Postanowiłam założyć nowy temat, coby pochwalić się moimi zdjęciami z tegorocznych wakacji Razem ze znajomymi ze studiów wybrałam się na 2-tygodniową włóczęgę po Rumuńskich górach. Najpierw zrobiliśmy 3-dniową traskę w innym paśmie, w tzw. górach Suchard, a potem dotarliśmy do naszego docelowego pasma czyli Muntii Rondei, gdzie spędziliśmy ponad tydzień. Góry są absolutnie cudowne, znacznie dziksze niż góry w Polsce. Jest tam też znacznie mniej turystów, chociaż większość ludzi spotykana na szlaku to nasi rodacy
Zapraszam do obejrzenia zdjęć
1.
2.
3.
Park Narodowy Gór Rodniańskich, Rumunia
Rozpoczęty przez Miss M., 10 sie 2009 19:26
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 sierpnia 2009 - 19:26
D80 + N18-70 + okazjonalnie N60/2.8 micro siostry:-) + mnóstwo chęci i zapału + mało czasu
[time flies...]
Napisano 11 sierpnia 2009 - 21:24
Miss M., trochę jak w Bieszczadach. Pokaż jeszcze inne widoki
Napisano 12 sierpnia 2009 - 07:01
wreszcie górki...też czekam na ciąg dalszy...
<p>Nikon FX i Olympus m4/3
Napisano 16 sierpnia 2009 - 19:13
Przepraszam, że kazałam tak długo czekac, ale ostatnio ogarnęła mnie kompletna niemoc
Roby, może faktycznie niektóre fotki sprawiają wrażenie, że górki przypominają Bieszczady, ale w rzeczywistości ani przez moment nie miałam takiego skojarzenia. Otóż Góry Rodniańskie wysokością przypominają Tatry (większość szczytów oscyluje około lub ponad 2000 m n.p.m.). Jeśli z kolei chodzi o florę, góry te mają wiele wspólnego z Alpami. Rośnie tu wiele roślin czysto alpejskich. Z resztą góry te zamiennie nazywa sie Alpami Rodniańskimi.
Oto kolejna dawka rumuńskich widoków:
4. "Chmurowisko"
5. "Chmurowisko II"
6. Staw Lala Mare
Roby, może faktycznie niektóre fotki sprawiają wrażenie, że górki przypominają Bieszczady, ale w rzeczywistości ani przez moment nie miałam takiego skojarzenia. Otóż Góry Rodniańskie wysokością przypominają Tatry (większość szczytów oscyluje około lub ponad 2000 m n.p.m.). Jeśli z kolei chodzi o florę, góry te mają wiele wspólnego z Alpami. Rośnie tu wiele roślin czysto alpejskich. Z resztą góry te zamiennie nazywa sie Alpami Rodniańskimi.
Oto kolejna dawka rumuńskich widoków:
4. "Chmurowisko"
5. "Chmurowisko II"
6. Staw Lala Mare
D80 + N18-70 + okazjonalnie N60/2.8 micro siostry:-) + mnóstwo chęci i zapału + mało czasu
[time flies...]
Napisano 26 maja 2017 - 21:26
kocham góry