Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Zdjęcie

Styczeń 2010

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1057 odpowiedzi w tym temacie

#481 widz

widz

Napisano 17 stycznia 2010 - 20:23

widz, woda w stawach w stanie ciekłym?

Niestety nie ,wszystko zamarznięte.To Barycz ;-)

#482 slawoj (Sławek Wojtczak)

slawoj

Napisano 17 stycznia 2010 - 20:26

Marcin19022, gratuluje białego daniela :-)

#483 pol

pol

Napisano 17 stycznia 2010 - 20:31

419
Dołączona grafika

420
Dołączona grafika

#484 slawoj (Sławek Wojtczak)

slawoj

Napisano 17 stycznia 2010 - 20:36

419 to samica kosa? Bo dzisiaj chyba ją widziałem
420 bardzo ładne, moim zdaniem znalazła by miejsce gdzie indziej ;-)

#485 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 17 stycznia 2010 - 20:49

pol, - dokladnie, pan kos do tematycznych sie nadaje jak kurdeniewiemco ;)
<p>R5+Sigma 500/4 Sport, RP+24-105 IS STMhttps://www.facebook....swiat.zdjecia/

#486 pol

pol

Napisano 17 stycznia 2010 - 21:03

slawek, kurdeniewiemco, fajnie że się podoba, OK

421
Dołączona grafika

#487 maciejowy (Maciej Smolarczyk)

maciejowy

Napisano 17 stycznia 2010 - 21:14

witajcie. dzis nadeszla moja kolej w Lisiej Norze. Zaczelo sie od machania szufla: UBI, Logielka, jest juz gdzie zaparkowac auto na poboczu. Drugi raz machalem szufla przed patolem by ukryc miecho. Poczatek byl szybki, bo juz po 10 minutach siedzial myszak. Ale ze byla 7.20 wiec tylko popatrzylem. I tak bezruch do 9.00. Wialo straszliwie i stwierdzilem, ze pewnie przysypalo mieso. Wylazlem z budy ploszac dwa myszki i stwierdzilem, ze nawet po moich sladach nie ma juz miejsca - wszystko przysypane gruba warstwa sniegu. Korzystajac z zabranej ze soba szufli szybko usypalem wal ochronny ze sniegu, by juz mi nie zaspywalo zarla, odkopalem miecho spod grubej warstwy sniegu i po tych przygotowaniach wlazlem z powrotem do budy. Cisza, nudy, i tylko UBI wkurzal sms'ami, ze on mial myszaki a u mnie cisza. Ledwo odpisalem narzekajac na bezruch a zjawily sie kurki. 3 sztuki. cisnienie poszlo w gore ale zachowalem spokoj. Podlatywaly dwa razy by sprawdzic teren. A jak rzucily sie do zarcia, to juz nic nie bylo ich w stanie przeploszyc. I wtedy sie zaczelo: w sumie 6 krukow, kilka wron, dwa myszaki, ok 15 srok. istny kosmos. juz teraz wiem, ze zle rozlozylem mieso, bo mi wszystkie ptaszory zaslanialy siebie nawzajem. to musze poprawic za tydzien. myszaki nie walczyly ze soba, za to byly podszczypywane przez kruki, wiec suma sumarum wyrwaly co swoje i odlecialy.... na nasza bude. I mniej wiecej przez godzine mialem 6 krukow przed cztownia i dwa myszaki na jej dachu :-). Potem z boku wylazil lis, ale dostal po glowie od krukow i jedynie piszczal. Ptaszory zezarly wszystko: pluca, zeberka, zepsuta lopatke i kilo ogonow wieprzowych. tyle ze miecho wywlokly z dolkow i niestety widac je na kadrach. Generalnie mialem dzis wszystko, nawet momentami za duzo, bo ciezko bylo o dobry, czysty kadr.... wszystko oprocz slonca :-(, to bylo w odwrocie. Do tego wiatr psul wiele. Ale za to przezycia i doswiadczenia na kolejna sesje bezcenne :-)

422.
Dołączona grafika

423.
Dołączona grafika

424.
Dołączona grafika

425.
Dołączona grafika

UBI, Logielka, dzieki za wsparcie :-)
nikon d90 + nikkor 18-105 VR II + nikkor 70-300 VR II + sigma 150-500 APO DG HSM OS + 10 mm f/2.8 EX DC FISHEYE HSM
http://msmolarc.republika.pl

#488 Logiełka (Piotr)

Logiełka

Napisano 17 stycznia 2010 - 21:19

maciejowy, cieszę się że wreszcie Ci ptaszki dopisały ;-) Następnym razem będzie i słońce. Po zdjęciach widać, że się działo.

