Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Stracone ujęcia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1171 odpowiedzi w tym temacie

#201 slawoj (Sławek Wojtczak)

slawoj

Napisano 15 lutego 2010 - 16:50

nie jestem pewien, ale słyszałem, że się spotyka :-) A w okolicach Jastrowie to na pewno :-)

#202 PatrykGala

PatrykGala

Napisano 15 lutego 2010 - 16:53

slawek, ostatnio słyszałem o puchaczu nawet (Kujan) ;-) ale o jeleniu nawet nie pomyślałem ;-) Może wspólne polowanko latem, do Jastrowia mam 11km.
Patryk, Pozdrawiam

#203 Saint (Jakub Szymkowiak)

Saint

Napisano 15 lutego 2010 - 17:12

To nie jest jeleń.
Łopatacz to inaczej samiec łosia, albo daniela.
Myślę, że wiesz jak wygląda łoś, stąd - to jest daniel. ;-)

jakubszymkowiak.wordpress.com

Nikon D200 + Nikon D7200 + Nikkor 18-105 mm + Tamron 24-70 mm + Tamron 150-600 mm

#204 PatrykGala

PatrykGala

Napisano 15 lutego 2010 - 17:20

A ja sądziłem że to jeleń szlachetny, dzięki za poprawkę ;-) Ach ile ja jeszcze muszę się nauczyć ;-) Porównuję teraz zdjęcia i widać zasadniczą różnicę, ale to nie zmienia faktu że zwierz piękny :-)
Patryk, Pozdrawiam

#205 namsok

namsok

Napisano 16 lutego 2010 - 16:54

nie pytajcie czemu jest pół dzięcioła
106
Dołączona grafika

#206 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 16 lutego 2010 - 17:24

namsok, - hm... moznaby uznac ta fote za bardzo dobry pomysl.
niekoniecznie jako zepsuta.
<p>R5+Sigma 500/4 Sport, RP+24-105 IS STMhttps://www.facebook....swiat.zdjecia/

#207 1507

1507

Napisano 18 lutego 2010 - 23:19

namsok, ja spytam: czemu jest pół dzięcioła :mrgreen: :?:

#208 niemek

niemek

Napisano 19 lutego 2010 - 07:30

Chciałem zwrócić uwagę że zdjęcia namsoka to idealny kadr jak to nazywam okładkowy. Także to czysty profesjonalizm - komponowanie kadru z uwzglednieniem jego późniejszego komercyjnego wykorzystania. Przyznaj się co będziesz publikował. :mrgreen:

Krzysztof Niemczewski C7D, C 100-300 4.5-5.6 USM, C 400 5.6L,

#209 Gutek

Gutek

Napisano 19 lutego 2010 - 17:41

niemek, Całkowicie popieram Twoje zdanie.

#210 namsok

namsok

Napisano 19 lutego 2010 - 19:59

niemek, 1507, z okazji 100-go postu przyznam się.Druga połowa nie nadaje się do publikacji :mrgreen:

#211 kucharzewski (Piotr Kucharzewski)

kucharzewski

Napisano 25 lutego 2010 - 12:22

wieczorkiem jak zasiądę do maszyny też pokażę świadectwa mojej nieudolności i ignoranckiego często podejścia do tematu. Cieszę się że taki dział powstał bo dowodzi że nie tylko ja mam takie problemy (w tamtym tygodniu jechałem samochodem do czatowni, na drzewie obok drogi siedzi myszak na wysokości 2 m, pięknie doświetlony, z czystym dojściem. Zatrzymałem się, wycelowałem, pierwszy opór spustu i w wizjerze NO CARD - nie wyjąłem z czytnika, a pozostałe grzały się w domy w drugim plecaku, myślałem że siebie zbiczuję na miejscu), Ptak pięknie rozłożył skrzydła i i lotem tuż nad ziemią miękko odpłynął w siną dal...

