strona internetowa
#121 (Piotr Bednarek)
Napisano 06 listopada 2011 - 19:45
#122 (Arkadiusz)
Napisano 06 listopada 2011 - 20:00
#123 (Piotr Bednarek)
Napisano 06 listopada 2011 - 20:26
A ja mam stronkę na wordpressie. Właściwie to blog. Nie wiecie może czy i jak dałoby się tam na jakiejś podstronie zbudować galerię zdjęć? Bo ja jestem w tym kompletnie zielony.
Na razie wygląda to tak: KLIK
jeżeli chciałbyś zainwestować trochę to proponuję płatną skórkę do wordpresa photocrati. Zapłaciłem coś koło 250 zł. - typowo dla fotografów. Mnóstwo schematów różnych, galerii, prosta aktualizacja, masz bloga, galerię, stronę co tylko zechcesz. Odsyłam na stronkę http://www.photocrati.com/ Ewentualnie moją możesz zobaczyć jak wyszło: www.bwfoto.com.pl
#125 (Piotr Bednarek)
Napisano 07 listopada 2011 - 07:50
#126 (Arkadiusz)
Napisano 07 listopada 2011 - 08:30
Napisano 07 listopada 2011 - 15:04
niby tak, ale znaleźć darmowy szablon który akurat dla mnie byłby idealny - nie realne. Wierz mi przekopałem pół internetu. Ten jest akurat taki jak chciałem, mam wszystko w jednym. Aha jeszcze jedno: pytałem dwóch kumpli ze studiów którzy mają pozakładane firmy i zajmują się projektowaniem stron. Zgadnij ile mi zaśpiewali za zrobienie strony ?..........Wystarczy znaleźć podobny układem, darmowy szablon, trochę pogrzebać w CSS, dodać kilka wtyczek i 250 zł. zachować w kieszeni
Jeden 2500 PLN, drugi 1500 PLN więc dla mnie te 250 zł. na pewno nie jest wyrzucone w błoto.
#128 (Arkadiusz)
Napisano 07 listopada 2011 - 16:32
Marian, nie napisałem, że to pieniądze wyrzucone w błoto. Szablon Photocrati daje się bardzo ładnie dostosować do własnych potrzeb tym bardziej, że w pakiecie otrzymujesz kilka wersji tego szablonu.pytałem dwóch kumpli ze studiów którzy mają pozakładane firmy i zajmują się projektowaniem stron. Zgadnij ile mi zaśpiewali za zrobienie strony ?..........
Jeden 2500 PLN, drugi 1500 PLN więc dla mnie te 250 zł. na pewno nie jest wyrzucone w błoto.
Kolegów to Ci nie zazdroszczę
Napisano 08 listopada 2011 - 06:53
#130 (Marek Skruch)
Napisano 13 listopada 2011 - 10:14
Co sądzicie? Możecie walić prosto z mostu i bez znieczulenia.
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]
Napisano 13 listopada 2011 - 13:20
Stworzyłem przy pomocy kolegi coś takiego: www.marekskruch.pl
Mi się bardzo podoba. Jeśli muszę wskazać jakiś minusik to osobiście nie przepadam za takimi dużymi przyciskami nawigacyjny podczas wyświetlania zdjęć ale w sumie to nie ma to większego znaczenia.
Napisano 13 listopada 2011 - 13:53
Napisano 13 listopada 2011 - 14:32
Też muszę o czymś takim w końcu pomyśleć - ciężko było?
#134 (Krzysztof Krahel)
Napisano 13 listopada 2011 - 18:41
Ogólne wrażenie pozytywne. Jak widzę nowe wydanie CMS-a (Joomla 1.7) - w przyszłości nie powinno być problemów z aktualizacjami. Co do Phoca Gallery (odpowiada u Ciebie za Galerię) - dobrze byłoby wyłączyć możliwość pobierania plików (chyba ,że chcesz by była dostępna ta funkcja...)Stworzyłem przy pomocy kolegi coś takiego: www.marekskruch.pl
Kolejna uwaga - Księga gości (Phoca Guestbook) - zmień kolor wyświetlanego emaila bo jest mało czytelny. Dobrze też byłoby dodać słowa kluczowe - strona łatwiej byłaby odnajdywana przez wyszukiwarki. To tak na szybko...
#135 (Marek Skruch)
Napisano 13 listopada 2011 - 19:55
A jeśli chodzi o samo tworzenie strony, to kolega stworzył ramy, moja żona skorygowała mój tekst "O mnie", ja zaś wybrałem fotki i potem wrzucałem toto do galerii. Z początku nie mogłem okiełznać tego wszystkiego, ale powoli joomlę ujeżdżam.
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]
#136 (Arkadiusz)
Napisano 13 listopada 2011 - 20:02
#137 (Marek Skruch)
Napisano 13 listopada 2011 - 20:34
#138 (Arkadiusz)
Napisano 13 listopada 2011 - 21:59
#139 (Tomek J. Kierkowicz)
Napisano 19 listopada 2011 - 18:21
Ja tak ja miszak zrobiłem stronkę na manifo. Proszę o sugestie i uwagi co jeszcze należy zmienić/poprawić.
http://tomaszkierkowicz.manifo.com/
tomaszkierkowicz.manifo.com
Napisano 19 listopada 2011 - 18:56
Zmień też rozmiar czcionki, jest trochę za duża i źle się ją czyta.
Kolejna rzecz, pokazy slajdów są fajne, ale trzy na jednej stronie to jak dla mnie przerost formy nad treścią. Źle się to ogląda, bo na cokolwiek nie spojrzysz, to i tak coś z boku miga i rozprasza