Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Styczeń 2010

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1057 odpowiedzi w tym temacie

#621 UDILEK (Jarek)

UDILEK
  • Użytkownik
  • 1 732 postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 19:38

UDILEK, - masz jeszcze duzo do zrobienia

Wiem, wiem tak tylko sobie żartuję. Słońca nie widziałem już chyba z miesiąc :-( . Jak w końcu zaświeci to może da się coś więcej wycisnąć z tematu niż takie tylko:

516.
Dołączona grafika

PENTAX K10D, K-5, SIGMA 50-500 mm f/4-6.3 DG EX APO RF + PENTAX MACRO 100mm/2,8 i TROCHĘ ZABAWEK NA M42. NOKIA N8 :-) MOJE VIDEO

#622 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 21 stycznia 2010 - 19:40

bo momenty masz naprawde rzadkie....szkoda zeby sie zakonczylo na braku swiatla..
no ale wierze ze wkoncu i u Ciebie zaswieci :D
Madruje sie jakbym takich fot natrzaskal z tysiac ;)
<p>R5+Sigma 500/4 Sport, RP+24-105 IS STMhttps://www.facebook....swiat.zdjecia/

#623 Tomek_K

Tomek_K
  • Użytkownik
  • 3 087 postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 20:40

UDILEK może uda Ci się trafić moment polowania??Domyślam się ,że nie będzie to łatwe ,ale troche słońca lepsze czasy i kto wie??

#624 UDILEK (Jarek)

UDILEK
  • Użytkownik
  • 1 732 postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 20:49

UDILEK może uda Ci się trafić moment polowania??

Trafić z ostrością w atakującego krogulca to jak trafić w lotto . No ale przecież w lotto ludzie wygrywają :lol: . Jak słońce zaświeci to spróbuję sił, mój ptasi rozbójnik poluje dośc regularnie rano około 9-10 i po południu 13-14.

PENTAX K10D, K-5, SIGMA 50-500 mm f/4-6.3 DG EX APO RF + PENTAX MACRO 100mm/2,8 i TROCHĘ ZABAWEK NA M42. NOKIA N8 :-) MOJE VIDEO

#625 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 21 stycznia 2010 - 20:58

UDILEK, - ja widzialem tylko raz jak polowal, i ledwo wzrokiem nadarzylem za nim a co dopiero z AF :D, to jest wyzwanie jak jerzyki:D
<p>R5+Sigma 500/4 Sport, RP+24-105 IS STMhttps://www.facebook....swiat.zdjecia/

#626 Tomek_K

Tomek_K
  • Użytkownik
  • 3 087 postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 21:01

Jak masz możliwość obserwowania i wyłapania momentu kiedy zrywa się do startu to może ustawić ostrość i serią go :mrgreen:

#627 1507

1507

Napisano 21 stycznia 2010 - 21:03

UDILEK, super, a to że ofiara w dołku leży to przypadek?
Tikoś, Dobrze że emota na końcu wypowiedzi dodałeś bo już myślałem że ty na poważnie ;-)

kurdeniewiemco napisał/a:
UDILEK, - ja widzialem tylko raz jak polowal, i ledwo wzrokiem nadarzylem za nim a co dopiero z AF :D, to jest wyzwanie jak jerzyki:D

to wyzwanie to kwestia fartu, lub stosowania fotopułapki

#628 UDILEK (Jarek)

UDILEK
  • Użytkownik
  • 1 732 postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 21:04

kurdeniewiemco, No i postawiliście mi nowe wyzwanie a ja już zaczynałem się nudzić z moimi krogulcami. :mrgreen: :mrgreen:

1507, to moje ślady czyli zupełny przypadek. Jedyna moja ingerencja w scenę to ustawiony stary pieniek(dla lepszej perspektywy), na którym rok temu na wiosnę wcinał dzwońca a teraz nie chce z niego skorzystać.

Tikoś, skubaniec tak podlatuje żeby go dzwońce nie widziały a co dopiero ja. Jak nie trafi to siada gdzieś blisko i chyba "analizuje" powód nieudanej akcji by oddalić się gdzieś dalej.

#629 Tomek_K

Tomek_K
  • Użytkownik
  • 3 087 postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 21:10

No i postawiliście mi nowe wyzwanie a ja już zaczynałem się nudzić z moimi krogulcami. :mrgreen: :mrgreen:

Trzymam kciuki.A na jakiś palik nie chce usiąść??Może spróbuj jakąś scenę zaaranżować.

#630 1507

1507

Napisano 21 stycznia 2010 - 21:12

UDILEK, popróbować warto, ale trzeba często

517 Jackie Chan
Dołączona grafika

#631 WildRoses

WildRoses

Napisano 21 stycznia 2010 - 21:38

nieee, no panowie, widzę, że największe zainteresowanie wzbudzają ptaki-zabójcy, i dziwić się potem ludziom, że każdy film czy gra musi być z dużą iloscią walk i krwi :mrgreen:
Nie lepiej skupić się na kwiatkach czy motylkach? :mrgreen:

A serio fajne zdjęcia tego krogulca, zwłaszcza 515, tylko musnąć lekko światłem i byłoby naprawdę niezłe.
1507, był już na forum kung-fu-wiewiór, teraz karate-myszak ;-)
Nikon i klamoty

#632 miszak

miszak

Napisano 22 stycznia 2010 - 00:03

Mikoauk, pewnie nie będzie się czym zachwycać bo między krzakami są odległości rzędu do 10 m pewnie. W krzakach leżą zwały śniegu a więc jak się schowam to jestem ciut za wysoko a śnieg za bażantem idzie też do góry i wygląda jakbym był jeszcze wyżej. No i nie wszędzie mam dostęp i jak kurczak przeskoczy przez płot to po zabawie. A poza tym, ja bym wolał żubra spotkać - gratki. Udilek, zazdroszczę. To najlepsze (515) wstawiłbym do tematycznych. 1507 coś Ty ostatnio strasznie brutalny jesteś ;-)
Sprawdziłem co tam jeszcze napstrykałem i jeżeli czujecie głód to trochę drobiu jeszcze pokażę.

