Gorce i Gorczański Park Narodowy
Napisano 06 lutego 2010 - 18:56
Na poprzedniej stronie jest maszt radiowy oraz kapliczka na Jaworzynie więc nie wiem co złego w tych krajobrazach. Jeżeli są niezgodne z tematem to proszę o usunięcie moich kadrów
Napisano 06 lutego 2010 - 19:02
To też jest przyrodniczo nieładneNa poprzedniej stronie jest maszt radiowy oraz kapliczka na Jaworzynie
Nie będę ich usuwać, ale na przyszłość poprosimy np. taki widok na Babią Górę jak masz w tle na 14, masz może go na zdjęciu
Napisano 06 lutego 2010 - 20:55
Niestety Babia Góra była wtedy (okolice południa) oświetlona mocnym światłem i fotki nie są nawet przyzwoitej jakości.
#24 (Marek Skruch)
Napisano 18 lutego 2015 - 16:32
5 lat i nikt zdjęcia z naszych pięknych Gorców nie wstawił. Pozwólcie więc, że ja to teraz uczynię.
17
18
19
Użytkownik Vulpes edytował ten post 18 lutego 2015 - 16:35
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]
#25 (Paweł Chocha)
Napisano 19 lutego 2015 - 12:55
Vulpes - Wspaniała seria. Gratuluję takich kadrów. Dzięki Twoim zdjęciom łatwo dokopałem się do tego wątku, o istnieniu którego nawet nie wiedziałem
#28 (Marek Skruch)
Napisano 19 lutego 2015 - 22:37
@Animus@Roby@fotosnajper, dzięki za opinie.
Zima rzeczywiście była tam piękna. A przewalające się nisko chmury sprawiały, że trafiłem na bajkowe światło.
Kolejne, tym razem pionowe kadry:
20
21
22
Użytkownik Vulpes edytował ten post 19 lutego 2015 - 22:38
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]
Napisano 19 lutego 2015 - 23:09
Marek, tej zimy w wszędzie w górach pięknie ośnieżyło ... widzę, że i na Gorce starczyło
Świetne foty!
X-T3, X-T20, X-M1, K-5 IIS, S5 PRO i pleśniaków garść, szklarni nie ogarniam
#31 (Marek Skruch)
Napisano 20 lutego 2015 - 16:46
@emwi@Jacenty, miło mi słuchać pochwał z ust Waszych.
Śniegu rzeczywiście starczyło i na Gorce. Ale już w czasie mojego schodzenia, pod wpływem odwilży, spadały z drzew czapy śniegu. I pewnie teraz już tak bajkowo w górach nie jest. No chyba że świeży śnieg zacznie znowu padać.
23
24
25
Napisano 20 lutego 2015 - 21:24
@Vulpes, kolejna świetna seria, szczególnie nr 24 się widzi ... i pomyśleć, że w niedzielę wracając z Białki do Wawy gdzieś tam się kręciłem objeżdżając "zakopiankę" przez Kluszkowce, Krościenko i tak dalej do Mszany ...
#34 (Marek Skruch)
Napisano 25 lutego 2015 - 10:33
@emwi, często tak właśnie jest, że jesteśmy blisko pięknych miejsc i aż chce się wysiąść z auta i pójść fotografować, a czas nas goni i trzeba jechać dalej. Na szczęście Ty już jechałeś z kartą pełną świetnych kadrów.
@cybulorz, masz rację - potęgę gór można zobaczyć nie tylko w majestatycznych Tatrach. Powiem szczerze, że ostatnio nawet bardziej ciągnie mnie w lesiste Beskidy niż w Tatry. Może to już oznaki starzenia się?
26
27
28
Napisano 25 lutego 2015 - 22:26
jakoś mnie to nie dziwi, skoro w niższych górach tyle piękna co na Twoich zdjęciach można znaleźć ... 26 w pięknym świetle, 27 prawie dziewicze ...
bardziej ciągnie mnie w lesiste Beskidy niż w Tatry
#36 (Paweł Chocha)
Napisano 26 lutego 2015 - 12:08
Vulpes - znowu bardzo pozytywnie zaskakujesz. Przedstawiasz zimę od najlepszej strony Piękne serie. Najbardziej wpadły mi w oko zdjęcia 20, 24 i 27. Ale pozostałe im nie ustępują klasą i jakością
#37 (Marek Skruch)
Napisano 28 lutego 2015 - 12:00
@emwi, @Animus, miło mi, że zdjęcia moje tak wytrawnym pejzażystom podobają się.
Tym razem będą trochę cieplejsze kolorki.
29
30
31
Użytkownik Vulpes edytował ten post 28 lutego 2015 - 12:03
#38 (Piotrek)
Napisano 28 lutego 2015 - 14:35
@Vulpes piękne zdjęcia i te bez i te z ciepleszymi kolorkami Już zaczynam tęsknić za śnieżnym puchem. Super.
#39 (Paweł Chocha)
Napisano 06 marca 2015 - 19:37
Vulpes - Jeśli ja jestem wytrawnym pejzażystą, to Ty Jesteś co najmniej pejzażowym celebrytą Twoje fotografie 29-31 są w mojej opinii wytrawnego pejzażysty doskonałe, znakomite, perfekcyjne i niezwykle przyjemne w odbiorze:) Dobra robota.
#40 (Andrzej Bulandra)
Napisano 06 marca 2015 - 22:48
@Vulpes, fantastyczne zdjęcia, najbardziej mi się podobają 24. i 30.
Canon 7DII + 100/2.8L + 100-400L II
ambulandra.fotoprzyroda.pl