Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

strona internetowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
194 odpowiedzi w tym temacie

#161 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 23 stycznia 2012 - 09:45

Vulpes,

Jaki błąd Ci wyskakuje przy otwieraniu strony?

Nie, mieli tylko przez chwilę i pojawia się:

"Połączenie zostało zresetowane

Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony.

* Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.

* Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.

* Jeśli komputer użytkownika jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem."

Spróbuję może wywalić na chwilę firefoxa w ogóle po czym go zainstaluję od nowa?...

Co ciekawe, uruchomienie mojej strony z poziomu przeglądarki InternetExplorer także nie jest możliwe...
<strong class='bbc'><span style='font-size: 10px;'>Pentaxy dwa i kupa szkła ;)</span></strong><br />
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]

#162 kulek855

kulek855
  • Użytkownik
  • 2 043 postów

Napisano 23 stycznia 2012 - 10:21

Wyłącz zaporę internetową powinno pomóc.

Aby wyłączyć Zaporę systemu Windows, wykonaj następujące czynności:

Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz ciąg Firewall.cpl, a następnie kliknij przycisk OK.
Na karcie Ogólne kliknij pozycję Wyłącz.
Kliknij przycisk OK.

Włącz przeglądarkę i sprawdź czy dział.

Jak instalowałeś jakiś program typu "zapora" warto sprawdzić czy czasem nie blokuje on połączenia.

ARTLIMITED

Vanitas vanitatum et omnia vanitas.

#163 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 23 stycznia 2012 - 10:35

Wyłączyłem zaporę i dalej nie działa...

kulek855, dzięki! :beer:
Zadzwonię do kolegi informatyka. Nie będę zaśmiecał tego wątku.
<strong class='bbc'><span style='font-size: 10px;'>Pentaxy dwa i kupa szkła ;)</span></strong><br />
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]

#164 johan

johan

Napisano 06 maja 2012 - 09:01

W końcu udało mi się zrobić własną stronkę.
http://januszpienkowski.manifo.com/
Proszę o komentarze, co poprawić.
pzdr
janusz

#165 K2

K2
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 06 maja 2012 - 14:13

... co poprawić.

1. Ja zacząłbym od wywalenia fotki znajdującej sie między menu a galerią czołówkową. Sama fotka - choć bardzo urocza - jakoś tak rozwala mi spójność "graficzną" stronki.

2. Wielkość czcionki powala, moim skromnym zdaniem wystarcza max 12 px.

3. Rozumiem że z tej reklamy googla na dole nie można zrezygnować, ale może warto było by zmienić tam tło by nie wyglądała na integralną część Twojej twórczości, która jest zawarta w białym tle.

4. Co do fotek to dla mnie wiewiór jest the best !! :mrgreen:

Pozdrawiam ...
Do tego by sie wspinać nie potrzeba szalonej odwagi - wystarczy brak rozsądku ... :)

#166 johan

johan

Napisano 06 maja 2012 - 19:03

K2 Dzięki za podpowiedzi.
Ad. 1 Fotkę zamieniłem na 4 mniejsze, myślę że wygląda to lepiej.
Ad. 2 Czcionkę zmniejszyłem, jak będzie więcej tekstu to jeszcze zmniejsze.
Ad. 3 Reklamy oddzieliłem linią i obniżyłem na sam dół, już nie powinny przeszkadzać.
Ad. 4 Też mi się podoba ;-)

Tak zostawić czy coś jeszcze kombinować?

#167 johan

johan

Napisano 07 maja 2012 - 10:02

Zmieniłem kolorystykę i trochę poprawiłem układ strony.
Jak Wam się podoba?
Proszę śmiało krytykować ;-)

#168 Monastor

Monastor

Napisano 07 maja 2012 - 10:32

johan, czcionka nadal jest ogromna, a nagłówek na stronie głównej, między nawigacją, a pokazem slajdów nie dość, że nie pasuje, to jeszcze powiela napis u góry strony. Na pozostałych stronach, gdzie nie ma pokazu, nagłówki są ok. W samym pokazie zdecydowałbym się na jeden efekt przejścia zamiast kilku losowych.
Zastanawia mnie też wstawianie tu i ówdzie paragrafów z niełamliwymi spacjami oraz cuda z marginesami i paddingiem u dołu strony. 2400 pikseli na głównej, 1800 + 1011 w galerii. O co chodzi?

#169 kulek855

kulek855
  • Użytkownik
  • 2 043 postów

Napisano 07 maja 2012 - 11:16

johan,
Nie próbuj wszystkim na raz dogodzić bo popsujesz stronę.

Wcześniejsza strona była estetyczna, nic jej nie brakowało.

ARTLIMITED

#170 johan

johan

Napisano 07 maja 2012 - 11:28

Monastor Dzięki za opinię. Czcionkę jeszcze zmniejszyłem i napis usunąłem. Efekt przejścia też ustawiłem jeden. Myślę, że teraz jest ok. A te wszystkie zabiegi, o których piszesz są po to żeby wywalić reklamy jak najniżej, żeby nie przeszkadzały. Strona jest robiona na darmowym szablonie i reklamy są narzucane przez manifo.pl
kulek855 Cieszę się że Ci się spodobała. Już więcej nie będę grzebał w ustawieniach ,a skupię się na zawartości - czyli wklejaniu jak najlepszych zdjęć.
pozdrawiam
Janusz

#171 Girdian

Girdian

Napisano 07 maja 2012 - 14:14

johan, odżałuj 25zł na konto premium i nie będziesz miał reklam, ja właśnie tak zrobiłem i dodatkowo dzięki temu podczepiłem swój starą domenę.

