Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Myszołów - Buteo buteo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5657 odpowiedzi w tym temacie

#2361 miszak

miszak

Napisano 05 stycznia 2010 - 09:33

no bez przesady, trochę się podrażniłem z jej brakiem skromności ;-)

Uważaj bo obudzisz śpiącego lwa. No cóż trochę jej się należało ;-)

556 - złego słowa nie powiem. Za Logiełką - fajna bródka. Kolory dają ciekawy klimat. Aż chce się oglądać.

#2362 UDILEK (Jarek)

UDILEK
  • Użytkownik
  • 1 732 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 10:29

Uważaj bo obudzisz śpiącego lwa. No cóż trochę jej się należało

Ale przyznajcie, że gdyby nie nasza Qelka to na forum było by dość nudno i nie mam tu na myśli jej twórczości fotograficznej, skądinąd bardzo wysokich lotów.

PENTAX K10D, K-5, SIGMA 50-500 mm f/4-6.3 DG EX APO RF + PENTAX MACRO 100mm/2,8 i TROCHĘ ZABAWEK NA M42. NOKIA N8 :-) MOJE VIDEO

#2363 widz

widz

Napisano 05 stycznia 2010 - 10:33

coraz ciekawsze kadry można zobaczyć w tym dziale.pomału kończy się "rąbanka" i jest poszukiwanie... ;-).gratuluję Wszystkim.a dyskusje są zawsze potrzebne aby nie popaść w marazm ;-)

#2364 fotosc

fotosc

Napisano 05 stycznia 2010 - 11:15

Ale przyznajcie, że gdyby nie nasza Qelka to na forum było by dość nudno i nie mam tu na myśli jej twórczości fotograficznej, skądinąd bardzo wysokich lotów.

zakochales sie ?

548 wymiata , super klimat :)

#2365 1507

1507

Napisano 05 stycznia 2010 - 12:03

zakochales sie ?

548 wymiata , super klimat :)

sylwek dawno cię nie widziałem, focisz coś jeszcze? :beer:

#2366 slawoj (Sławek Wojtczak)

slawoj

Napisano 05 stycznia 2010 - 15:45

557.
Dołączona grafika
558.
Dołączona grafika

#2367 maciejowy (Maciej Smolarczyk)

maciejowy

Napisano 05 stycznia 2010 - 16:05

slawek, niby fajne kadry, ale na 356 dzieje sie cos dziwnego, jakies rozmycia i nieostrosci... chyba ze to przez mikro GO i trafienie AF na czubek dzioba...
nikon d90 + nikkor 18-105 VR II + nikkor 70-300 VR II + sigma 150-500 APO DG HSM OS + 10 mm f/2.8 EX DC FISHEYE HSM
http://msmolarc.republika.pl

#2368 slawoj (Sławek Wojtczak)

slawoj

Napisano 05 stycznia 2010 - 16:08

mogło być to spowodowane przez lekkie poruszenie, bo mam statyw, który chętnie bym o drzewo rozwalił ;-)
Ale pamiętam, że był dość mocny wiatr - może to spowodowało, że pióra się poruszały
559. to zdjęcie też jest trochę mydlane, ale tutaj chyba się przyczyniła mgiełka
Dołączona grafika

#2369 rokus1

rokus1
  • Małomówny
  • 4 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 21:37

560
Dołączona grafika
Myszakowy standard.
pozdrawiam

#2370 Drojac (Jacek)

Drojac

Napisano 05 stycznia 2010 - 21:45

slawek, więc ze statywem pora się rozstać albo poświęcić jakość na rzecz wyższej czułości ;-) w 358 kontrast sobie gdzieś poszedł, mgiełkę musiałbyś mieć dość konkretną żeby zepsuła zdjęcie, nie próbowałeś czasem za mocno odszumiać ?
rokus1, może i standard ale śnieg (bo domyślam się że to białe to on) przypomina bardziej prześcieradło ;-) naturalnie koloru białego. w każdym razie przepalone dość poważnie ale scenka niczego sobie

#2371 1507

1507

Napisano 05 stycznia 2010 - 21:52

slawek, rokus1, od siebie dodam że jeszcze numerację zdjęc położyliście ;-)

#2372 slawoj (Sławek Wojtczak)

slawoj

Napisano 05 stycznia 2010 - 21:52

slawek, więc ze statywem pora się rozstać albo poświęcić jakość na rzecz wyższej czułości ;-) w 358 kontrast sobie gdzieś poszedł, mgiełkę musiałbyś mieć dość konkretną żeby zepsuła zdjęcie, nie próbowałeś czasem za mocno odszumiać ?

