Moi drodzy. O roku z grupą znajomych ( zjednoczeni w Lokalnej Grupie OTOP ) walczę ze spółdzielniami mieszkaniowymi w moim mieście ( Kutno ) o utrzymanie miejsc lęgowych jerzyków oraz o tworzenie nowych ( czytaj - wieszanie skrzynek lęgowych ). Ogólnie idzie to dosyć ciężko - jesli ktoś z Was już działałw tym temacie to pewnie wie, o czym mówię ( może kiedys opiszę , jak to wyglądało w moim przypadku ). Jeśłi nie to mimo wielu niedogodności inicjatywa jest ważna i zachęcam do jej podjęcia Ale do rzeczy : zamierzamy zrobic ulotki i plakaty dotyczące ochrony tego wyjatkoego gatunku. Niestety, brak odpowienich, chocby średnio przywoitych fotek jest naszą bolączką. Wątek o jerzyku na naszym forum jest niezbyt obszerny, ale moze macie ten gatunek uwieczniony. Chetnie nabedziemy prawa do uzycia tych fotek - na zasadach okreslonych przez autora. Na pewno proszę uzytkownika 1507 o mozliwość wykorzystania zdjęcia nr 1 w wątku o jerzyku. Pozdrawiam serdecznie, czekając na pomocna dłoń. Przemek
Zdjęcia jerzyków potrzebne od zaraz :)
Rozpoczęty przez cadaver, 04 sty 2010 22:33
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 stycznia 2010 - 22:33
Napisano 05 stycznia 2010 - 19:32
Witam kolegę z OTOP!
jest jeszcze wątek:
O foceniu jerzyków
Mam kilka zdjęć jerzyka. Niestety wszystkie z niewoli, wykonane podczas odchowywania Jerzego. No ale jakiś portrecik by się wybrało.
Jeśli takie Cię interesują, to pisz na priv.
jest jeszcze wątek:
O foceniu jerzyków
Mam kilka zdjęć jerzyka. Niestety wszystkie z niewoli, wykonane podczas odchowywania Jerzego. No ale jakiś portrecik by się wybrało.
Jeśli takie Cię interesują, to pisz na priv.
Bartek
-----------------------------------------
aparat fotograficzny
#3 (Paweł Wróblewski)
Napisano 05 stycznia 2010 - 20:31
cadaver, - mam plan zeby latem sie za nie zabrac, wiec odezwij sie latem:P
<p>R5+Sigma 500/4 Sport, RP+24-105 IS STMhttps://www.facebook....swiat.zdjecia/