Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Myszołów - Buteo buteo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5657 odpowiedzi w tym temacie

#1961 Guest_lukaszmik_*

Guest_lukaszmik_*

Napisano 10 grudnia 2009 - 22:05

ZbyszekAl, ujęcia przednie.
Po postach kolegi widać, że będzie nam na forum prezentował po kolei wszystkie zdjęcia ze swojej strony, nie można powiedzieć, są one bardzo dobre. Z tym, że ZbyszekAl fotografią przyrodniczą i nie tylko zajmuje się profesjonalnie.
Przy okazji robi niezłą reklamę swoich warsztatów, a każdy myśli, że po nich będzie robił takie ujęcia. Do tego potrzebne są: wiedza, szczęście, czas i odpowiedni SPRZĘT, przede wszystkim.
Zaraz mnie obsmarujecie, ale takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam Wszystkich

#1962 miszak

miszak

Napisano 10 grudnia 2009 - 22:43

extra, ciekawie ubarwiony osobnik, nieco przeszkadza ta różowa rozmyta krecha pod nim

To ślad jaki zostawia Struś Pędziwiatr. Przed chwilą zrobił myk myk i wystraszył myszaka ;-)

Piękne zdjęcie ale podobnie czuję jak lukaszmik. Strasznie mnie rajcowały te foty jak zaglądałem na stronkę Zbyszka ale tutaj już nie tak. Chyba też przeszkadza trochę ten link komercyjny w każdym poście.

Lukaszmik, myślę, że w dziedzinie myszaków po tym sezonie będziesz miał równie piękną galerię.

#1963 buteo

buteo

Napisano 10 grudnia 2009 - 22:55

super. Zawsze to coś innego niż przy porcjach rosołowych,

Ja nie będę pytał ani wnikał jak się znalazł tam ten ptak,bo jest to nieważne dla mnie.
Myślę,że każdy z nas ma szanse na takie ujęcie przy swoich nęciskach w słoneczny dzień ;-) .
Zbyszkowi gratuluję,jest czym oko cieszyć :-)

#1964 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Qelka

• Użytkownik
  • 5 711 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 06:40

święta, świętami, ale tacy marudni się zrobiliście ostatnio że szok : -) obowiązków nie macie czy jak? Choinka przyniesiona? Karp w wannie pływa?

Amatorzy to kupa, bo unieszczęśliwiają myszaki, profesjonaliści to kupa, bo mają wiedzę i sprzęt. I jedne zdjęcia i drugie są be. Ludziska dajcie na luz, każdy robi takie zdjęcia, na jakie go przede wszystkim stać i jak to czuje. Jedyne, czego Zbyszkowi zazdroszczę to czasu, który może w to wszystko włożyć. Tylko to oprócz sprzętu zapewnia zrobienie takich zdjęć, jakie posiada w swojej galerii. A że przy okazji na tym zarabia. Mnie link w podpisie nie razi każdy ma, co lubi. To też promocja siebie. Nie podobało mi się rozsyłanie pw z linkiem ale to już inna bajka.

Teraz już nikt kompletnie nic na forum nie włoży,bo amator to się nie nadaje i wstawia kotlety a profesjonalistom zazdrościmy klatek, czasu i kasy.

A wiecie co? wczoraj przytargałam sobie sarnę .Wiozłam ją 30 km i mam nadzieję, że w niedzielę wstawię tyle kotletów, że nie będziecie nadążać pisać komentarzy :mrgreen:

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#1965 nieudacza (Marcin Perkowski)

nieudacza

Napisano 11 grudnia 2009 - 07:16

ostatnio niedobre rzeczy dzieją się w tym wątku i nie mówię tu o zdjęciach. ludzie bierzcie się do roboty, mrozy idą, czas w teren. robotnicy do fabryk, ptasiarze do bud! :-P

http://marcinperkowski.pl/

Canon 7D + 500/4L IS

#1966 maciejowy (Maciej Smolarczyk)

maciejowy

Napisano 11 grudnia 2009 - 08:42

Qelka, wstawi, wstawi, bo z Logielka postawilismy z poswieceniem pierwsza czat-bude, w tygodniu Piotr ja dokancza i moze juz niedlugasnie uda sie rozpoczac zanecanie. i jak juz zrobie pierwszego myszaka, to choc to bedzie 'kotlet', to go wstawie, bo radosci ze zrobienia zdjecia myszakowi nikt mi nie zabierze.

do wsystkich: cieszmy sie razem na swieta

i pamietajcie: badzmy grzeczni a mikolaj nas nie ominie ;-)
nikon d90 + nikkor 18-105 VR II + nikkor 70-300 VR II + sigma 150-500 APO DG HSM OS + 10 mm f/2.8 EX DC FISHEYE HSM
http://msmolarc.republika.pl

#1967 miszak

miszak

Napisano 11 grudnia 2009 - 08:53

ZbyszekAl, ujęcia przednie...

Piękne zdjęcie...

Nie wiem w jaki sposób z powyższych wypowiedzi można wysnuć poniższy wniosek:

... I jedne zdjęcia i drugie są be...
...Teraz już nikt kompletnie nic na forum nie włoży...

To się chyba nazywa polityka ;-)
A o amatorów martwić się nie należy. Wrzucimy nowe zdjęcia napewno. No i nas amatorów można nawet skrytykować :mrgreen:

#1968 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 11 grudnia 2009 - 09:30

nie dość , że marudzą to jeszcze się czepiają :-P eh

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

#1969 morav

morav

Napisano 11 grudnia 2009 - 12:23

Administracja niema nic przeciwko umieszczania w stopce linków do własnych stron.