Prawie w jaskini:
518
Dołączona grafika

Chyba mnie nie widać pod krzaczkiem?
519
Dołączona grafika

Tu widać jak zasuwa przez głęboki śnieg. Złapać takiego długiego pędzocego strusia pędziwiatra nie jest łatwo ( nie mam AI SERVO )
520
Dołączona grafika

Pod choinką:
521
Dołączona grafika

Kumple:
522
Dołączona grafika

#633 ShedirAchird (Szymon Mic)

ShedirAchird
  • Użytkownik
  • 726 postów

Napisano 22 stycznia 2010 - 00:06

Niemal środek Opola... Wracałem z Bolko i gdy dochodziłem do wiaduktu (pod którym jest kładka - jak kto tam szedł, to wie, jak to wygląda), zerwały się gołębie jedzące okruszki. Gołębie uciekły, został tylko on:

523
Dołączona grafika

Zdziwił mnie jego spokój. Byłem gdzieś około 5 metrów od niego, a on nic sobie z tego nie robił. Dopiero inna osoba przechodząc go spłoszyła.

Czyli... technika "zero czatowni" czasem zaskakuje. :D

C40D | T17-50 F/2.8 | C85 F/1.8 | S150 F/2.8

www.2obiektywy.pl

#634 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 22 stycznia 2010 - 06:32

wczoraj podskoczyłam dowieśćkuraki i nogi , które udało mi się dostać po 1,5 za kilo.Podjeżdzam pod budęi co widzę? Nalatuje młody bielak a za nim stary i zaczynają się przepychanki ... buuuuuuu .. i gdzie tu jest sprawiedliwość ... a ja z rozdziawioną paszczą i reklamóką kurakó w ręku ... mogłam oglądać to tylko z samochodu . :-/

523. takich ostatnio pojawiła się masa, wychdząw stałych miejsach aleco z tego skoro na lejące się bieliki brak czasu

Dołączona grafika

miszak, fajne kogutki , laseczki też były ?

Mikouak coś dawno Cię nie było ,ale jak wrócił to przywalił z grubej rury :-D

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#635 Drojac (Jacek)

Drojac

Napisano 22 stycznia 2010 - 06:37

miszak, no pięknie ! myślę, że co najmniej dwa spokojnie nadają się do tematycznych, mnie osobiście najbardziej podobają się 519 i 522 ;) nadal mam jednak wrażenie, że gdzieś ciut ucieka kontrast, szczególnie jeśli chodzi i tło czyli drzewka. w każdym razie i tak świetna robota.

ShedirAchird, może wziął Cię za gołębia ? :mrgreen: albo tak zurbanizowany, że już nic ;-) mu nie przeszkadza w łowach

Qelka, no wiesz ... śnieg ma przecież inny kolor a u Ciebie wczoraj było podobno słonecznie :mrgreen:

#636 gumarop

gumarop

Napisano 22 stycznia 2010 - 08:11

Z niedzielnego wypadu. Nie za wiele obróbki bo komputer poszedł na gwarancje;( i tylko dzięki uprzejmości zgrałem to zdjęcie ;-)
Ten włochacz (jeżeli to włochacz... ale podobno) zawsze przegrywał pierwszą walkę... przez co z boku przez kilka godzin czekał na swoją kolej do mięska ;-) Tutaj odziwo walke wygrał :mrgreen: i po raz pierwszy inni mogli się oglądać jak on wcina :mrgreen:

524.
Na skrzydełkach!
Dołączona grafika
Canon 50D + 300/2.8
www.dawidmagdon.art.pl
Pociągały mnie nieodparcie swoją lekkością, barwnością, tajemnicami egzystencji. W.P.

#637 pol

pol

Napisano 22 stycznia 2010 - 09:04

miszak, cała seria w super klimacie, najbardziej 519, gratuluję

gumarop, dla mnie super

#638 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 22 stycznia 2010 - 09:07

gumarop, czemu tu to zdjęcie ? Wrzucać do włochaczy :-)

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#639 Mikouak

Mikouak

Napisano 22 stycznia 2010 - 09:34

Mikouak coś dawno Cię nie było

Spoko, spoko, czuwam bezustannie :shifty: Odkąd się zarejestrowałem, jest naprawdę bardzo niewiele dni, kiedy nie zaglądam na forum. W ostatnich miesiącach po prostu ograniczałem się do cieszenia oczu Waszymi fotami. Ach, te drapole :blink:
7D; 10-20; 50/1,8; 55/1,4; 100/2,8; 400/5,6
...:: http://www.jakzobrazka.pl ::...

#640 buteo

buteo

Napisano 22 stycznia 2010 - 10:03

Zdziwił mnie jego spokój. Byłem gdzieś około 5 metrów od niego, a on nic sobie z tego nie robił.

Głodny i zdesperowany pewnie był :-) ;-)

525. "Witaj kolego,chodz poodgarniamy troszkę śniegu,bo się potopimy ..."
Dołączona grafika

526. "stary,bierzesz taki zamach i zamiatasz ..."
Dołączona grafika

527. "kapujesz ?"
Dołączona grafika

528. " jeny,wpadłem,ratuj mnie przyjacielu,tonę! ..."
Dołączona grafika

529. "Aaa idę w cholere, z tobą to nie robota."
Dołączona grafika