Napisano 06 września 2009 - 23:39
Napisano 06 września 2009 - 23:53
Ciiiii... poruszyłaś bardzo niezręczny temat, który wywołał na forum już niejedną bitwę. Powiem tylko, że generalizujesz, a myśliwi potrafią być porządnymi ludźmi.A tak pozatym to nie lubię, wrecz nie znoszę myśliwych, rybaków mniej ale też... jak dla mnie to tchórze i mordercy.(jeśli ktoś chce wiedziec dokładniej czemu tak uwazam, to na priv:P)
Takie foty robi się jak każde inne, oczywiście z dodatkowym utrudnieniem, czyli podejściem do zwierza. Warto dobrze poznać aparat zanim zacznie się płoszyć biedne zwierzakiPozatym sama raczej bym nie chciała. Jeśli ktoś mógłby mnie nauczyć, a jeśli jest z Poznania to w jakiś tam wekeend mi pokazać jak się robi takie foty to bede wdzięczna.
Napisano 07 września 2009 - 07:04
Napisano 07 września 2009 - 09:05
A tak swoja drogą to faktycznie się dziwię, że nie macie tu żbika
Napisano 07 września 2009 - 09:25
Napisano 07 września 2009 - 09:47
"Monstar"
PENTAX K10D, K-5, SIGMA 50-500 mm f/4-6.3 DG EX APO RF + PENTAX MACRO 100mm/2,8 i TROCHĘ ZABAWEK NA M42. NOKIA N8 MOJE VIDEO
Napisano 07 września 2009 - 10:01
No więc zgodnie z teorią koleżanki Magdy faceci poniżej 25 roku życia nie są tak niebezpieczni jak ci starsi.chodzi o to ze balabym sie jechac sama z jakims facetem ktory ma wiecej niz z 25 lat
Napisano 07 września 2009 - 10:06
No więc zgodnie z teorią koleżanki Magdy faceci poniżej 25 roku życia nie są tak niebezpieczni jak ci starsi.chodzi o to ze balabym sie jechac sama z jakims facetem ktory ma wiecej niz z 25 lat
Tematu nie będę przenosił bo nie ma sensu, jak chcesz się oficjalnie przywitać z wszystkimi to zapraszam do właściwego wątku.
Co do nauki fotografowania myślę, że powinnaś rozpocząć od zdjęć w parku, w zoo, a dopiero stopniowo gdy nabierzesz wprawy będziesz mogła szlifować swoje rzemiosło.
Naprawdę nie nauczysz się fotografii jedynie patrząc na zdjęcia musisz sama spróbować sił w tej dziedzinie, to dopiero przyniesie efekt.
Napisano 07 września 2009 - 10:17
https://www.facebook...s.Piotr.Majder/
|BODY - CANON EOS 450D | CANON EOS 70D | Minolta A-2 |
|SZKŁO - SIGMA 70-300 APO DG Macro | SIGMA 18-50mm F2.8 EX DC MACRO |
|INNE - system Cokin -P, pierścienie pośrednie |
Napisano 07 września 2009 - 11:47
Jasne, ale często okoliczności spotkania ze zwierzyną utrudniają zrobienie dobrego zdjęcia. Bez odpowiedniej techniki na etapie samej obsługi aparatu łatwo taką okazję zmarnować, nawet jak się już zwierzaka podejdzie.pozatym pisalam, ze chodzi takze o to, ze wlasnie nie umiem podejsc zwierzęcia. jestem prawie pewna, ze jesli nikt mnie tego nie nauczy, to kazde mozliwe zwierze(nieliczac jakiegos nudnego robala czy ptaka wysoko na drzewie), spłosze ^^'
Wiesz, ja bardzo przysłona moją dziewczynę za to strasznie nie migawka egzaminów. przysłona, migawka, czułość, chodzi Ci o jakies funkcje w aparacie czy o uczucia? bo nie łapie tak do konca, normalnie pomyslalabym ze to drugie, ale na tym forum to sama nie wiem;P
Napisano 07 września 2009 - 13:57
Napisano 07 września 2009 - 14:41
Monstar, wlasnie dlatego szukam kogos kto mnie nauczy ;p a ja nie chce sie uczyc z ksiazek czy artykulow w necie itp. dla mnie to nudne, a to niejest praca zeby robic cos mimo ze jest nudne dla kasy, to ma byc przyjemnosc, dlatego wole sie nauczyc w praktyce. mam jednego znajomego od jakiegos tygodnia, co sie tym interesuje ale znam go tylko z neta i mieszka daleekoo wiec on mnie niestety nic nie nauczy ;/
Napisano 07 września 2009 - 14:59
Napisano 07 września 2009 - 15:39
Cycu(w sumie moglabys podac imie bo ten nick jakos glupio mi sie pisze xd szczegolnie ze na mojego kolege tak wszyscy mowia)Ja umiem obslugiwac ten aparat. nie jakos super, ale juz robilam z niego zdjecia, tak jak pisalam, sobie, mojej kotce, no i na wakacjach czasem costam no i w zoo. z moja przyjaciolka do lasku chcialam isc ale ona nie w chumorze i jej mega wspolczuje, wiec nie bede jej wyciagac. a tu nie ma zadnych łąk. to jest poznan. najblizsze co jest, to wielkopolski park narodowy, a tam mama samej by mnie nie puscila. jedynie mam tu taki lasek marcelinski w ktorym pewnie nic nie ma a przy nim jest polanka. ale taka mala ze to mozna powiedziec wielkosci ogrodka. parków tu duzych i ladnych tez nie ma. tzn nie w mojej okolicy.
Napisano 07 września 2009 - 15:41
Chodzi o świadome korzystanie ze sprzętu. Obsługa aparatu może się sprowadzać do jego włączania i wciskania jednego przycisku, żeby aparat zrobił zdjęcie, ale to do fotografii przyrodniczej nie wystarczy.Ja umiem obslugiwac ten aparat. nie jakos super, ale juz robilam z niego zdjecia, tak jak pisalam, sobie, mojej kotce, no i na wakacjach czasem costam no i w zoo.
Napisano 07 września 2009 - 16:06
Napisano 07 września 2009 - 16:25
Napisano 07 września 2009 - 16:26
Napisano 07 września 2009 - 16:32
Napisano 07 września 2009 - 16:36
Wolno też biegają, ale z dala od turystów i niestety nie w tych okolicach.Monstar, tez bylam w Wolinskim Parku narodowym, dwa razy... i tez bylam w tym takim hm.. mini zoo czy jak to nazwac
ale to moja sis robila nieudolne foty temu ptaku xd. a ja myslalam ze te żubry tam to na wolnosci beda, a nie w zagrodzie :/
W takim razie będziesz się bardzo nudzić uprawiając tę fotografię przyrodniczą. Zobaczyć rysia, żbika, czy wilka to naprawdę duże szczęście. Zresztą zobacz ile nas jest, a ile zdjęć tych zwierzaków na forum.a wiesz mi sie robaczków i kwiatków nie chce fotografować, bo to nudne a robaki są ohydne i mam na nie fobie wiec nie ma szans ^^. a sikorki dla mnie tez sa nudne. chcialabym zeby sprawialo mi to przyjemnosc a nie jak zanudzona 80 latka łaziła za jakas gąsienicą czy szukała sikorki
Trochę szkoda bo w nim niestety za dużo sama nie ustawisz.Nikon CoolPix L12
Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|
Pytanie do właścicieli jasnych teleobiektywów |
|
![]() |
|
Pytanie do doświadczonych |
|
![]() |
|
Pytanie o wybrór sprzętu fotoprzyrodniczego |