Styczeń 2010
(Paweł Wróblewski)
Napisano 01 lutego 2010 - 22:18
ja co chwile stawalem zeby odpoczac, czaasme wolalem sie przebiec niz brodzic w tym sniegu:P
zwierzeta maja teraz lipe...
(Sławek Wojtczak)
Napisano 01 lutego 2010 - 22:38

(Piotr Kucharzewski)
Napisano 01 lutego 2010 - 23:15
ja se wczoraj szedłem skrajem lotniska, w śniegu po kolana, aż nagle wpadłem po klatke piersiową.

A poniżej wstawiam kaczuchę (nie miastowa) z wczoraj, wybrałem sie z synkiem na Łynę do Rusi żeby podkarmił kaczki, zdjęcie pstryknięte w momencie gdy już zaszło słońce, więc światło marnawe.
709
By kucharzewski at 2010-02-01
(Sławek Wojtczak)
Napisano 01 lutego 2010 - 23:26
NA szczęście sprzęt był w plecaku. Tylko go otrzepałem i w drogę.ja se wczoraj szedłem skrajem lotniska, w śniegu po kolana, aż nagle wpadłem po klatke piersiową.
kurczę trzeba uważać ze sprzętem w takich komicznych sytuacjach, ja też miałem takie akcje
w pierwszym momencie adrenalina skacze ale już za moment sam do siebie się człowiek śmieje.
Napisano 02 lutego 2010 - 08:18
ja se wczoraj szedłem skrajem lotniska, w śniegu po kolana, aż nagle wpadłem po klatke piersiową. po prostu był tam dół, który ładnie zaszpachlował i wypełnił śnieg
Miałem wizję takiej sytuacji, kiedy w weekend łaziłem nad Wisłą. Znam te rejony, więc wiedziałem, gdzie można leźć, ale na bardzo długich odcinkach wału przeciwpowodziowego, od zawietrznej, jest tyle śniegu, że wygląda jakby wał był w tym miejscu prawie dwa razy szerszy. Będzie tego warstwa ze 4 metry

(Piotr Kucharzewski)
Napisano 02 lutego 2010 - 10:51
No to jak byś wpadł to z psami by cię trzeba było szukać...albo na wiosnęBędzie tego warstwa ze 4 metry

Napisano 03 lutego 2010 - 11:01
710

p.s.zdjęcie zrobiłem wieczorem w sobotę a że nie mam innego dokumentującego księżyc w pełni wstawiam ten

a ja zapominając o całym świecie nie mogę się doczekać kiedy będę na miejscu. Nagle z letargu wybudza mnie sarna na środku drogi, odbijam w prawo, ABS-y huczą,a ja w duchu krzyczę :"tylko nie to".W ostatnim momencie jakimś cudem sarna odskakuje w lewo i ucieka, skacząc przez ścianę śniegu. Zatrzymałem się na chwilę. Skołatane serca wraca do normy i jadę dalej dziękując Wszystkim Świętym za ten cud.
Leżę już dobre półgodziny, słychać jakieś dźwięki dookoła mojej "czatowni" ale noc jeszcze lecz już z lekko różowym niebem. Jakiś głos mówi Będzie dobrze". A za chwilę inny: "Oby.Już tyle razy miało być".
Bystrookie czaple
711

gwarantują bezpieczeństwo innym ptakom więc dobrze się czują w ich towarzystwie,szczególnie gdy mają młode

712

Chociaż nie dla wszystkich był to sielski dzień
713

714

Ja mogłem zostać fotografem miesiąca ale moją nieudolność można skwitować jednym zdaniem:"Żeby nie aparat to robiłbym piękne zdjęcia"
715

W towarzystwie pięknych kobiet czas szybko mija
716

717

chociaż faceci swoim zachowaniem sprawiali wrażenie zazdrosnych,
718

719

i tak minęło 6 godzin czas wracać do domu. Może bez bajkowych ujęć ale z wielkim zadowoleniem tym razem za przewodnika w drodze powrotnej mam Prawie Wiosenne Słońce. Znowu ostro hamuję.Nie to nie sarna!To widok mojego życia!
720

Dla człowieka, który w swoim życiu widział tylko kilka jeleni to była to magiczna chwila. Dłuższa magiczna chwila...
721

722

(Karolina Myroniuk)
Napisano 03 lutego 2010 - 11:54

722 na pewno nie tu
"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."
Albert Schweitzer (1875 - 1965)
Napisano 03 lutego 2010 - 12:03
714. super sytuacja. Masz więcej ujęć?
Mam nadzieję, że to co trzeba wyląduje w tematycznych

(Tomasz Szyszko)
Napisano 03 lutego 2010 - 12:29
ale piekne kapitalne byki, ja tez chcceeee ;/
Napisano 03 lutego 2010 - 18:19
722 na pewno nie tu
Popieram.Widz gratuluję spotkania,721 jakoś dziwnie wygląda??
(Paweł Wróblewski)
Napisano 03 lutego 2010 - 18:32
kurde jutro jade na caly dzien ich szukac! narobiles mi ochoty na jelenia;>
Napisano 03 lutego 2010 - 21:49

pzdr
strona: www.fotochodziez.pl
Napisano 03 lutego 2010 - 22:08
zapraszam.jest miejsce wolnezabieram się z Tobą w drogę powrotną

proszę.te ujęcia są mocno kadrowane.w skali 1:1 wygląda dobrze ale przy zmniejszeniu efekt trochę uciekawidz714. super sytuacja. Masz więcej ujęć?
723

wpływ na to miało kilka czynników:721 jakoś dziwnie wygląda??
-moje braki w obróbce
-dodatkowo sytuacja była mocno skomplikowana .ponieważ nie chciałem swoim zachowaniem przepłoszyć stada(nawet był taki moment,że chciałem wracać do auta.wiadomo zima kłopoty z pożywieniem a jakiś wariat dla jednego ujęcia może wyrządzić dużą szkodę) robiłem zdjęcia nie wystawiając się na pokaz i prawdopodobnie gałęzie i inne chabazie trochę wpłynęły na ten efekt
-dodatkowo obiektyw sam się trochę zamaskował w śniegu

-było to około godziny 13:00,mocne słońce i jakiś rodzaj mgły/parowania się pojawił
724.

(Piotr)
Napisano 03 lutego 2010 - 22:14
Napisano 03 lutego 2010 - 22:18
wpływ na to miało kilka czynników:
-moje braki w obróbce
-dodatkowo sytuacja była mocno skomplikowana .ponieważ nie chciałem swoim zachowaniem przepłoszyć stada(nawet był taki moment,że chciałem wracać do auta.wiadomo zima kłopoty z pożywieniem a jakiś wariat dla jednego ujęcia może wyrządzić dużą szkodę) robiłem zdjęcia nie wystawiając się na pokaz i prawdopodobnie gałęzie i inne chabazie trochę wpłynęły na ten efekt
-dodatkowo obiektyw sam się trochę zamaskował w śniegu
-było to około godziny 13:00,mocne słońce i jakiś rodzaj mgły/parowania się pojawił
To wszystko tłumaczy,mimo to nieźle sobie poradziłeś i pamiątka ze spotkania jest