A wiesz, że z tą czułością może masz rację? W puszcze mam włączone odszumianie, na kompie nic nie robię. Swego czasu, sam się trochę nad tym zastanawiałem, ale jakoś zaprzestałem.
Mgiełka była tylko na ostatnim.

slawek, rokus1, od siebie dodam że jeszcze numerację zdjęc położyliście ;-)

Ach..
Z mojej strony już poprawione. Przepraszam za zamieszanie.

#2373 Drojac (Jacek)

Drojac

Napisano 05 stycznia 2010 - 21:55

1507, to celowo, żeby nie było że zdjęć myszaków więcej niż sikor, nie ujmując tym ostatnim absolutnie niczego ;-)

slawek, uuuuuuu, Kolego. wyłączyć natychmiast. domyślam się, że nie celowo (z lenistwa) tylko przypadkiem ? :mrgreen: a tak poważnie, to ostrość poszła chyba na wrzos na pierwszym planie. w każdym razie do poprawki ;-)

#2374 slawoj (Sławek Wojtczak)

slawoj

Napisano 05 stycznia 2010 - 21:57

w każdym razie do poprawki ;-)

Oczywiście ;-)
To dopiero moja szósta sesja z myszakami ;-)

#2375 1507

1507

Napisano 05 stycznia 2010 - 22:03

561 Ja niestety znów portretowo
Dołączona grafika

#2376 rokus1

rokus1
  • Małomówny
  • 4 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 22:09

Juz poprawine,racja troche sie przepalil snieg, ciezkie warunki byly moze jutro wiecej szczesia dopisze.
pozdrawiam

#2377 miszak

miszak

Napisano 06 stycznia 2010 - 13:07

Jakoś tak po ostatnich dyskusjach osłabła dynamika myszakowego wątku. Może spróbuję trącić temat nieco z innej strony. Ciekawe zachowania, charaktery i charakterki naszych przyjaciół można łatwo rozpoznać. Padają pytania jak rozpoznać płeć myszołowa? Ja rozpoznaję na pierwszy rzut oka pięć ptaków i wśród nich jest jedna pewna samica. Chociaż z naukowego punktu widzenia nie można tego stwierdzić to ja swoje wiem ;-) Ona zawsze zachowuje się inaczej. Powiecie, że to nie oznacza płci pięknej. Macie rację ale ona akurat zachowuje się inaczej od pozostałych i do tego podobnie do kobiet gatunku ludzkiego. Na przykład kiedy inne ptaki siadały tyłem do ostrego słońca ona usiadła przodem i do tego prężyła się w stronę słońca. Normalnie się opalała. Moje myszaki się na razie nie biją. Ale jak jadły z „jednej michy” to ona po prostu odeszła na bok pomimo, że nikt jej wstrętów nie robił. Chyba się obraziła na niewychowanych kumpli. Jedyna po posiłku czyści dziób na pieńkach. Mało tego czyściła też pazury. No i jak już siada na patola to nie tak jak pozostałe tylko albo się pręży i prezentuje swoje wdzięki….
562
Dołączona grafika
Albo ubiera się w suknię…
563
Dołączona grafika
Lub ewentualnie zakłada płaszcz… (inny patol inny dzień)
564
Dołączona grafika

Co Wy na to: “Laska czy nie – oto jest pytanie?” ;-)

#2378 kocoor

kocoor

Napisano 06 stycznia 2010 - 13:18

miszak, hihi :mrgreen: jeszcze jakby "biżuterię" było widać to laska bez dwóch zdań.
notoryczny brak czasu

#2379 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 06 stycznia 2010 - 16:01

1507- kadr świetnie zaplanowany, omieszczenie badyla w kadrze oraz myszaka, pierwsza klasa.
miszak- pięknie się wstrzeliłeś z tymi fotami, 562 i 563 bomba, światło i ostrość na +5

#2380 buteo

buteo

Napisano 07 stycznia 2010 - 11:58

564 mi się podoba za tę chlodną tonację, jakoś bardziej mi to pasuje niż w mocnym świetle.

565.
Dołączona grafika

566.
Dołączona grafika

567.
Dołączona grafika