Witam wszystkich
czy ktoś z Was wie gdzie w Szwecji znajdują się interesujące pod ptasim względem tereny fotograficzne? Obmyślam wakacje na połowę czerwca i planowana Łotwa raczej odpadnie, bo nie jestem w stanie znaleźć nic ciekawego, więc po zeszłorocznej wyprawie do Norwegii żona rzuciła pomysł - Szwecja. Bardzo będę wdzięczny za jakieś informacje - parki narodowe, miejsca, interesujące lokalizacje. Oczywiście informacjami praktycznymi nie pogardzę
pozdrawiam
Kuba
Foto w szwecji - ptaki
Rozpoczęty przez kubaman, 21 maj 2009 19:31
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 maja 2009 - 19:50
Co zwiedzałes w Norwegi?
NIKON + SIGMA + BENRO
Napisano 21 maja 2009 - 19:52
kubaman, polecam rejon NedreDalalven, są to ogromne jeziora i rozlewiska rzeki Dalalven, ok 150-200 km na północ od Sztokholmu. Cały teren jest rezerwatem z ogromną ilością wszelkiej zwierzyny, w tym ptaków. Jeżdżę tam od kilku lat na ryby i z czystym sumieniem polecam ten rejon Szwecji. Jeżeli będziesz potrzebował, to mogę Ci podesłać jakieś mapy i przewodniki, ale mam tylko w wersji papierowej ( po polsku i po angielsku), więc raczej jakaś przesyłka listowa...
Ale najpierw przejrzyj internet, może znajdziesz wszystkie potrzebne Ci informacje.
Ja mieszkałem zawsze w ośrodku Osta Stugby, jednak może są lepsze i ciekawsze, nie wiem. Może ktoś tam jeszcze bywał i coś poleci.
Ja w tym roku jadę na Lofoty i mam nadzieję na kilka fajnych zdjęć...
Ale najpierw przejrzyj internet, może znajdziesz wszystkie potrzebne Ci informacje.
Ja mieszkałem zawsze w ośrodku Osta Stugby, jednak może są lepsze i ciekawsze, nie wiem. Może ktoś tam jeszcze bywał i coś poleci.
Ja w tym roku jadę na Lofoty i mam nadzieję na kilka fajnych zdjęć...
Canon 7D; C 400/5.6 L; Benro gh-2; Patrol GR