Macie jakieś sugestie co do mojej strony? http://tomaszwalkowiak.art.pl/

Konstruktywna krytyka Ciebie nie kosztuje NIC, mi może pomóc w dalszym rozwoju :-)
D7100/D200+N300/4 AF+K1.4 DGX stoi to na Benro
http://www.tomaszwalkowiak.art.pl/

#172 K2

K2
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 07 maja 2012 - 15:51

Macie jakieś sugestie co do mojej strony? http://tomaszwalkowiak.art.pl/

Bardzo mi się podoba - zwarta o neutralnej kolorystyce, która nie zakłóca przekazu fotograficznego.

Jedyna moja uwaga dotyczy podmenu w galerii - część jest zasłonięta tekstem a przez to nieczytelna i uniemożliwia "odpalenie" ostatniego button'a - bodajże "od kuchni" ... :mrgreen:

Co do wielkosci czcionki nie będę juz marudził (choć mogła by tak "nie walić po gałach").

Ogólne wrażenie stronki - b. pozytywne :!:

Pozdrawiam ... :mrgreen:
Do tego by sie wspinać nie potrzeba szalonej odwagi - wystarczy brak rozsądku ... :)

#173 kulek855

kulek855
  • Użytkownik
  • 2 043 postów

Napisano 07 maja 2012 - 16:29

K2,

Jedyna moja uwaga dotyczy podmenu w galerii - część jest zasłonięta tekstem a przez to nieczytelna i uniemożliwia "odpalenie" ostatniego button'a - bodajże "od kuchni" ... :mrgreen:

U mnie wszystko działa. Wystarczy chwilkę poczekać aż cała strona się załaduje..

ARTLIMITED

#174 K2

K2
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 07 maja 2012 - 21:02

U mnie wszystko działa. Wystarczy chwilkę poczekać aż cała strona się załaduje..

hehe ... nie czekam dłużej niż 15 min :mrgreen: ( bo tyle czasu potrzebuję by ściagnąć fim, a nie by mieć możliwość kliknięcia w button - nawet z tak zachecajacym tytułem).

#175 Girdian

Girdian

Napisano 07 maja 2012 - 21:17

K2, dzięki. Z czcionką może coś spróbuję zmienić bo faktycznie "wali" trochę po oczach ;-) . A co do menu to u mnie śmiga bez problemu.

Konstruktywna krytyka Ciebie nie kosztuje NIC, mi może pomóc w dalszym rozwoju :-)
D7100/D200+N300/4 AF+K1.4 DGX stoi to na Benro
http://www.tomaszwalkowiak.art.pl/

#176 kulek855

kulek855
  • Użytkownik
  • 2 043 postów

Napisano 07 maja 2012 - 21:17

K2,
Cóż niektóre serwery są wolne i tu nie pomoże nasze szybkie łącze..

Girdian,
Użyj jakiegoś generatora kolorów do www - dzięki niemu będziesz miał idealnie dobraną kolorystykę.

Ja np. na swojej stronie dobierałem kolory aby mi się komponowały z banerem.

ARTLIMITED

#177 Luke92 (Łukasz Rados)

Luke92

Napisano 07 maja 2012 - 21:29

U mnie menu działa bez zarzutu i szczerze wątpię, by to zależało w wielkiej mierze od serwera. Menu napisane jest pewnie w jQuery, a to działa po stronie przeglądarki :)
Tomku, zdjęcia fajne to i strona musi być fajna :) Jak dla mnie jest ok.
Pozdrawiam, Łukasz
www.lukaszrados.pl

#178 yurek

yurek
  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 18 maja 2013 - 20:12

Odgrzeje temat. teraz ja poddaje konstruktywnej krytyce projekt mojej strony ,fotki w galeri to prowizorka wgrane na potrzeby konfiguracji . chodzi mi o desing, kolorystyke i o sam modul galerii. modul translatora tez nie jest doskonaly ale to tylko automat .adres do strony. kmoch.pl
Żółty D300 + klamoty
http://www.kmoch.pl

#179 kulek855

kulek855
  • Użytkownik
  • 2 043 postów

Napisano 18 maja 2013 - 20:23

yurek,

Ładna spokojna kolorystyka. Jedynie zastanawiam się czy czcionka na banerze koloru białego pasuje do całej reszty...

ARTLIMITED

#180 yurek

yurek
  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 18 maja 2013 - 20:48

kulek855

dzieki za odzew. co do czcionki to eksperymentowalem z roznymi kolorami i ten kolor jest chyba najbardziej odpowiedni do tego koloru tla banera. inne albo malo wyraziste albo za jaskrawe , gryzly sie z tlem na zdjeciu. ale jeszcze sprobuje pomodzic w tym temacie
Żółty D300 + klamoty
http://www.kmoch.pl