczce NextGen Gallery.

...spokój grabarza...