Widzę że myszaki rozkręcają się na dobre mimo braku światła . Brawa dla wszystkich
1955
1956
1957
Napisano 06 grudnia 2017 - 23:55
Widzę że myszaki rozkręcają się na dobre mimo braku światła . Brawa dla wszystkich
1955
1956
1957
Napisano 08 grudnia 2017 - 18:54
@Nieznany Jak ma tylko taką możliwość to praktycznie zawsze. Po prostu nie trzeba do tego dopuścić. W sumie kładę indyki po 25-30kg a więc nie ma fizycznie takiej możliwości ale latem gdy wykładam korpusy szpiluję. Pozdrówki.
1959.
Użytkownik FotoDam edytował ten post 08 grudnia 2017 - 18:55
Napisano 12 grudnia 2017 - 23:10
Piękne kadr prezentujecie Panowie
1963.
Napisano 13 grudnia 2017 - 18:27
Wielkie gratulacje dla poprzedników za lotników.
1964
Napisano 18 grudnia 2017 - 12:57
Napisano 18 grudnia 2017 - 21:11
Napisano 19 grudnia 2017 - 09:22
To prawda... wow jakie piękne te Wasze ptaki!!! Super, gratulacje!
Napisano 19 grudnia 2017 - 09:57
A zapytam tych co nęcą myszaki: skąd bierzecie te kurczaki, indyki i inną padlinę. W normalnym sklepie drób jest dość drogi no chyba, że trzeba zainwestować w takie foty tak jak np. w obiektyw.
Cytowanie selektywne
Odpowiedz
Cytuj
Z ferm drobiu tego dziennie pada tam dziesiątki.
Napisano 19 grudnia 2017 - 10:26
hm... i rzucasz na pole takiego martwego kurczaka po prostu? czy go dzielisz na części? czysta ciekawość
Napisano 19 grudnia 2017 - 17:22
@Raftik Pierwsze Twoje zdjęcie na którym widzę przepały, może ja coś mam nie tak ale chyba jednak jest ciut zbyt jasno na białasie
Poza tym oczywiście klasa.
Co do mięsa to ja kupuję korpusy w normalnym spożywczym. Trochę wychodzi na to ale szału nie ma bo ogólnie to chyba najtańsze co można tam dostać.
Warto jeszcze przywiązać albo przykryć siatką/kratą bo lisy zabiorą. Ja w tym sezonie przykrywam kratą bo jak kładłem siatkę to dziki i lisy ją rozszarpywały.
1967.
Napisano 19 grudnia 2017 - 18:11
hm... i rzucasz na pole takiego martwego kurczaka po prostu? czy go dzielisz na części? czysta ciekawość
Używam indyków po 20-25kg. Wykopuję dołek bo to kawał bydlęcia tak żeby nie wystawał kładę i tyle.
Napisano 19 grudnia 2017 - 18:12
Aha no i przecinam go maczetą żeby było widać wnętrzności.
Napisano 19 grudnia 2017 - 19:11
Aha no i przecinam go maczetą żeby było widać wnętrzności.
no tak, o tym bym nie pomyślał widać warto bo zdjęcia bombowe
Napisano 19 grudnia 2017 - 21:36
@kacperro Uwierz taki cały rozpołowiony indyk to nie to co porcje kulinarne całkiem inaczej przyciąga szponiaste. Porcji używam tylko latem na błotniaki. Pozdrawiam.
Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|
Myszołów i słonina |
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych