Jasne Michał,
Facebook to ogólnoświatowy serwis społecznościowy. W chwili obecnej skupiający około 250 milionów ludzi na całym świecie.
Cały czas popularność serwisu rośnie, również w Polsce.
Przez wielu uważany jako przyszłość komunikacji w internecie.
Więcej można przeczytać na wiki
http://pl.wikipedia.org/wiki/FacebookOsobiście myślę, że serwis może stać się w przyszłości "medium" komunikacji w internecie z rozpoznawalnością porównywalną do Google.
Dla przykładu w chwili obecnej na naszym forum jest zarejestrowanych około 2500 użytkowników, z czego około 300 ma pewnie konto na Facebook.
Dlaczego Fotoprzyroda na Facebook? Szczerze mówiąc to chciałbym, żeby zdjęcia które są tutaj na forum trafiły do szerszego grona odbiorców!
Na tym forum są naprawdę niesamowite fotografię! Nie jestem fotografem, dlatego z mojego punktu widzenia fajnie byłoby jakby również osoby, które niekoniecznie chcą/mają możliwość fotografować mogli mieć okazję podziwiać sceny przyrody jakie są utrwalane i publikowane na tym forum!
Tworząc forum z Jackiem myśleliśmy zawsze o rozwoju forum w kierunku otwartej społeczności.
Jacek nigdy nie chciał forum kierować w kierunku zamkniętej grupy "profesjonalistów". Takie twory działały (i działają nadal) w internecie przed fotoprzyroda.pl
Pamiętajcie, że to forum jest bardzo wartościowe i ciekawe nie tylko dla ludzi, którzy fotografują, ale również dla ludzi którzy lubią z przyrodą obcować

P.S. - w chwili obecnej już 16 osób jest "fanem" naszego profilu