#212 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 25 lutego 2010 - 12:37

kucharzewski, - hiehie :D ubawilem sie , przepraszam :P
swiat sie nie konczy jutro;> przynajamniej nic na to nie wskazuje wiec jeszcze takich ujec narobisz pelno!
Stary przeciez tez az taki nie jestes:P, wiele lat z aparatem w reku jeszcze przed Toba :P

#213 ZbyszekAl

ZbyszekAl
  • Użytkownik
  • 108 postów

Napisano 25 lutego 2010 - 13:53

na wszelki wypadek wlacz bufor zawsze ujecie wejdzie bez karty
www.zbigniewmacko.pl
www.zbigniewmacko.pl/#/warsztatyfotograficzne - warsztaty fotograficzne
tel. 889354741

#214 krzych

krzych

Napisano 25 lutego 2010 - 19:36

Ja kiedyś jeszcze za czasów analoga pogoniłem kilkanaście km po Puszczy na żubry. Na miejscu okazało się że zapomniałem baterii do aparatu - mogłem nim co najwyżej rzucić w żubra :-x kucharzewski, głowa do góry, nie jesteś jedyny... ;-)

#215 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 25 lutego 2010 - 20:12

krzych, - hehe przepraszsam ale rozbawiaja mnie na maxa takie sytuacje :D
a najlepsze:

mogłem nim co najwyżej rzucić w żubra

:D

#216 chemik (Krzysztof Krahel)

chemik

Napisano 25 lutego 2010 - 20:44

kucharzewski, nie ci jednego się zdarzyło zostawić kartę w domu ;-)
http://chemik12.blogspot.com/
http://krahel.cba.pl/

Canon 40D + C 50/1.8 ,C 400/5.6, T 17-50/2,8

#217 kucharzewski (Piotr Kucharzewski)

kucharzewski

Napisano 25 lutego 2010 - 20:59

:) eeee chłopaki dobrze się zdrowo pośmiać, wtedy sam po tej akcji do siebie w samochodzie się śmiałem - że się wybrał co prawda tylko zostawić mięcho pod budą ale na wszelki wypadek wziął aparat jakby coś po drodze wyskoczyło, no i wyskoczyło... :mrgreen:
Krzych ale mnie ubawiłeś :mrgreen: ja bym chyba tam usiadł na środku i ryczał ze śmiechu.
A na marginesie to ostatnio jakoś ciągle pod prąd, 2 tygodnie codziennie jeździłem, karmiłem, pieściłem, za każdym razem jak się pojawiałem to 4-6 kruków przed budą - jak przyszło do zasiadki w sobotę to zero, nawet sroki od 5 rano do 12, tyle że sobie poleżałem i posłuchałem jak sobie latają w zalotach nad budą.
Tylko coraz trudniej jest mi wytłumaczyć żonce dlaczego ciągle nie wracam ze zdjęciem, już nie raz słyszałem - ,,ja nie wiem gdzie ty w końcu jeździsz, czy aby na pewno na zdjęcia?" :mrgreen:

#218 Norbius

Norbius
  • Użytkownik
  • 2 121 postów

Napisano 25 lutego 2010 - 21:01

Wiesz....ja raz pojechałem do kumpla z Warszawy do Tych aby zrobić sesję akwarium i towarów. 2lampy studyjne, kable, statywy - w sumie 2plecaki i duży pokrowiec. Na miejscu okazało się, że zapomniałem kostki do podpięcia kabli pc między lampami a aparatem :-)

Na szczęście zadzwoniłem do kumpla w Wawie który nadał przesyłkę konduktorską i jeszcze tego dnia kostkę odebraliśmy na stacji w Tychach :mrgreen:

#219 kucharzewski (Piotr Kucharzewski)

kucharzewski

Napisano 25 lutego 2010 - 21:12

Norbius, :mrgreen: tyle sprzętu napakowałeś a mała kosteczka by ci rozbroiła akcję, chciałem coś pokazać ale imageshack strajkuje.

#220 Norbius

Norbius
  • Użytkownik
  • 2 121 postów

Napisano 25 lutego 2010 - 21:17

Od tamtej pory nauczony doświadczeniem zawsze pakuję się z listą z której odhaczam rzeczy które już spakowałem ;-)...a listę weryfikuję przez 2dni aby czegoś nie przeoczyć.