Pozdro

#489 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 17 stycznia 2010 - 21:21

maciejowy, - 425 to jzu jest przegiecie :D:D:D:D
przeciez on uriwe mu ogon! myszak wbil sie w snieg dziobem zeby kruk go nie wyrwal od miecha :D
<p>R5+Sigma 500/4 Sport, RP+24-105 IS STMhttps://www.facebook....swiat.zdjecia/

#490 Drojac (Jacek)

Drojac

Napisano 17 stycznia 2010 - 21:28

maciejowy, no i zacznie Ci się problem ;-) naturalnie z krukami. ja powiem szczerze, mam już dość. opędzić się nie mogę, jak już się rozgoszczą to nikogo nie dopuszczą, tylko dwa myszaki (Mała i Łobuz) dają sobie z nimi radę. reszta wymięka. przestają przylatywać nawet wrony i sroki :-/ dziś jak zbliżyły się sarny i jeleń to momentalnie wisiały im nad grzbietami. bandziory i tyle, aczkolwiek ich zachowania są genialne ale to na inną opowieść, wątek i budę :mrgreen: w każdym razie mus zmienić strategię :-P poza tym wiało dziś pewnie tak jak u Ciebie a może i bardziej do morza bliżej :D no i słońce raczyło się pojawić na 10 minut :-| w każdym razie nie ciesz się tak bardzo że kruki przylatują ale szarpanko za skrzydła to bajka którą można oglądać w nieskończoność :)

426
Dołączona grafika

427
Dołączona grafika

428
Dołączona grafika

429
Dołączona grafika

430
Dołączona grafika

431
Dołączona grafika

432
Dołączona grafika

433
Dołączona grafika
tyrać chłopaki, tyrać ! :mrgreen:

434
Dołączona grafika

435
Dołączona grafika
poddaję się !!!

#491 maciejowy (Maciej Smolarczyk)

maciejowy

Napisano 17 stycznia 2010 - 21:31

Drojac, piekne, przepiekne !!! sarny, jelenie, kruki... a 430 IDEALNE. do tematycznych. Ja mam w sumie pierwsze sensowne czatowanie wiec po przejrzeniu prawie 1200 pstrykow widze, gdzie sa pierwsze bledy i co bede musial na pewno poprawic.
nikon d90 + nikkor 18-105 VR II + nikkor 70-300 VR II + sigma 150-500 APO DG HSM OS + 10 mm f/2.8 EX DC FISHEYE HSM
http://msmolarc.republika.pl

#492 pol

pol

Napisano 17 stycznia 2010 - 21:32

Drojac, super, najbardziej 432
żeby nie był za wysoki poziom dorzucę coś od siebie

436
Dołączona grafika

#493 Logiełka (Piotr)

Logiełka

Napisano 17 stycznia 2010 - 21:33

Drojac, pysio sarenki z 427 tylko całować. Reszta też fajna natomiast 435 żeby nie te żeberka byłoby super - choć i tak bardzo mi się podoba.

#494 slawoj (Sławek Wojtczak)

slawoj

Napisano 17 stycznia 2010 - 21:33

Drojac. bardzo dobre zdjęcia, dziwi mnie ten rozostrzony pasek na dole zdjęć.

#495 niemar

niemar

Napisano 17 stycznia 2010 - 21:34

Drojac, jak zawsze kapitalnie !

Canon 5DIV, 6DII, 7DII, 50D, 40D, EF 17-40L, EF 400/5.6L, EF 70-200/4L, EF 24-70L, 85/1.8, YH324C.

#496 Drojac (Jacek)

Drojac

Napisano 17 stycznia 2010 - 21:35

maciejowy, no właśnie z tymi błędami jest tak, że jedne się eliminuje a w ich miejscu pojawiają się kolejne itd itd ... powoli dochodzę do wniosku, że nie da się wszystkich wyeliminować - natura jest nieprzewidywalna, krótko mówiąc trzeba liczyć na łut szczęścia też. zresztą ma to też swoje dobre strony, każdy błąd zmusza nas do tego, żeby znów pójść posiedzieć i go poprawić :mrgreen:

#497 Logiełka (Piotr)

Logiełka

Napisano 17 stycznia 2010 - 21:35

pol, łobuziaku nie narzekaj jest O.K. tylko numerek popraw.

#498 Tomek_K

Tomek_K
  • Użytkownik
  • 3 087 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 21:37

maciejowy ile czekałeś aż kruki sie na dobre oswoją z miejscem??Genialnie uchwycony moment szarpania za ogon.Dzisiaj na chwilę tylko pojawił się kruk.Wczoraj natomiast ich nie brakowało a mimo to nie mam dobrej foty.Dałem im czas a i tak były nieufne.Hmmm, i tak było lepiej bo dzięki różnym smakołykom pojawiły się w większej ilości ,ale i tak mam niedosyt.

Drojac jeśli chodzi o Twoje foty to jesteś dla mnie mistrzem.Nie dość ,że jakość to jeszcze jakie kadry.

#499 Drojac (Jacek)

Drojac

Napisano 17 stycznia 2010 - 21:37

bardzo dobre zdjęcia, dziwi mnie ten rozostrzony pasek na dole zdjęć.

a mianowicie ... ?

#500 pol

pol

Napisano 17 stycznia 2010 - 21:38

pol, łobuziaku nie narzekaj jest O.K. tylko numerek popraw.

Drojac, robi super zdjęcia i chciałem się podpiąć :mrgreen:
poprawione