Sezon na czatownie ładnie się rozpoczyna, warto popracować w tym temacie.
Będzie konkurs na zimowego myszołowa.

#1970 sebaok

sebaok

Honorowy użytkownik

• Użytkownik
  • 2 965 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 12:56

odpowiedni SPRZĘT, przede wszystkim.

Bez przesady, te zdjecia są o ile pamiętam z 40d + 300/4 bez is

A wiecie co? wczoraj przytargałam sobie sarnę .Wiozłam ją 30 km i mam nadzieję, że w niedzielę wstawię tyle kotletów, że nie będziecie nadążać pisać komentarzy :mrgreen:

Już się boje:P

#1971 Tomek_K

Tomek_K

Napisano 11 grudnia 2009 - 13:28

A o amatorów martwić się nie należy. Wrzucimy nowe zdjęcia napewno. No i nas amatorów można nawet skrytykować :mrgreen:

Dobrze prawisz :-P

411.Z poprzedniego weekendu
Dołączona grafika

#1972 sebaok

sebaok

Honorowy użytkownik

• Użytkownik
  • 2 965 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 13:33

Tikoś, spróbuj ustawić się tak, żeby nie było tego paskudnego nieba ;-)

#1973 Tomek_K

Tomek_K
  • Użytkownik
  • 3 087 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 13:36

Wiem, ustawiłem już patola pod innym kątem, jest trochę niżej ,mam nadzieję ,że niebo już nie będzie widoczne - okaże się w niedzielę ;-)

#1974 ZbyszekAl

ZbyszekAl

Napisano 11 grudnia 2009 - 14:12

"Do tego potrzebne są: wiedza, szczęście, czas i odpowiedni SPRZĘT, przede wszystkim." - kolego tak sie sklada ze calosc fotografii przyrodniczej na tych warunkach sie opiera no oprocz sprzetu bo kazdym mozna z sukcesem focic a reszta to wymowki co do myszakow powstaly zwyklym 20D i 40D wiec to zadna rewelacja - co do wiedzy i doswiadczenia to akurat mozna sobie szybko nadrobic co do szczescia tu bylbym bardzo ostrozny a czas trzeba wykorzystywac ktory dla nas jest dostepny i tu wracaly do doswiadczenia ktore nieslychanie pomaga oszczedzac ten czas. Reklama a raczej informacja skierowana jest do ludzi ktorzy chca ten swoj czas ograniczony wykorzystywac - co do mojej strony od jakiegos czasu nie mam technicznej mozliwosci wplywania na nowe kadry wiec zostalo wymienic calosc www a i to juz niedlugo nastapi :). a o wystawione zdjecia zostalem poproszony ale skoro wadza usunmy je i bedzie zgoda

a co do zdjec na warsztatach niektorzy robia zdecydowanie lepsze i mnie to cieszy ale co najwazniejsze ludziska przenosza wszysko co podpatrzyli do siebie i szybko staja na wlasnych nogach to bardzo duzy plus calosci. Czego brakuje wiekszosci ? nie sprzetu nie czasu czy szczescia czy nawet zdjec a wiedzy i doswiadczenia w terenie oto cala filozofia
www.zbigniewmacko.pl
www.zbigniewmacko.pl/#/warsztatyfotograficzne - warsztaty fotograficzne
tel. 889354741

#1975 Logiełka (Piotr)

Logiełka

Napisano 11 grudnia 2009 - 16:47

ZbyszekAl, luzik wstawiaj zdjęcia są super, strona też ekstra. Na warsztaty jak będzie czas to się umówimy.

I może taka uwaga do wszystkich: więcej zdjęć myszaków, komentarzy do zdjęć, a mniej gadania o niczym.

Wszystkich pozdrawiam

Πter

#1976 Drojac (Jacek)

Drojac

Napisano 11 grudnia 2009 - 21:27

ZbyszekAl, jasne że wrzucaj dalej, a broń boże nie usuwaj bo lawinowo inni zaczną to robić. dziwna się robi tutaj atmosfera. generalnie okazuje się, że powinny tu trafiać tylko świeże i "mistrzowskie" strzały. a gdzie reszta ? w BŁ ? :] no cóż, jak się nie ma co się lubi ... ogarniam jak mogę scenę ale i tak póki co dzicz więc patolowe po raz kolejny.

412
Dołączona grafika

413
Dołączona grafika

414
Dołączona grafika

#1977 pol

pol

Napisano 11 grudnia 2009 - 21:36

dawajcie foty i nie marudźcie, Drojac 414 dla mnie najlepsze z ostatniej serii

#1978 Logiełka (Piotr)

Logiełka

Napisano 12 grudnia 2009 - 09:29

Drojac, 412 stepujący myszak ;-)

#1979 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 12 grudnia 2009 - 10:48

podoba mi się przejście tonalne tła na 412 . Myszak niby jest ok, ostrość żyleta na oku ale GO za mała. Przymknij to swoje 2.8 , bo aż chcę się oglądać żyleciaste szpony a tak patrzę i zastanawiam się czy GO za małą czy mój wzrok już szwankuje ;-)

414. Kosiara ci rwie, czas naostrzyć noże :mrgreen:

#1980 pazdzioch

pazdzioch
  • Użytkownik
  • 2 117 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 13:05

Drojac- śliczna seria, chyle czoła. Mi najbardziej podoba sie 414.
Dzis czekałem na myszaka 3 godziny i nic nie przyleciało :evil: ostatnio sójki do kukurydzy przylatywały więc miałem rozrywke, a dzisiaj było jak na pustyni.