@Pele - dzięki za miłe słowo. Twoje kadry są rewelacyjne i brawo za wykorzystanie możliwości Tamponika 150-600.
Fota 1943 - Ekstra. barwa, ostrość, akcja - super.
Napisano 20 listopada 2017 - 21:36
1938 pięknie Ci zaświeciło. Gratki.
Napisano 21 listopada 2017 - 10:04
@Pele taki "spam" jest tutaj mile widziany. Świetne! I opis, i zdjęcia.
Napisano 21 listopada 2017 - 11:44
@Raftik Dziękuję jeszcze raz Rafale, dałeś mi naprawdę mocnego pozytywnego kopa ... ! Dzięki !
@Pele, ale wiesz, że jesteś kochany.
haha to najlepiej wie moja żona
@dawko Dzięki, Słońce pomału zaczęło zachodzić i wpadało w delikatną boczną kontrę.
@Vulpes Cieszę się Marku, że się podoba. Tak jak już wyżej pisałem takie pozytywne komentarze dają bardzo wiele i utwierdzają w przekonaniu, że człowiek idzie we właściwym kierunku.
Napisano 24 listopada 2017 - 21:10
Napisano 25 listopada 2017 - 15:16
Napisano 25 listopada 2017 - 20:35
Napisano 25 listopada 2017 - 22:09
Dzięki, ostatnie mi się bardzo podoba Co wyciągałeś w PS'ie ? Jeśli to nie tajemnica. Ja niestety będę się mordował ze zbyt bliskim tłem. Podczas ziemnych akcji może być kiepsko.
1948.
Napisano 25 listopada 2017 - 22:27
Co wyciągałeś w PS'ie ?
Głowa lekko wyskoczyła poza GO. Zamiast wyostrzać nałożyłem na głowę warstwę z podobnego kadru gdzie głowa była ostra. Rzadko coś takiego robię [może 2 raz] ale kadr mi się spodobał to postanowiłem poprawić
Lotnik fajny, masz jakiś patyk wbity dalej żeby fotografować naloty z tego patyka na ziemię ? Bo ja tylko w ten sposób coś w locie mogę uchwycić. Jak siedzi na drzewie to obserwuję przez wizjer a jak zlatuje to strzelam. Ogólnie to wyglądają na pozornie wolne ale są dość szybkie
Ja niestety będę się mordował ze zbyt bliskim tłem.
U mnie też szału nie ma, tym bardziej, że obiektyw ciemny. FF trochę ratuje na szczęście.
Dzięki
Napisano 25 listopada 2017 - 22:47
O widzisz to ja takich tricków nie ogarniam jak i również samego PS'a, muszę się podszkolić Mam badyla jakieś 50m od budy z lewej strony i drugiego z prawej jakieś 25m, ale póki co rzadko z ich korzystają. Na 1946 i 1948 startowały z ziemi. Najlepiej jakby siadł na patyku gdzieś dalej, wtedy jest łatwo go złapać i trzymać już do końca aż zapełnisz bufor (w D4 chyba ciężko). Dzisiaj miałem fajne naloty z drzew na prost budy, ale zaparowała mi soczewka i straciłem ok 1h, a szkoda bo warunki były przyzwoite i światło jeszcze dość miękkie. Niby sprawdzałem pozycję Słońca na SunCalc jak już wybrałem miejsce pod czatownię, ale niestety jakoś za szybko mi wchodzi boczne światełko Coś musiałem spaprać.
Napisano 25 listopada 2017 - 22:56
Dzisiaj miałem fajne naloty z drzew na prost budy, ale zaparowała mi soczewka i straciłem ok 1h, a szkoda bo warunki były przyzwoite i światło jeszcze dość miękkie.
Mam to samo, jak jest ładna pogoda i różnica temperatur to na godzinę [sprawdzałem kilka razy, zawsze różna godzina] mam zaparowaną soczewkę.
Ja przez to straciłem stado 15 dzików w pięknym, porannym słońcu. Ciekawią mnie te opaski przeciw parowaniu, hmmm
O widzisz to ja takich tricków nie ogarniam jak i również samego PS'a, muszę się podszkolić
Nie trzeba ogarniać, ja bym wolał takich rzeczy nie robić ale...raz się żyje
Najlepiej jakby siadł na patyku gdzieś dalej, wtedy jest łatwo go złapać i trzymać już do końca aż zapełnisz bufor (w D4 chyba ciężko)
Tak robię właśnie i się to sprawdza.
Napisano 26 listopada 2017 - 10:11
Napisano 01 grudnia 2017 - 22:08
@Pele Super w locie
Choćby coś takiego https://www.kadamsph...-lens-p-85.html Są i takie za 500zł ale...czy to działa ? A jeśli już to na ile ? Pojęcia nie mam.
Gratuluję pierwszego myszaka, ja też zacząłem w tym roku więc znam to uczucie. Fotki ładne, jedynie bym trochę żółci i kontrastu ściągnął.
1952.
Napisano 02 grudnia 2017 - 18:40
1953.
D5
Napisano 03 grudnia 2017 - 13:35
Wszyscy bez wyjątku wymiatacie Brawo Panowie !!!
Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|
Myszołów i słonina |
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych